Informatie lijnEmail: ugamedia@wirehub.nl
 

Steun ons werk


Onze webwinkel


 

Partner sites & media
 

leefbewust.gif (10756 bytes)

 

 

 

Dagje uit - Provincie Utrecht - Veenendaal


Museum Veenendaal [Museum]
Kees Stipplein 76
3901 TP - Veenendaal
Tel: 0318-550010
www.museumveenendaal.nl

Wat kunt u ontdekken in Museum Veenendaal? Uiteraard gebeurtenissen uit het verleden van Veenendaal maar die nu nog spelen, zoals bijvoorbeeld het lampegietersfeest. Bijzonder ook zijn de maquettes van geschiedkundig markante plekken uit Veenendaal. Omdat de collectie steeds wordt vernieuwd met stukken die zijn aangekocht of in bruikleen zijn gegeven, is rondlopen in het Museum Veenendaal een ontdekkingsreis. In de vaste tentoonstelling ontdekt u aan de hand van een aantal themaís meer over de geschiedenis van Veenendaal. In Het ontstaan van Veenendaal ziet u hoe het turf steken in zín werk ging. Rond die turfwinning ontstond het dorp Veenendaal. Veenendaal en het water laat zien wat voor gevolgen de turfwinning had voor het landschap en hoe dat leidde tot de watersnood in 1855.


De Vallei [Zwembad]
Sportlaan 3,
3905 AD - Veenendaal
Tel: 0318-519010
www.sportserviceveenendaal.nl/zwembad-de-vallei

Wilt u naar een leuk en gezellig zwembad Veenendaal, dan kunt u terecht bij zwembad De Vallei in Veenendaal. Dit zwembad Veenendaal is geschikt voor jong en oud en erg uitgebreid. Zowel de recreatieve zwemmers als zwemmers die aan hun conditie willen werken kunnen terecht bij dit mooie zwembad gelegen op Sportlaan 3, net buiten het centrum van Veenendaal. Het zwembad Veenendaal beschikt over een wedstrijdbad, doelgroepenbad, instructiebad en recreatiebad. Het recreatiebad is een echte blikvanger van maar liefst 260 vierkante meter. Een dagje uit naar zwembad De Vallei in Veenendaal met het gezin of vrienden is een gegarandeerd succes. Het recreatiebad van het zwembad Veenendaal heeft een prettige watertemperatuur van 31 graden Celsius. Het recreatiebad beschikt onder andere over onderwaterverlichting, een jetstream, wildwaterkreek, bruisbank, whirlpool, waterpaddenstoel, golfslagbaan, spuitbuis en een leuke grote glijbaan. Kinderen zullen zich dan ook absoluut niet vervelen in het recreatiebad van het zwembad Veenendaal.


Vingerhoedmuseum [Museum]
Julianastraat 28
3905 EM - Veenendaal
Tel: 06-54778811

Het Vingerhoedmuseum herbergt de grootste collectie vingerhoedjes (meer dan 40.000)  ter wereld. De gebruikte materialen en afbeeldingen variŽren enorm. Zowel blikken, ijzeren en porseleinen als zilveren en gouden vingerhoedjes zijn in dit museum te bewonderen. De collectie bestaat uit naaigerei en vingerhoedjes vanaf de 18e eeuw.


Vereniging Filmhuis Veenendaal [Filmhuis]
Kees Stipplein 72
3901 TP - Veenendaal
Tel: 06-53883412
www.filmhuisveenendaal.nl

We vertonen films uit alle windstreken, voor jong en oud, over vroeger en nu, serieus en komisch. Maar een ding hebben alle films gemeen: Goede kwaliteit. Het is de plek in Veenendaal waar de betere films worden vertoond. We beschikken over een prachtige zaal met een groot filmdoek en met 145 zitplaatsen. Ieder weekend, en ook eens op de woensdagavond, kun je bij ons terecht voor een mooie film. Omdat het Filmhuis gelegen is in het centrum laat een avondje film zich prima combineren met een etentje bij een van de vele restaurants in de buurt. Zo kun je er een complete uitgaansavond van maken.


Sporttotaal [Outdoor activiteiten verhuur]
De Schutterij 17
3905 PJ - Veenendaal
Tel: 0318-510617
www.sporttotaal.nl

Het team van Sport Totaal uit Veenendaal organiseert sportieve en actieve uitjes om teams beter te laten presteren of gewoon voor de gezelligheid. Een kinderfeestje organiseren, paintballen, een kano huren of in de omgeving van de Utrechtse Heuvelrug heerlijk mountainbiken? Leer handboogschieten, maak een fiets- of steptocht of huur een luchtkussen bij onze attractieverhuur. Bel ons en wij helpen u graag bij de beste keuze. Laat u verrassen door onze vele mogelijkheden!


De Heuvelrug [Sauna]
Dijkstraat-west 189
3906 WR - Veenendaal
Tel: 0318- 520321
www.saunadeheuvelrug.nl

Voor de ultieme welness ervaring bezoekt u Sauna de Heuvelrug. Naast de uitgebreide sauna- en thermenfaciliteiten bieden ze een huiselijke sfeer en gezelligheid die zorgt voor totale ontspanning. U kunt hier ook terecht voor een schoonheidsbehandeling of heerlijke massage. Reserveren is wenselijk en kan via de website van Sauna de Heuvelrug.


 

 

 

 

Webdesign: Ron Fonteine
 

Disclaimer


View My Stats7