Informatie lijnEmail: 
ugamedia@wirehub.nl
 

Steun ons werk


Onze webwinkel


 

Partner sites & media
 

leefbewust.gif (10756 bytes)

 

 

 

Dagje uit - Provincie Utrecht - Nieuwegein


Historisch Museum Warsenhoeck (Museum)
Geinoord 11
3432 PE, Nieuwegein
Tel: 030 60 500 90
Web: www.museumwarsenhoeck.nl

Het park Oudegein, tussen de woonwijken Doorslag en Hoog-Zandveld, is een belangrijke groenvoorziening. Hier ligt de boerderij Geinoord 11. Een deel van dit monumentale pand is sinds augustus 1979 in gebruik als kinderboerderij. Na een zeer ingrijpende restauratie aan het eind van de jaren tachtig, is deze karakteristieke boerderij niet alleen bewaard gebleven, zij kreeg ook een nieuwe functie. Op zaterdag 28 april 1990 opende de Historische Kring Nieuwegein in een aantal sfeervolle ruimten van het gerestaureerde pand namelijk het Museum Warsenhoeck.

De inrichting en de opstelling van de museumstukken vormen een eenheid met de boerderij. Op de begane grond vindt men vaste en thema-exposities die facetten belichten uit de geschiedenis van de (tot 1971) zelfstandige dorpen Jutphaas en Vreeswijk en het middeleeuwse stadje Geyn, dat in de 14e eeuw van de landkaart verdween.

Uniek is het archeologische deel van de vaste expositie op de begane grond. Vondsten uit het midden- Paleolithicum (135000 – 35000 v. Chr.) die in Jutphaas zijn gedaan, worden hier getoond. Verder zijn er veel gebruiksvoorwerpen, eeuwenoude prenten en foto’s te zien. In de audiovisuele hoek kunnen films, die betrekking hebben op de historie van Nieuwegein, worden bekeken en beluisterd.

De eerste etage is ingericht voor het tentoonstellen van gebruiksvoorwerpen en gereedschappen uit de 18e tot en met de 20e eeuw, afkomstig uit de voormalige boerderij.

De tweede etage wordt gebruikt voor thematentoonstellingen en kunstexposities -van veelal- Nieuwegeinse kunstenaars. Gemiddeld 7 keer per jaar vindt er wisseling van expositie plaats.


Museumwerf Vreeswijk (Museum)
Wierselaan 113
3433 ZS, Nieuwegein
Tel: 030 65 795 81
Web: www.museumwerf.nl

Het binnenvaart museum in Vreeswijk brengt de historie in beeld. In de entree hal wordt een beeld geschetst van het schippersdorp Vreeswijk. In het Expositiecentrum is er een overzicht van de binnenvaart. Hier wordt uitleg gegeven over welke typen schepen er waren, hoe ze gebouwd werden, en hoe ze voortbewogen werden. Er wordt gebruikt gemaakt van panelen, gereedschappen en foto´s om dit zo goed mogelijk in beeld te brengen. Naast de vaste tentoonstelling zijn er tijdelijke exposities die een onderwerp uit de oude binnenvaart uitlichten. Buiten staan er verschillende oude schepen die als expositie ruimtes worden gebruikt.


Zwembad Merwestein (Zwembad)

Merweplein 1
3432 GN, Nieuwegein
Tel: 030 60 042 60
Web: www.merwestein.nl

Merwestein is één van de grootste subtropische zwemparadijzen in de regio Utrecht. Dobberen in de golven, vliegensvlug van de glijbaan en plonzen in de wildwaterkreek, ontspannen in de kruidenbaden of toch een duik nemen van de duikplank? Dit zwembad heeft het allemaal. Op vrijdagavond (m.u.v. de zomerstop) is er discozwemmen tussen 19:00 en 21:00 uur. Op zondagmorgen is er gezinszwemmen voor gezinnen met jonge kinderen tussen 9:00 en 12:30 uur.


Down Under (Activiteit)
Ravensewetering 1
3439 ZZ, Nieuwegein
Tel: 030 28 777 77
Web: www.downunder.nl

Down Under is de locatie vol waterpret. Indoor is er een golfslag machine waarop kan worden gesurfd en gebodyboard (er is zelfs een disco bodyboarden!). Buiten is er een kabelbaan voor waterskiën, wakeboarden, kneeboaden, en tuben, Ook is er de mogelijkheid om te fly boarden. Het strand is tevens toegankelijk om gewoon lekker te zwemmen in de Laagravense plas.

Er is ook genoeg aan land te beleven. Zo is er de mogelijkheid om een Jeep Safari te doen over het hobbelige omliggende terrein, er is bubble voetbal waarbij iedere speler met zijn of haar bovenlichaam vast zit in een grote bubbel. Archery Tag, dit is een combinatie van trefbal, paintball, en boogschieten. Iedere speler krijgt een pijl en boog om op de tegenstanders en de target van het andere team te schieten. Verder is er beachtennis, volleybal, voetgolf, paintball, de Flying Shoot (tokkelbaan met een paintballgeweer en verschillende targets om te raken terwijl je naar beneden scheurt), GPS tocht, en de Expeditie Down Under waarbij een groep verschillende team opdrachten krijgt. Na alle activiteiten kan er heerlijk geluncht of gedineerd worden in de horecagelegenheid van Down Under.


Jumpsquare (Activiteit)
Van Musschenbroekbaan 2
3439 MX, Nieuwegein
Tel: 030 78 200 08
Web: www.jumpsquare.nl

Met ruim 2.400 m2 is dit hét grootste Indoor Trampoline park van de EU. Het park biedt onde andere: Fun Area, High Performance Area, Big Airbag, Trefbal Area, Basketbal Area en Foampit met Slackline! Trampolinespringen bij Jumpsquare is voor iedereen vanaf 10 jaar (nu speciaal voor kinderen van 2 t/m 9 jaar is er Mini-Jump). Jumpsquare voorziet naast de Jumparea in een gezellige horeca, en nette kleedkamers met douche en lockers.


Mountain Network
Blokhoeve 12
3438 LC Nieuwegein
Tel: 088 12 369 10
Web: www.mountain-network.nl/klimcentra/locaties/klimhal-nieuwegein/

De klimwanden in klimhal Mountain Network Nieuwegein zijn geschikt voor zowel de beginnende als de gevorderde klimmer en zijn speels vormgegeven met hoeken, korte en lange stukken en overhang. Er hebben al tal van aanpassingen plaatsgevonden aan de wanddelen en dit zal de komende jaren blijven gebeuren om zo de hal ook in de toekomst aantrekkelijk te houden voor alle klimmers. Het team van Mountain Network Nieuwegein heeft veel aandacht voor de kwaliteit van de verschillende klimroutes en deze worden dan ook zeer regelmatig veranderd. De hoogte van de klimhal is 17 meter en er zijn circa 145 klimroutes verdeeld over 43 klimtouwen.


Bowling Nieuwegein (Activiteit)
Blokhoeve 16
3438 LC Nieuwegein
Tel: 030 60 535 51
Web: www.bowlingnieuwegein.nl

Bowling Nieuwegein heeft 16 bowlingbanen en ligt centraal gelegen met gratis parkeren, de ideale plek voor een avondje uit met vrienden en familie, of voor een spetterend personeelsfeest tot 200 personen. Op vrijdag en zaterdag tussen 20:00 en 0:00 uur is er disco bowlen en op woensdag en zaterdag tussen 14:00 en 17:00 is er disco bowlen voor kids. Er is een BBQ restaurant aanwezig en er zijn verschillende arrangementen mogelijk voor dineren en bowlen.


Kinepolis (Bioscoop)
Passage 102
3431 LR, Nieuwegein
Tel: 030 60 456 78
Web: www.kinepolis.nl

Plaza is geopend in 1985 en heeft 3 zalen met in totaal 588 stoelen. De bioscoop bevindt zich in het winkelhart van Nieuwegein, City Plaza. De zalen zijn uitgerust met comfortabele stoelen, grote schermen, aansluiting voor laptop en beamer om uw (product)presentatie op groot scherm te kunnen vertonen. Plaza is bij uitstek de locatie voor het geven van schoolvoorstellingen. De bioscoop biedt al haar bezoekers maximale filmbeleving door vriendelijke, goed geïnformeerde medewerkers, digitaal beeld en geluid en optimaal comfort, waardoor het bioscoopbezoek tot een echte avond uit wordt gemaakt.


De Kom (Theater & Kunstencentrum)
Stadsplein 6
3431 LZ, Nieuwegein
Tel: 030 60 455 54 (theaterkassa)
Tel: 030 60 557 97 (kantoor)
Tel: 030 60 438 92 (curistenadministratie)
Web: www.dekom.nl

DE KOM heeft twee zalen, de grote zaal (voor max 650 bezoekers) en de kleine zaal (voor max 200 bezoekers). Beide zalen bevinden zich op het eerste niveau. Het hele jaar door zijn hier allerlei verschillende voorstellingen te zien. Het Kunstencentrum is waar cursisten verschillende kunsten kunnen leren maken. Er zijn cursussen in beeldende kunst, toneel, dans, musical, muziek, en meer. De cursussen zijn verdeeld in leeftijdscategorieën voor kinderen, jongeren, en volwassenen.

 

 

Webdesign: Ron Fonteine
 

Disclaimer


View My Stats7