Informatie lijnEmail: ugamedia@wirehub.nl
 

Steun ons werk


Onze webwinkel


 

Partner sites & media
 

leefbewust.gif (10756 bytes)

 

 

 

Dagje uit - Provincie Utrecht - Amersfoort


Dierenpark Amersfoort [Dierentuin]
Barchman Wuytierslaan 224
3819 AC - Amersfoort
Tel: 033-4227100
http://www.dierenparkamersfoort.nl

Dierenpark Amersfoort begint binnenkort met de bouw van een nieuw olifantenverblijf. Het verblijf wordt tweemaal zo groot als voorheen en bestaat uit twee verschillende stallen. De huidige stal wordt een echte damesaccommodatie, met ruimte voor maar liefst 6 olifanten. Daarnaast wordt er een fonkelnieuw bullenverblijf gebouwd voor het mannetje Sammy. In zijn nieuwe verblijf, met extra sterke muren, krijgt Sammy letterlijk genoeg ruimte om te groeien. Daarnaast kan hij door de bouw van een extra stal in zijn verblijf, een gepaste gastheer zijn voor de damesolifanten in Dierenpark Amersfoort en de verschillende Europese olifantenkoeien die nu al op de lijst staan voor een ontmoeting met Sammy. Deze ontmoetingen vinden plaats in het kader van het soortbehoudprogramma (EEP) voor de Aziatische Olifant.


Armando Museum [Museum]
Langegracht 36
3811 BW - Amersfoort
Tel: 033-4614088
http://www.armandomuseum.nl

Het Armando Museum is op 8 december 1998 in bijzijn van Hare Majesteit Koningin Beatrix geopend. Het Armando Museum is een actief museum waar u alle disciplines van Armando, in twee keer per jaar wisselende tentoonstellingen, in hun samenhang kunt beleven. Op geen enkele andere plek ter wereld is dat op dezelfde manier mogelijk als in het Armando Museum. U kunt luisteren naar een cd waar Armando op de viool speelt als primas van zijn eigen kwartet of leest uit zijn werk en tegelijkertijd genieten van schilderijen, beelden, tekeningen of een tijd doorbrengen met het lezen van de literatuur. Ook het beroemde Herenleed (25 jaar lang uitgezonden door de VPRO) van Armando, Cherry Duyns en tot zijn dood Johnny van Doorn ontbreekt niet. Moegekeken en -gelezen kunt u terecht in de koffieruimte op het balkon van het museum voor een lekker kopje koffie of thee. Van hieruit heeft u een prachtig zicht op de museumzaal en de tentoonstelling.


Cavalerie Museum Nederlandse [Museum]
Barchman Wuytierslaan 198
3818 LN - Amersfoort
Tel: 033-4661996
http://www.cavaleriemuseum.nl

De uitgebreide expositie van het Museum Nederlandse Cavalerie is op de Bernhardkazerne ondergebracht in twee gebouwen.In het eerste gebouw -het Sint Jorisgebouw- worden kleinere voorwerpen zoals uniformen, handvuurwapens, zilver, schilderijen, miniaturen en schaalmodellen geŽxposeerd. De indeling is daarbij


Flehite Museum [Museum]
Westsingel 50
3811 BC - Amersfoort
Tel: 033-4619987
http://www.museumflehite.nl

Museum Flehite Amersfoort ligt in het historische centrum van de Amersfoortse binnenstad. In een decor van drie middeleeuwse muurhuizen geeft Museum Flehite een beeld van de geschiedenis van de stad en omgeving, van prehistorie tot heden. Van mammoetbotten tot 17de-eeuwse schilderijen, van poppenhuis tot wagenwiel en een maquette van de stad. Tevens worden er regelmatig tijdelijke tentoonstellingen georganiseerd met zeer uiteenlopende onderwerpen.De mannenzaal, een 16de-eeuwse gasthuiszaal in originele staat, is tevens onderdeel van het museum.


Jacobs van den Hof Museum [Museum]
Zuidsingel 14/15
3811 HA - Amersfoort
Tel: 033-4625755
http://www.jacobsvandenhof.com

Museum Jacobs van den Hof is een klein, particulier museum voor beeldhouwkunst uit de eerste helft van de twintigste eeuw. Het exposeert voornamelijk werk van Jacobs van den Hof (1889-1965).De collectie omvat zo'n 70 beeldhouwwerken, grotendeels kleinere plastieken, in diverse materialen zoals brons, steen, hout en terracotta. Het werk is sterk figuratief en klassiek vormgegeven. Daarnaast zijn er ook penningen, tekeningen en aardewerk te zien.Behalve de eigen collectie wordt ook regelmatig ander werk geŽxposeerd, bijvoorbeeld van tijdgenoten en oud-leerlingen.


Mondriaanhuis [Museum]
Kortegracht 11
3811 KG - Amersfoort
Tel: 033-4620180
http://www.mondriaanhuis.nl

Het Mondriaanhuis stelt zich ten doel de belangstelling voor het werk en de ideeŽn van de schilder Piet Mondriaan levend te houden en te activeren.Dit doet zij door middel van een bibliotheek- en documentatiecentrum rond het werk en de persoon Mondriaan en abstract-geometrische, constructieve en concrete kunst in het algemeen.Tevens worden er tentoonstellingen georganiseerd rond Mondriaan en kunstenaars die in de lijn van Mondriaan abstract-geometrisch, constructieve of concrete kunst hebben gemaakt of maken. Het museum heeft een collectie constructieve kunst uit binnen- en buitenland.

 

 

Webdesign: Ron Fonteine
 

Disclaimer


View My Stats777