Informatie lijnEmail: 
ugamedia@wirehub.nl
 

Steun ons werk


Onze webwinkel


 

Partner sites & media
 

leefbewust.gif (10756 bytes)

 

 

 

Dagje uit - Provincie Utrecht - Maarssen


Vechtstreekmuseum (Museum)
Diependaalsedijk 19B
3601 GH, Maarssen
Tel: 034 65 544 40
Web: www.vechtstreekmuseum.nl

Het Vechtstreekmuseum is gelegen in park Goudestein aan de Vecht in Maarssen. Het is gevestigd in de voormalige buitenplaats Silverstein dat na de verbouwing dienst deed als koetshuis van Goudestein. Het museum richt zich op de cultuur, geschiedenis en kunst van de hele Vechtstreek. Met name de vaste collectie besteedt veel aandacht aan de historische gebouwen en theekoepels, met een speciale kamer voor de familie Huydecoper, die de oorspronkelijke buitenplaats heeft gebouwd. Elk jaar zijn er speciale tentoonstellingen en worden er rondleidingen verzorgd zowel binnen als buiten het museum. Ook zijn er diverse films die een goed beeld geven van diverse hoogtepunten en bezienswaardigheden in de Vechtstreek.


Pygmalion Beeldende Kunst (Museum)
Langegracht 44
3601 AJ, Maarssen
Tel: 034 65 567 36
Web: www.pygmalion-art.com

Pygmalion is gespecialiseerd in de Nederlandse schilderkunst van het einde van de negentiende eeuw, met het zwaartepunt op de schilders van Tachtig, en de beeldhouwkunst uit de eerste helft van de twintigste eeuw. De collectie bestaat uit schilderijen, tekeningen, grafiek en beelden uit de periode 1850-1950, en is met veel zorg en met aandacht voor de kunsthistorische kwaliteit samengesteld. Ook bevat de collectie manuscripten, foto’s, bijzondere boeken en zeldzame tijdschriften.


Rederij Stichtse Vecht (Activiteit)
Diependaalsedijk 1B
3601 GH, Maarssen
Tel: 034 67 258 00
Web: www.rondvaartvecht.nl

Boek een rondvaart over de Vecht en omgeving. Er zijn verschillende arrangementen in combinatie met musea, kastelen, en dergelijke mogelijk. Ook zijn er voldoende horeca opties om uit te kiezen.


Bison Bowling
Bisonspoor 2023
3605 LC, Maarssen
Tel: 034 65 717 10
Web: www.bisonbowlingmaarssen.nl

De bowlingbanen zijn uitgerust met een automatisch bumpersysteem zodat de kinderen altijd prijs hebben! Tevens zijn er een aantal afrolrekken aanwezig voor de allerkleinsten. Voor of na het bowlen nog even iets anders doen? Naast 16 bowlingbanen kan er ook airhockey gespeeld worden, of kunnen bezoekers genieten van diverse cocktails en relaxen in de loungehoek. Ook beschikt Bison Bowling over een Escape Room: The Postoffice! Dit is een groepsspel waarbij 4 tot 8 personen worden opgesloten in een kamer en 60 minuten de tijd krijgen om er weer uit te komen. Hiervoor moet de groep verschillende puzzels oplossen en aanwijzingen volgen om de sleutels te vinden.


 

 

Webdesign: Ron Fonteine
 

Disclaimer


View My Stats7