Informatie lijnEmail: ugamedia@wirehub.nl
 

Advertenties 

Partner sites & media
 

leefbewust.gif (10756 bytes)

 

 

 

Dagje uit - Provincie Overijssel - Deventer


Huis voor de Amateurkunst [Kunstcentrum]
Scheepvaartstraat 9-11
7411 MB - Deventer
Tel: 06-21872657
www.theaterschip.nl

Op de wal in het Havenkwartier is, direct naast DokH2O, een theaterzaal (75-225 pers.) gerealiseerd in het Huis voor de Amateurkunst. Het Huis voor de Amateurkunst produceert en programmeert voorstellingen, festivals, herbergt een theaterschool en verhuurt haar zalen voor voorstellingen, (bedrijfs)presentaties en seminars. Het Huis voor de Amateurkunst valt onder stichting Theaterschip. Het beschikt over een theaterzaal (75 - 225 pers.) en een vergaderzaal tot 20 personen.


Speelgoedmuseum Deventer [Museum]
Brink 47
7411 BV - Deventer
Tel: 0570-693786
www.speelgoedmuseumdeventer.nl

Kronkelend door het smalle trappenhuis van de twee middeleeuwse pakhuizen waarin het Speelgoedmuseum Deventer is gevestigd, tref je de wereld in het klein. In de vele intieme zaaltjes zie je speelgoed waar je vroeger zelf mee speelde, het speelgoed van je ouders, je oma en van nog langer terug. Iedereen voelt zich weer jong in het Speelgoedmuseum. Volop speelplezier en veel herkenning bij het zien van het favoriete speelgoed uit je jeugd.


De Bergkerk [Bezienswaardigheid]
Bergkerkplein 1
7411 EN - Deventer
Tel: 0570-618518
www.zaterdagmiddagconcertendeventer.nl

De Sint-Nicolaas- of Bergkerk in Deventer is een van oorsprong Romaanse kruisbasiliek en bevindt zich op een oude rivierduin in het Bergkwartier. De kerk werd gebouwd in de jaren 1198-1209, vlakbij het toenmalige Deventer havenkwartier. Ze is in de bloeitijd van de Hanzestad gesticht. De kerk, een romaanse kruisbasiliek, werd aan Sint-Nicolaas gewijd, de beschermheilige van de schippers. In de 15e eeuw onderging de Bergkerk diverse verbouwingen waardoor deze een laatgotisch karakter kreeg. Zo zijn de twee karakteristieke torenspitsen in die periode gebouwd (het onderste deel van de torens is nog wel oorspronkelijk).


Grims Papieren Theater [Voorstelling]
Papenstraat 50
7411 NG - Deventer
Tel: 06-57623531
www.grimspapierentheater.nl

Theater in een kijkdoos! Grims Papieren Theater in het Noordenbergkwartier is één van de kleinste permanente theaters in Europa! Het is een huiskamertheater. In het theater is ruimte voor maximaal 15 bezoekers. Er worden uitsluitend voorstellingen gespeeld met een papieren theater. Een papieren theater is een uitvergrote en tot leven gebrachte kijkdoos. Een paar keer per jaar, o.a. in voor- en najaar, is er een aantal openbare voorstellingen. Deze worden aangekondigd op de website.


Burgerweeshuis [Poppodium]
Bagijnenstraat 9
7411 PT - Deventer
Tel: 0570-619198
www.burgerweeshuis.nl

Poppodium het Burgerweeshuis ligt in het historische centrum van Deventer, gevestigd in een monumentaal pand wat charme en karakter uitstraalt. In het voormalig weeshuis en klooster is het het Burgerweeshuis sinds 1981 jaar actief als jongerencentrum en later als poppodium.


Rondeel [Architectuurcentrum]
Stromarkt 18-c
7411 PK - Deventer
Tel: 0570-611901
www.rondeeldeventer.nl

Wisselende tentoonstellingen, lezingen en workshops op het gebied van architectuur, stedenbouw en landschap. De hoofddoelstelling van de Stichting Architectuurcentrum Rondeel is het stimuleren van de belangstelling voor architectuur en stedenbouw bij het publiek, opdrachtgevers, beleidsmakers (van gemeente tot provincie), ontwikkelaars en bouwers. De stichting tracht deze doelstelling te verwezenlijken door het organiseren van tentoonstellingen, discussie- en themabijeenkomsten, lezingen en workshops in Architectuurcentrum Rondeel.


Etty Hillesum Centrum [Tentoonstellingen]
Roggestraat 3
7411 EP - Deventer
Tel: 0570-641003
www.ettyhillesumcentrum.nl

Het Etty Hillesum Centrum is in de regio Deventer een bekend adres voor lezingen, exposities, concerten, vredeseducatie en andere activiteiten. In het Centrum worden activiteiten georganiseerd rond thema’s als vrede, mensenrechten, bezinning en samenleven. Zo zijn er educatieve lessen, lezingen, exposities, concerten en theatervoorstellingen. Twee tentoonstellingen zijn tijdens de openingsuren permanent te zien: Het leven van Etty Hillesum en Joods leven in Deventer.


De Leeuwenkuil [Kunstcentrum]
Keizerstraat 68
7411 HH - Deventer
Tel: 0570-665080
www.leeuwenkuil.nl

Kunsteducatie voor jong en oud, toegankelijk voor iedereen. Met oog voor kwaliteit, richt De Leeuwenkuil zich op de ontwikkeling van talent en op passie voor kunst. Naast muziek, dans, beeldend en theater biedt De Leeuwenkuil ook cursussen op gebied van literatuur, foto en video.


Deventer Schouwburg [Theater]
Leeuwenbrug 2
7411 TJ - Deventer
Tel: 0570-683500
www.deventerschouwburg.nl

Professioneel theater met een breed en uitgebreid aanbod van theater-, muziek-, dans-, cabaret- en toneelvoorstellingen.


Kunstenlab en Smartlab [Tentoonstellingen en 3D printen]
Scheepvaartstraat 12
7411 MB - Deventer
Tel: 0570-611848
www.kunstenlab.nl en www.smartlabdeventer.nl

In onze prachtige industriële tentoonstellingsruimte in het voormalige Davogebouw organiseren we wisselende tentoonstellingen op het gebied van hedendaagse beeldende kunst. Daarnaast programmeren we in onze podiumruimte videopresentaties, catch-avonden en geluidskunstoptredens. De tentoonstellingen sluiten aan op actuele thema’s of tonen juist volledig autonoom werk, experiment staat hierbij voorop.


De Keizer [Filmhuis]
Keizerstraat 78
7411 HH - Deventer
Tel: 0570-600515
www.filmhuisdekeizer.nl

Filmhuis De Keizer is de plek in Deventer waar films vertoond worden uit alle windstreken, voor een zo breed mogelijk publiek. We vertonen veel Europese films, maar er zijn ook films te zien uit alle andere werelddelen. Kwaliteit staat hierbij hoog in het vaandel. Dit alles in een ongedwongen sfeer en in de meest sfeervolle filmzalen van Oost-Nederland; de Roggezaal (90 plaatsen) en de Keizerzaal (50 plaatsen waarvan 1 rolstoelplek). Beide zalen zijn voorzien van fijne stoelen, royale beenruimte en luchtbehandeling.


JT Deventer [Bioscoop]
Boreelplein 36
7411 EH - Deventer
Tel: 0570-601730
www.jt.nl/bioscopen/deventer/

Hier moet je zijn voor de nieuwste bioscoopfilms! De zes luxe bioscoopzalen zijn erg comfortabel, met veel beenruimte bij de stoelen en niets wat het zicht belemmert. Naast de bioscoopzalen is er een grote foyer, een casino, een eetcafé en een Kidspalace.


Geert Groote Huis
Lamme van Dieseplein 4
7411 LX - Deventer
Tel: 0570-858999
www.geertgrootehuis.nl

Wie was Geert Groote?
Geert Groote (1340 - 1384) is de belangrijkste Deventenaar uit de geschiedenis. Tot ver buiten onze landsgrenzen is hij bekend als grondlegger van de ‘Moderne Devotie´. Deze vernieuwingsbeweging stond voor een persoonlijke beleving van het geloof en een eenvoudig en oprecht leven.

Tot op de dag van vandaag inspireren de ideeën van Geert Groote. Op de fundamenten van de eerste kapel van de Broeders van het Gemene Leven, gelegen aan het Lamme van Dieseplein, is daarom het Geert Groote Huis gebouwd en vertellen we zijn verhaal. Hoe hij tot zijn inzichten kwam, waarom hij kritiek had op de kerk en de samenleving en waarom zijn gedachtegoed nog altijd actueel is.


Deventer Verhaal [Tentoonstellingen]
Klooster 10
7411 NH - Deventer
Tel: 0570-855950`
www.deventerverhaal.nl

Deventer Verhaal vertelt de verhalen door middel van tentoonstellingen en diverse publieksactiviteiten, onderbouwd door de historische collectie van Gemeente Deventer en met als startpunt De Waag op de Brink. Deventer deelt via het Deventer Verhaal zijn historische binnenstad, landgoederen, evenementen, collecties en monumenten, kunst en cultuur, podia en natuurlijk het zicht op de IJssel met een zo groot mogelijk publiek. Als zelfstandige stichting functioneren wij flexibel en werken wij samen met een groot netwerk van partners en vrijwilligersorganisaties.


Sport- en Belevingscentrum De Scheg [Zwembad, speelparadijs en schaatsbaan]
Piet van Donkplein 1
7422 LW - Deventer
Tel: 0570-659777
www.descheg.nl

Beleef een winterse wereld van water en ijs in Deventer!
Wordt het een zwemparadijs of een overdekte kunstijsbaan? Waarom niet beide?! Kom naar De Scheg in Deventer en je vindt dit alles onder één dak! Met ruim 20.000m² is De Scheg het grootste overdekte Sport- en Belevingscentrum in Gelderland en Overijssel. Kom schaatsen, spelen en plonzen en beleef met het hele gezin een compleet dagje uit!


Borgelerbad [Zwembad]
Keizer Karellaan 50
7415 ZJ - Deventer
Tel: 0570-500818

www.sportbedrijfdeventer.nl

Prachtige zwemlocatie met een 25 meter binnenbad en verschillende buitenbaden. Buitenbaden: 25 meterbad en een ondiep familiebad met glijbaan, een ondiep kleuterbad met glijrots en een ondiep peuterbad met speeltoestellen. Daarnaast beschikt het Borgelerbad over een grote zonneweide en een horecagelegenheid.


Burnside [Skatepark]
Sint Olafstraat 12006
7418 CG - Deventer
Tel: 0570-627437
www.burnside.nl

Een 1.700 m2 groot skatepark: 1.500 m2 overdekt en een juweel van een backyard bowl buiten bij het water. Iedereen is welkom op inline skates, een skateboard of een serieuze BMX-fiets. Je ouders kun je achterlaten in de binnenstad van Deventer; dat is slechts 500 meter verderop! Burnside Skatepark bevindt zich in de havenarm van Deventer en is goed bereikbaar met het openbaar vervoer (bus 81 tot Teugseplein).


Party & Bowling de Worp [party en bowl centrum]
Twelloseweg 1a
7439 AS - Steenenkamer
Tel: 0570-612869
www.bowlingdeventer.nl

Voor kinderen een waar paradijs als het gaat om kinderfeestjes. Met als extra het Magic-Bowlen op woensdag- en zaterdag-middag. Dan wordt Bowling de Worp omgetoverd tot ware kinderdiscotheek waar de kinderen kunnen bowlen en feesten. Aansluitend vaak met frites en wat lekkers te drinken. Wie de naam Bowling de Worp hoort, denkt in de eerste plaats aan bowling. Toch is dat niet het enige dat De Worp te bieden heeft. Wie een geslaagde feestavond of bijeenkomst wil organiseren kan namelijk uitstekend bij De Worp terecht. Of u nu alleen komt bowlen of ook heerlijk eten met 200 personen? Eer is een ruime keus uit verschillende arrangementen. Bowling de Worp staat bekend om het leveren van maatwerk voor iedere gelegenheid.

 

Webdesign: Ron Fonteine
 

Disclaimer


View My Stats