Informatie lijnEmail: ugamedia@wirehub.nl
 

Steun ons werk


Onze webwinkel


 

Partner sites & media
 

leefbewust.gif (10756 bytes)

 

 

 

Dagje uit - Provincie Utrecht - Utrecht


Centraal Museum [Museum]
Nicolaaskerkhof 10
3500 GC - Utrecht
Tel: 030-2362362
http://www.centraalmuseum.nl

Zoekt u een originele plaats voor een ontvangst, met borrel, lunch of diner voor vrienden of zakenrelaties? In restaurant De Refter van het Centraal Museum vindt u professionele catering en een ontspannen sfeer. Al dan niet gecombineerd met een rondleiding. Ook buiten de normale openingstijden biedt het Centraal Museum faciliteiten voor ontvangsten.


Speelparadijs KidZcity [Attractie]
Vlampijpstraat 79
3534 AR - Utrecht
Tel: 030-2420042
http://www.kidzcity.nl

Speelparadijs KidZcity is het grootste indoor speel- en attractiepark in de Randstad (5000m²) en is speciaal bestemd voor kinderen tot 12 jaar.Alle attracties staan overzichtelijk opgesteld, waardoor toezicht door begeleiders en onze medewerkers uiterst gemakkelijk is.De attracties voldoen niet alleen aan de benodigde veiligheidseisen maar ook aan de verwachting van de hedendaagse jeugd.Een mix van bekende en moderne speelapparatuur maken van KidZcity een sfeervolle en futuristische speelstad waar jong en oud zich thuis voelen. Vanuit ons zwevende thema-restaurant in racesfeer en het grote balkonterras zijn de speelhallen goed te overzien.


Architectuurcentrum Aorta [Museum]
Achter de Dom 14
3512 JP - Utrecht
Tel: 030-2321686
http://www.aorta.nu/

Architectuurcentrum Aorta is de kritische graadmeter van en de inhoudelijk pleitbezorger voor architectuur in en om Utrecht. Het is een plek voor het aanjagen van het maatschappelijk debat, kennisvergaring en informatie over nieuwe ontwikkelingen en visies. Dit gebeurt met tijdelijke activiteiten, zoals manifestaties, debatten,exposities, lezingen en rondleidingen. Er zijn permanent inlichtingen te verkrijgen over architectuur in Utrecht en omstreken. Aorta is het ontmoetingspunt voor de vakgemeenschap én biedt het brede publiek de mogelijkheid te leren over architectuur, om zo de eigen omgeving beter te begrijpen en waarderen. Aorta beoogt met dit alles een bijdrage te leveren aan de brede discussie over de kwaliteit van onze gebouwde en landelijke omgeving en dus onze leefomgeving te verbeteren.


Nederlands Museum voor het Kruideniersbedrijf Betje Boerhave [Museum]
Hoogt 6
3512 GW - Utrecht
Tel: 030-2316628
http://www.betjeboerhave.tk

Betje Boerhave was een kruideniersvrouw uit de 19e eeuw. Naast het vele harde werken in de winkel had zij ook nog haar familie te verzorgen, en was daarmee een drukke maar ambitieuze vrouw. Vandaag de dag is er een museum naar Betje Boerhave vernoemd. Betje Boerhave is het Nederlands museum voor het kruideniersbedrijf. Dit museum is gevestigd in een klein steegje in de Utrechts binnenstad. Het originele huis uit voorbije eeuwen waarvan gezegd wordt dat Betje er zelf heeft gewoond, herbergt een schat aan kennis en sfeer rondom de geschiedenis van het kruideniersbedrijf. Hoe ging het er vroeger aan toe? Bestond er zelfservice? Hoe was de vorm en kleur van verpakkingen. Die zijn, evenals de manier van verkopen en natuurlijk de producten zelf in de loop van de tijd veranderd. In het karakteristieke museumpje op de bovenverdieping van het pand is dit alles te zien. Voorwerpen uit de tijd van grootouders die misschien onbekend zijn, of herinneringen oproepen. Absoluut de moeite waard om te bezichtigen.


Aboriginal Art Museum [Museum]
Oudegracht 176
3511 NP - Utrecht
Tel: 030-2380100
http://www.aamu.nl

Dé plek in Europa om de hedendaagse Aboriginal kunst uit Australië te ervaren, is het Abaoriginal Art Museum in Utrecht. Net als de kunst zelf is ook het museum voortdurend in beweging. Jaarlijks zijn er twee tot drie tentoonstellingen waar u kennis kunt maken met de veelzijdigheid, de kracht en de eigenheid van Aboriginal kunst. Elke tentoonstelling heeft een andere invalshoek.Bij het samenstellen maakt het museum gebruik van een groeiend netwerk van kunstenaars, curatoren, musea, galeries en particuliere verzamelaars in Nederland, Europa en Australië.


Catharijneconvent Museum [Museum]
Lange Nieuwstraat 38
3512 PH - Utrecht
Tel: 030-2313835
http://www.catharijneconvent.nl

Museum Catharijneconvent is gestart met de voorbereidingen van een geheel nieuwe inrichting van de vaste collectie. Als gevolg van deze herinrichting is de vaste collectie tussen 2003 en 2006 niet te zien. Maar: het museum blijft wel open! De komende jaren zorgt het museum voor een continu aanbod van verrassende, tijdelijke tentoonstellingen. Om u toch een indruk te geven van de vaste collectie van Museum Catharijneconvent hebben we enkele topstukken uit de vaste expositie geselecteerd. De kunstvoorwerpen zijn uitgekozen op grond van hun unieke historische en kunsthistorische waarde. Wanneer u op de afbeeldingen klikt, wordt het beeld groter en wordt een korte uitleg van het voorwerp gegeven.


Domtoren [Museum]
Domplein 9
3512 JC - Utrecht
Tel: 030 2333036
http://www.domtoren.nl

Aan het oudste plein van Utrecht, het Domplein, is in een karakteristiek pand RonDom gevestigd. In het historische gebouw bevindt zich een informatiecentrum voor de rijke cultuurhistorie van de stad Utrecht. Een enthousiast en deskundig team van medewerkers staat u graag te woord. Zij kunnen u van alles vertellen over wandelingen en speurtochten door de historische binnenstad, openingstijden van musea en andere cultuurhistorische wetenswaardigheden. In het informatiecentrum vindt u tal van gratis folders o.a. over het unieke Museumkwartier. Vanuit RonDom worden er bovendien cultuurhistorische wandelingen door het Museumkwartier georganiseerd. Daarnaast bemiddelt RonDom ook in groepsactiviteiten met een cultuurhistorische rode draad.


Houtzaagmolen Ster De [Museum]
Molenpark 10
3531 EK - Utrecht
Tel: 030-2990174
http://www.houtzaagmolen-de-ster.nl

De Generaliteitslanden | Bij de Vrede van Munster (1648) werd de Republiek der Verenigde Nederlanden formeel erkend. Bij die vrede werden de gebieden in het zuiden, die in de loop van de eerste helft van de zeventiende eeuw veroverd waren, aan de Republiek toegekend.


Lombok Museum Café [Museum]
Jan Pieterszoon Coenstr 69
3531 EP - Utrecht
Tel: 030-2964204
http://www.museumcafelombok.nl

Museum Café Lombok verzamelt een unieke collectie verhalen, beeldmateriaal en voorwerpen over Lombok (tot 1850, 1960 en heden) en over de Gruyter de voormalige kruidenier die in het pand JP Coenstraat 69 gevestigd was. Naast het organiseren van rondleidingen door de wijk Lombok waar de geschiedenis en recente gebeurtenissen uitgelegd worden, organiseert het Museum regelmatig exposities.


Moluks Historisch Museum Stichting [Museum]
Kruisstraat 313
3581 GK - Utrecht
Tel: 030-2367116
http://www.museum-maluku.nl

Wil je op een leuke manier kennismaken met de Molukse geschiedenis? Ga dan nu naar de website van Het Geheugen van Nederland. Daar vind je de digitale lessenserie ‘Drie generaties Molukkers in Nederland’. Er zijn vier thema’s waar je uit kunt kiezen - de voorgeschiedenis, de komst naar Nederland, de woonoordperiode en de 3e generatie.


Nederlands Waterleidingmuseum [Museum]
Lauwerhof 29
3512 VD - Utrecht
Tel: 030-2321152
http://www.waterleidingmuseum.nl

Het Nederlands Waterleidingmuseum is uniek in zijn soort in Nederland en een van de weinige in zijn genre in de wereld. Het museum besteedt op verrassende wijze aandacht aan heden, verleden en toekomst van de drinkwatervoorziening in Nederland.De 40 meter hoge toren biedt een fraai uitzicht over de stad Utrecht en wijde omgeving.


Rietveld Schröderhuis & Erasmuslaan 9 [Museum]
Prins Hendriklaan 50/H
3583 EP - Utrecht
Tel: 030-2362310
http://www.erfgoed-utrecht.nl/instelling.aspx?ID=53

De geboren en getogen Utrechter Gerrit Rietveld (1888-1964) behoort tot de meest belangrijke en invloedrijke architecten/kunstenaars van de vorige eeuw. Zijn Rietveld Schröderhuis, zijn archief en zijn (meubel)collectie worden beheerd door het Centraal Museum. Het Rietveld-Schröderhuis is het enige gebouw dat ooit volgens de principes van De Stijl is gebouwd. Het staat op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO. Rietveld ontwierp huis en meubels voor Truus Schröder-Schräder, die een grote inbreng heeft gehad. Zij woonde er vanaf 1924 tot haar dood in 1985. Rietveld had er tot 1933 een atelier, en woonde er de laatste zes jaar van zijn leven. (Fotograferen niet toegestaan) In 1931 ontwierp Rietveld vier herenhuizen aan de Erasmuslaan volgens het esthetisch ideaal van het Nieuwe Bouwen. Rietveld meubileerde Erasmuslaan 9 met een modelinrichting. In 2002 heeft het Centraal Museum de modelinrichting gereconstrueerd en opengesteld voor publiek.


Speelklok tot Pierement Museum van [Museum]
Steenweg 6
3511 JP - Utrecht
Tel: 030-2312789
http://www.museumspeelklok.nl

Het Nationaal Museum van Speelklok tot Pierement presenteert een grote en levendige collectie automatische muziekinstrumenten vanaf de 15de eeuw. Carillonklokken, speeldozen, pianola's, de zingende nachtegaal, buikorgels, smartlappen, tingeltangels, automatische orkesten zoals de beroemde Vioolspeler, straat-, kermis- en dansorgels worden de hele dag door tijdens rondleidingen gespeeld.


Spoorwegmuseum Het Nederlands [Museum]
Maliebaanstation 16
3581 XW - Utrecht
Tel: 030-2306206
http://www.spoorwegmuseum.nl

Het Spoorwegmuseum bestaat dit jaar 76 jaar. En nu is het moment aangebroken dat het museum voor de vierde keer sinds de oprichting ingrijpend gaat veranderen. Op dezelfde locatie weliswaar. Welke andere veranderingen heeft het museum in het verleden ondergaan?1927 Oprichting Spoorwegmuseum in kantoor van NS Al in 1910 steken directieleden van verschillende spoorwegmaatschappijen en andere geïnteresseerden de koppen bijeen om een museum over de spoorwegen op te richten. Het lukt hen niet om iets van de grond te krijgen. Intussen verzamelt de spoorwegambtenaar G.W. van Vloten alles wat betrekking heeft op de geschiedenis van de spoorwegen. Als zijn woning in de Utrechtse Kanonstraat te klein wordt, mag hij van de spoorwegdirectie een kamer van één van de hoofdgebouwen van de Nederlandse Spoorwegen inrichten als museum. In 1927 besluit de directie om samen met Van Vloten een echt museum van de grond te krijgen . De Stichting Nederlandsch Spoorwegmuseum ziet het daglicht. Van Vloten overlijdt echter nog hetzelfde jaar en zijn collectie verkommert.


Sterrenwacht Sonnenborgh Museum [Museum]
Zonnenburg 2
3512 NL - Utrecht
Tel: 030-2302818
http://www.sonnenborgh.nl

Op een eeuwenoud bolwerk in de binnenstad van Utrecht is Museum Sterrenwacht Sonnenborgh gelegen. Een bezoek aan de in 1853 gebouwde sterrenwacht is voor jong en oud een interessante belevenis. Zoals de naam al aangeeft is de sterrenwacht meer dan een museum. Bezoekers kunnen een rondleiding volgen door het gebouw en het uit 1552 daterende bolwerk, maar ook een kijkje nemen door de telescopen van de sterrenwacht.


Universiteitsmuseum [Museum]
Lange Nieuwstraat 106
3512 PN - Utrecht
Tel: 030-2538008
http://www.uu.nl/uupublish/4192main.html

De Universiteit Utrecht besloot eind jaren 1980 dat het Universiteitsmuseum moest verhuizen. Begin jaren 1990 werd vastgelegd dat het voormalige Botanisch Laboratorium de nieuwe stek zou worden. In 1996 werd de nieuwbouw opgeleverd. Het ontwerp van Architect van Velsen won onder meer de Rietveld Architectuurprijs. Opdrachtgever en eigenaar: Universiteit Utrecht Architect; Koen van Velsen


Lasergames Utrecht [Activiteit]
Biltstraat 4
3572 BA - Utrecht
Tel: 030-2723414
http://lasergamesutrecht.nl

Bij Lasergames Utrecht speelt u het spel van de toekomst. Technologische hoogstandjes en menselijke fantasie vinden elkaar in dit futuristische spel. Wij geven tal van mogelijkheden om u kinderfeestje of bedrijfsuitje te organiseren. Ook kunt u uw vrienden, jaarclub of sportclub uitdagen voor het spel van de toekomst.


Pathé Rembrandt [Bioscoop]
Oudegracht 73
3511 AD - Utrecht
Tel: 030 231 2556
https://www.pathe.nl/bioscoop/rembrandt

Pathé Rembrandt Utrecht aan de Oudegracht is de kleinste én de oudste bioscoop, met 3 zalen, 850 stoelen en een buffet. Door het intieme karakter is Pathé Rembrandt Utrecht een echte gezellige stadsbioscoop, waar je het authentieke bioscoopgevoel optimaal kunt beleven. Dit theater is al meer dan 100 jaar oud! Er werken zo’n 40 medewerkers die elk jaar zo’n 300.000 bezoekers verwelkomen.


Wolff Catharijne [Bioscoop]
Radboudkwartier 19
3511 CC Utrecht
Tel. 030-2334400
http://www.wolff.nl/bioscopen/catharijne

Wolff Bioscopen, voorheen bekend als Wolff Cinema Groep, is een Nederlandse bioscoopketen. Het is een familiebedrijf dat ca. 1939 werd opgericht door A.F. Wolff in Utrecht. Een aantal bioscopen heeft een geheel eigen karakter en specialisatie op het gebied van filmgenre. Zo zijn er "commerciële" bioscopen, "art-houses" en bioscopen waar elk genre gedraaid wordt. Wolff Bioscopen heeft kent naast de reguliere filmvertoning tal van activiteiten voor diverse doelgroepen: CinePlus, Cinemenu, Mega Kids Party, De Kleuterbioscoop, en de Ladies Night.

 

 

Webdesign: Ron Fonteine
 

Disclaimer


View My Stats7