Informatie lijnEmail: ugamedia@wirehub.nl
 

Advertenties 

Partner sites & media
 

leefbewust.gif (10756 bytes)

 

 

 

Dagje uit - Provincie Overijssel - Zwolle


Stedelijk Museum Zwolle [Museum]
Melkmarkt 41
8011 MB - Zwolle
Tel: 038-4214650
http://www.stedelijkmuseumzwolle.nl

Het Stedelijk Museum Zwolle richt zich op cultuurhistorie en actualiteit van de kunsten en de stad. Het museum bestaat uit een oud en een nieuw gedeelte. Het contrast tussen deze twee bouwstijlen is al bezienswaardig. In het oude gedeelte van het museum schuilt het Drostenhuis. Dit 16de-eeuwse pand herbergt onder andere een gedeelte van de vaste collectie en wisseltentoonstellingen. In de nieuwbouw van het museum zijn tentoonstellingszalen, een auditorium en een museumcafé te vinden. De expositiezalen worden gebruikt voor afwisselende, tijdelijke actuele of historische tentoonstellingen.
Het Stedelijk Museum Zwolle biedt de bezoeker de mogelijkheid om inzicht te verwerven en een mening te vormen door confrontatie met de kunsten uit heden en verleden. De cultuurhistorie van Zwolle en regio naast of tegenover de actuele kunst.


Museum de Fundatie [Museum]
Blijmarkt 20
8011 NE - Zwolle
Tel: 057-2388188
www.museumdefundatie.nl

Museum de Fundatie is een niet te missen bezienswaardigheid in Zwolle. In 2012/2013 kreeg het prachtige voormalige Paleis van Justitie een in het oog springende ellipsvormige opbouw, bekleed met 55.000 wit-blauwe tegeltjes. In 'de Wolk' zijn twee nieuwe tentoonstellingszalen ingericht. Een immens raam geeft een adembenemend uitzicht op de historische binnenstad van hanzestad Zwolle. En binnen genieten de bezoekers van de vaste collectie, die bestaat uit absolute meesterwerken uit vier eeuwen kunst. Denk aan grote namen als Turner, Canova, Van Gogh, Degas, Mondriaan, Marc, Archipenko, Picabia, Pechstein, Chagall, Marini en Picasso!


Stichting Het Vrouwenhuis [Museum]
Voorstraat 46
8011 ML – Zwolle
Tel: 038-4224823
http://www.vrouwenhuiszwolle.nl

Het Vrouwenhuis van Aleida Greve is een bijzonder museum in het hart van Zwolle.
Aleida Greve (1670-1742) bepaalde bij testament dat na haar dood haar prachtige huis tot een hofje voor bejaarde dames moest worden bestemd. De benedenverdieping heeft sinds 1987 een museale functie en is voor het publiek opengesteld. Het Vrouwenhuis is alleen te bezoeken voor groepen tijdens een rondleiding waarvoor telefonisch een afspraak kan worden gemaakt. Individuele bezoekers zijn welkom tijdens Nationaal Museumweekend, Open Monumentendag en andere rondleidingen op inschrijving. Houd daarvoor onze Agenda in de gaten !

 

Webdesign: Ron Fonteine
 

Disclaimer


View My Stats