Informatie lijnEmail: ugamedia@wirehub.nl
 

Steun ons werk


Onze webwinkel


 

Partner sites & media
 

leefbewust.gif (10756 bytes)

 

 

 

Dagje uit - Provincie Zuid Holland - Rotterdam


Spido B.V. [Attractie]
Willemsplein 85
3016 DR - Rotterdam
Tel: 010-2759988
http:///www.spido.nl

Uitgebreid genieten van Rotterdam als wereldstad én wereldhaven kan tijdens deze speciale woensdagmiddag-rondvaart. De tocht voert tot in het indrukwekkende Botlekgebied, zodat u een groot deel van de bedrijvige haven aan u voorbij ziet trekken. Ook is er veel aandacht voor de vele bijzondere bouwwerken van de 19e tot de 21e eeuw waarmee Rotterdam als architectuurstad veel indruk maakt.


Belasting & Douane Museum [Museum]
Parklaan 14/16
3016 BB - Rotterdam
Tel: 010-4400200
http://www.belasting-douanemus.nl

Het Belasting & Douane Museum is ontstaan uit de verzameling van Prof. dr. Van der Poel (1888-1982). Al voor de oorlog had Prof. Van der Poel een gevarieerde verzameling opgebouwd. Helaas is die unieke collectie tijdens de beschieting bij de Duitse inval in mei 1940 verloren gegaan.Prof. Van der Poel slaagde er na de oorlog echter weer in om, met behulp van vele anderen, een basis te leggen voor een bijzondere collectie die de fiscale geschiedenis voor een breed publiek in beeld brengt.


Schielandshuis Museum Het [Museum]
Korte Hoogstraat 31
3011 GK - Rotterdam
Tel: 010-2176767
http://www.hmr.rotterdam.nl

Museum Het Schielandshuis vormt samen met Museum De Dubbelde Palmboom en de Atlas Van Stolk het Historisch Museum Rotterdam. Het museum bevindt zich in het hart van de stad, in het enige zeventiende-eeuwse gebouw dat het centrum nog rijk is.


Architectuurinstituut [Museum]
Museumpark 25
3015 CB - Rotterdam
Tel: 010-4401200
http://www.nai.nl

Het NAi is sinds 1993 gehuisvest in een markant gebouw, ontworpen door Jo Coenen, gelegen aan de rand van het Museumpark in het centrum van Rotterdam.In het NAi worden belangrijke archieven en collecties bewaard en toegankelijk gemaakt voor het publiek. Het instituut voorziet in mogelijkheden voor onderzoek en biedt een platform voor discussie. Door middel van tentoonstellingen en publicaties wil het NAi zowel het professionele werkveld als het grote publiek informeren, inspireren en stimuleren.


Boijmans Van Beuningen Museum [Museum]
Museumpark 18/20
3015 CX - Rotterdam
Tel: 010-4419400
http://www.boijmans.rotterdam.nl

Alles Dalí toont de onbekende kanten van de beroemde kunstenaar Salvador Dalí.Een verfrissende tentoonstelling, met werk dat vaak niet eerder te zien was. Foto's, films, mode- ontwerpen, objecten, reclame- filmpjes, publicaties en tien- tallen bijzondere schilderijen en tekeningen laten de veelzijdige fascinatie zien van Dalí met vele verschillende media.


Het Havenmuseum [Museum]
Leuvehaven 50/72
3011 EA - Rotterdam
Tel: 010-4048072
http://www.havenmuseum.nl

Het Havenmuseum toont het beeld van de Rotterdamse haven in het hart van de stad. In de loop van de tijd zijn de havenactiviteiten in de stad verplaatst naar locaties als Botlek, Europoort en Maasvlakte. Voor bezoekers zijn deze nieuwe havens nauwelijks meer toegankelijk. In het museum kunt u nog de havensfeer van vroeger proeven.


Historisch Museum Rotterdam [Museum]
Korte Hoogstraat 31
3011 GK - Rotterdam
Tel: 010-2176767
http://www.hmr.rotterdam.nl

Museum Het Schielandshuis vormt samen met Museum De Dubbelde Palmboom en de Atlas Van Stolk het Historisch Museum Rotterdam. Het museum bevindt zich in het hart van de stad, in het enige zeventiende-eeuwse gebouw dat het centrum nog rijk is.


Mariniersmuseum [Museum]
Wijnhaven 7/13
3011 WH - Rotterdam
Tel: 010-4129600
http://www.marine.nl/historie/mariniersmuseum

Het Mariniersmuseum der Koninklijke Marine in Rotterdam belicht de historie van het Korps Mariniers sinds de oprichting in 1665. Eind 1995 is het museum verhuisd naar de Wijnhaven, een plek met een grote symbolische betekenis voor het Korps. Hier vochten de mariniers in mei 1940 tegen het oprukkende Duitse invasieleger.


Nationaal Onderwijsmuseum [Museum]
Nieuwemarkt 1/A
3011 HP - Rotterdam
Tel: 010-4045425
http://www.onderwijsmuseum.nl

Het leven van vandaag is het product van vele eeuwen onderwijs. Zonder de lessen van juffen en meesters was onze cultuur al lang geleden vastgelopen in stagnatie en onwetendheid. Bij de verovering van fundamentele waarden als vrijheid, democratie en welvaart speelde en speelt de school een doorslaggevende rol. Zo ook thans, bij de turbulente start van de 21e eeuw. Of het nu gaat om emancipatie van achterstandsgroepen, integratie van nieuwe culturele impulsen of het omgaan met moderne technologie, steeds blijkt dat het begin van elk beleids-antwoord ligt in de strategische rol die de school in onze samenleving vervult. Het Nationaal Onderwijsmuseum wil - als een Huis voor het Onderwijs - ruime aandacht aan deze ontwikkelingen geven. Niet alleen met exposities waarin het verleden, heden en de toekomst van de school tot leven komen. Ook door een podium te creëren voor gedachtewisseling en debat; door een practicum in te richten voor onderwijsexperimenten en workshops. Het museum staat daarbij open voor alle ideeën en suggesties die aan zijn nieuwe toekomst vorm kunnen geven.


Natuurmuseum Rotterdam [Museum]
Westzeedijk 345
3015 AA - Rotterdam
Tel: 010-4364222
http://www.nmr.nl

Het Natuurmuseum Rotterdam kent - sinds haar oprichting als Natuurhistorisch Museum Rotterdam in 1927 - een bewogen geschiedenis en vele verhuizingen. Van een zolder boven een meisjesschool aan de Schiedamsesingel verplaatste de snel groeiende collectie vogels, zoogdieren, insecten, schelpen, fossielen en andere naturalia zich van een pand aan de Dirk Smitsstraat, naar de sfeervolle villa aan de Mathenesserlaan 7 tegenover Museum Boijmans waar het museum grote bekendheid kreeg onder Rotterdammers.Van Schiebroek naar Blijdorp In 1959 volgde de noodgedwongen verhuizing naar een bankgebouw aan de Kastanjesingel waar het museum letterlijk en figuurlijk een perifeer bestaan leed. In de jaren '70 van de vorige eeuw werd het Natuurhistorisch Museum een min of meer zelfstandige tak van dienst binnen Diergaarde Blijdorp.


Nederlands fotomuseum Stichting [Museum]
Witte de Withstraat 63
3012 BN - Rotterdam
Tel: 010-2132011
http://www.nederlandsfotomuseum.nl

Het Nederlands fotomuseum wil hét centrum voor de fotografie in Nederland zijn. Kennis en informatie over fotografie zal steeds beter beschikbaar worden gemaakt, zowel in het museumgebouw als via het World Wide Web. De eerste stap is gezet. Momenteel kan op een nieuw onderdeel van de website een groot deel van de fotocollectie online bekeken worden met daarbij informatie over de fotografen. Bijzonder is dat u als bezoeker, na registratie, een eigen selectie van favoriete foto’s uit de collectie kunt maken. Geleidelijk aan zullen alle onderdelen, activiteiten en kennis van het museum zichtbaar worden via deze nieuwe website-structuur en zal ook online verkoop van foto’s mogelijk zijn.


Ontdekhoek Kindermuseum De [Museum]
Pannekoekstraat 55
3011 LC - Rotterdam
Tel: 010-4143103
http://www.ontdekhoek.nl

De Ontdekhoek is voor meisjes en jongens van 4 tot 14 jaar. Een grote werkplaats waar je proefjes mag doen. Zelf aan de slag gaan en je geen seconde vervelen!Ontdekken hoe je met zware keien snelstromend water kan tegenhouden, van een aardappel chips kan maken, foto's in een donkere kamer kan ontwikkelen, snelle zeilbootjes kan maken, heerlijk ruikende zeepjes...Je mag zelf weten waar je mee begint. Je kunt kiezen uit meer dan 30 proefjes.Heel leuk voor een verjaardagsfeestje of gewoon een dagje uit.Je komt tijd tekort om alles te kunnen maken en doen.En, wat je maakt mag je ook mee naar huis nemen!


Oud Overschie Museum [Museum]
Overschiese Dorpsstraat 134
3043 CV - Rotterdam
Tel: 010-4158864
http://www.museumoudoverschie.nl

De historische verzameling omvat meer dan 100 schilderijen, tekeningen en prenten van Overschie. Deze worden tentoongesteld in wisselende opstellingen per thema. Het oudste schilderij dateert uit het begin van de 19e eeuw. Verder zijn er onder meer werken van Jan Damme, Daniel Been, G. Wiegman, Charles Kemper en vele anderen. In 1990 verwierf het museum meer dan twintig werken van de Overschiese kunstschilder Piet Lamers. De meeste voorstellingen hebben betrekking op Overschie. Een aantal heeft betrekking op de omgeving of is van belang om een beter indruk te krijgen van het werk van de betrokken (Overschiese) schilder.


Palmboom Museum De Dubbelde [Museum]
Voorhaven 12
3024 RM - Rotterdam
Tel: 010-4761533
http://www.hmr.rotterdam.nl

Museum Het Schielandshuis vormt samen met Museum De Dubbelde Palmboom en de Atlas Van Stolk het Historisch Museum Rotterdam. Het museum bevindt zich in het hart van de stad, in het enige zeventiende-eeuwse gebouw dat het centrum nog rijk is.


Stichting Vaes- Elias [Museum]
Hoflaan 62
3062 JJ - Rotterdam
Tel: 010-2131948
http://www.kralingsmuseum.nl/het_museum/index.html

In het Kralingsmuseum dat zich in één van de groenste wijken van Rotterdam bevindt, kan de bezoeker een fascinerende wandeling maken door meer dan 3000 jaar menselijke beschaving. De voorwerpen in de stijlkamers geven o.a. een beeld van leven en denken in Europa vanaf de vroege Middeleeuwen tot en met de 19e eeuw.Hoogtepunten daarin zijn de Romaanse en Gotische tijd alsook de Renaissance, met voorwerpen, in/met emaille, bijzondere vijzels en 'vroege' beelden.Ook over China en Japan in het verre Oosten en Perzië in het Nabije Oosten valt veel te zien en 'last but not least', geeft een overvloed aan fraaie voorwerpen uitdrukking aan de belevingswereld van hun Egyptische, Griekse, Etruskische en Romeinse makers en gebruikers.


Villa Zebra Kunstwerkhal [Museum]
Museumpark 30
3015 CX - Rotterdam
Tel: 010-2411717
http://www.villazebra.nl

Kunstenaars tonen hun fascinatie voor plekken, plattegronden, onderweg zijn en de manieren waarop je je kunt verplaatsen, fysiek en in je hoofd. Kinderen uit verschillende wijken van Rotterdam gingen met kunstenaars op pad, op zoek naar spannende, opvallende, saaie maar vooral speciale plekken. Deze plekken hebben ze op een heel eigen wijze creatief in kaart gebracht. Kom kijken en ervaar hoe bijzonder een omweg kan zijn.In de tentoonstelling is veel te zien en te beleven. Maak een wandeling over het plafond, zet je eigen speurtocht uit met de blingblingediegidsgesp en maak je eigen doolhof.Hierna kun je zelf aan de slag in een workshop.


Wereldmuseum Rotterdam [Museum]
Willemskade 25
3016 DM - Rotterdam
Tel: 010-2707172
http://www.wereldmuseum.rotterdam.nl

Het Wereldmuseum Rotterdam wil bijdragen aan een op wederzijds respect gebaseerde interculturele samenleving. Daartoe wil het museum zoveel mogelijk mensen kennis laten maken met het wereldwijde culturele spectrum. Het museum relateert zijn kennis over culturen buiten Europa aan ontwikkelingen in Europa en de belevingswerelden van zijn bezoekers. Het Wereldmuseum Rotterdam wil een ontmoetingsplaats zijn en legt de nadruk op culturele uitwisseling vroeger en nu. Het Wereldmuseum Rotterdam biedt zijn bezoekers naast esthetisch genoegen en culturele recreatie ook mogelijkheden tot persoonlijke oriëntatie in een tijd waarin de onderlinge samenhang en dynamiek tussen culturen een steeds belangrijker rol speelt.


Witte de With Centrum voor Hedendaagse Kunst [Museum]
Witte de Withstraat 50
3012 BR - Rotterdam
Tel: 010-4110144
http://www.wdw.nl

Witte de With werd in 1990 geopend als centrum voor hedendaagse kunst met de opdracht om hedendaagse kunst en theorie te introduceren in de Rotterdamse en Nederlandse context. De nieuwe instelling wilde een alternatief zijn voor zowel het klassieke museum voor moderne kunst als voor de bestaande kunstenaarsinitiatieven. In de loop der jaren heeft Witte de With zich niet alleen aan het vervullen van deze rol gewijd, maar zich bovendien ontwikkeld tot opdrachtgever en producent van nieuwe kunstwerken. Er ontstond een lokaal, nationaal en internationaal netwerk van personen en instellingen die het instituut volgden en actief ondersteunden. Van begin af aan werden veel activiteiten begeleid door- en vastgelegd in publicaties, die inmiddels een ruime verspreiding hebben gevonden.

 

 

Webdesign: Ron Fonteine
 

Disclaimer


View My Stats7