Informatie lijnEmail: ugamedia@wirehub.nl
 

Advertenties 

Partner sites & media
 

leefbewust.gif (10756 bytes)

 

 

 

Dagje uit - Provincie Overijssel - Almelo


Ouderkerk [Atelier]
Govert Flinckstraat 24
7606 AJ – Almelo
Tel: 06-082621
www.atelierouderkerk.nl

Menno Dimitri Ouderkerk regenereert het werk van de grote meesters. Zaken die eerder vanzelfsprekend leken, blijken nu veranderd. Ouderkerk stelt de betekenis van de kunsthistorie en de symbolen ter discussie.
Het werk heeft het uiterlijk van een ongeorganiseerde chaos. Met onbestemde materialen tekent, schildert, knutselt, plakt en druipt hij een fantastische wereld, waarin in de eerste plaats de gedachte aan wanorde opgeroepen wordt. Zijn werken dragen titels als: 'De onnatuurlijke boom' en 'Overbodigheid van de Hoop'.


Ger Bonsink [Galerie]
Wondestraat 32
7605 CH - Almelo
Tel: 06-41511732
www.gerbonsink.nl

Ger is beeldend kunstenaar. En altijd al geweest. Als klein jongetje was hij al bezig met vormgeven, tekenen en creëren.
Ook eens willen hakken? Hakken is heerlijk. Het is een ontspannen manier om de dag van je af te slaan en mooie dingen te maken. Lekker vormen zoeken in stenen en deze mooi afwerken. En feitelijk kan iedereen dit leren. Kracht heeft u niet nodig, techniek en doorzettingsvermogen wel. Om techniek te leren kunt u de cursus volgen..


Huis Van Katoen en Nu [Museum]
Rosa Luxemburgstraat 4
7607 SM – Almelo
Tel: 06-53539160
www.vankatoenennu.nl

Het museum in Almelo ‘Huis van Katoen en Nu’ is een icoon voor Almelo. Ontstaan uit de onvergetelijke musical, nu voortgezet als een gebouw dat verbindt.
Een museum met alles wat gewone Almeloërs zo mooi vinden: Heracles, bekende (oud)inwoners, plaatjes en filmpjes, gratis portretten, gedeelde verhalen, enz, enz.
Daarnaast is het museum in Almelo een broedplaats van nieuwe activiteiten, een culturele hutspot, waar zaken en mensen met elkaar verbonden worden. Ook in het belang van de binnenstad. En het kan breder: Almelo heeft behoefte aan een plek waar het zijn iconen kan eren: Herman Krikhaar, Han Veneman, Jan Jans. Maar ook bekende Almeloërs als Ilse de Lange en Herman Finkers krijgen een ruimte.


NAXT Almelo [Jongeren kunst centrum]
Kolthofsingel 15
7602 EM- Almelo
www.kaliberkunstenschool.nl/naxt

NAXT staat voor New Arts Xperience Twente. Wij zijn het platform voor creatieve jongeren in Twente. Wij zijn de plek voor alles op het gebied van New Arts.
NAXT is een unieke ontmoetingsplek, onderdeel van Kaliber Kunstenschool, met een eigentijdse uitstraling waar het bruist van de creativiteit. Bij onze creatieve broedplaats in Almelo kun je terecht als je bezig wilt met de nieuwste muziek, dans en kunststijlen. NAXT biedt jongeren ruimte voor het ontwikkelen van talent en het ontdekken van creativiteit. Ook kun je bij NAXT van alles ondernemen: een vergadering met workshop, een netwerkbijeenkomst, bedrijfsfeest of een teamuitje compleet met luncharrangement! Deze locatie is van alle moderne gemakken voorzien.


Groeneveld [Galerie]
Groeneveldweg 8
7609 PX – Almelo
Tel: 0546-818111
www.galerie-groeneveld.nl

Beeldend kunstenaar Marie-Louise Kersbergen nodigt je uit op ‘Landgoed Huize Groeneveld’. Met 800 m2 expositieruimte en een beeldentuin is Galerie & Skulpturenpark Groeneveld Almelo een van de grootste kunstcentra van ons land. De wisselende tentoonstellingen en de uitgebreide vaste collectie laten een grote variatie zien in bronzen beelden, schilderijen, keramiek en glas. Je kunt tijdens de openingstijden ook terecht voor een broodje en een lekker kopje koffie of thee. Naast kunstaankopen, workshops en cursussen biedt Galerie Groenenveld op het landgoed ook ruimte voor de organisatie van evenementen, seminars en vergaderingen.


Het Baken [Galerie]
Touwbaan 60
7607 EA - Almelo
www.hetbaken.com

De galerie is op dit moment een expositieruimte van Paul Tieke. De galerie is in 1995 gestart met een expositie van werken van kunstenaars die allemaal in verschillende disciplines actief zijn. Dit is voor de volgende tentoonstellingen het motto gebleven. In de galerie worden enkele keren per jaar optredens gehouden van theater, cabaret of muziek. De drijfveer voor Paul Tieke om te schilderen is het verlangen om de zichtbare werkelijkheid te doorgronden, fenomenen achter het visuele te ontdekken. Door het tekenen en schilderen van onderwerpen worden deze ontdaan van hun beperkte gangbare betekenis. Ook door het openstaan voor andere waarneming dan visuele, krijgen de onderwerpen een andere waarde of meerwaarde, door licht, kleur en vorm een zinnelijke relatie in de omgeving.


Het Wevershuisje Almelo [Bezienswaardigheid / Activiteit]
Kerkengang 5
7607 BR – Almelo
Tel: 0546-852701
www.wevershuisje.nl

Verscholen in het groene hart van Almelo ligt een oude stadsboerderij, het Wevershuisje. Een authentiek vakwerkhuisje uit begin 1700, omgeven door een prachtige tuin. Het Wevershuisje wordt beheerd door een groep enthousiaste vrijwilligers. Je bent van dinsdag tot en met zaterdag welkom om deel te nemen aan de activiteiten of om gewoon wat rond te kijken. De medewerkers geven je met plezier een rondleiding. Bij mooi weer kun je onder de eeuwenoude bomen in de tuin genieten van koffie of thee met krentenwegge. In het winkeltje vind je handgemaakte producten en kleine cadeautjes voor kleine prijsjes. Er is een permanente expositie 'Van vlas tot linnen' met een weefgetouw uit 1700, spinnewielen en gereedschappen. Allemaal restanten uit de rijke textielhistorie van Almelo. Wekelijks zijn er demonstraties weven, spinnen en kantklossen. Een paar keer per jaar nodigt het Wevershuisje gasten uit: van Palingroker, tot stoelenmatter en een mandenvlechter of verhalenvertelster.


Korenmolen De Hoop [Bezienswaardigheid]
Nieuwstraat 71a
7605 AB – Almelo
Tel: 0546-852752
www.de-hoopalmelo.nl

In het centrum van Almelo, aan de Nieuwstraat, vlak bij het station staat korenmolen De Hoop. Regelmatig draaien de wieken om de molenstenen het graan te laten malen. Is er geen wind dan kan er elektrisch gemalen worden. Het beheer van de molen is in handen van stichting 'Windkorenmolen "De Hoop" Almelo' en vrijwilligers laten de molen draaien. Tevens is de molen instructiemolen voor de opleiding van vrijwillige molenaars. In de molen is een winkeltje waar diverse meelproducten te koop zijn. Daarnaast is er een permanente tentoonstelling: "Van akker tot bakker". Een bezoek aan de molen is zeker de moeite waard. Daarvoor nodigen we u dan ook van harte uit!


Movie Unlimited [Bioscoop]
Prinses Amaliaplein 3
7607 JP – Almelo
Tel: 0546-852025
www.movieunlimitedbioscopen.nl/aspx/algemeen/?cinema=almelo

Service Bioscoop Movie Unlimited staat voor persoonlijke service. U heeft een eigen tafel met daarop een rood drukknopje. Wanneer u daarop drukt komt de gastheer of gastvrouw tijdens de film je bestelling opnemen. U kunt kiezen uit diverse hapjes en drankjes. Zo kunt u optimaal genieten tijdens de film. De bioscoop biedt haar gasten de ultieme mix: lekkere stoelen; maximale beenruimte; wandvullende doeken, 7 kanaals Dolby Digital geluid en.....gezelligheid. Met zijn ruim 125.000 bezoekers per jaar is de bioscoop een van de grootste publiektrekker van Almelo. Met vermaak voor een breed publiek! Daarom heeft de bioscoop ook het bedrijfsleven veel te bieden.


Stadsmuseum Almelo [Museum]
Korte Prinsenstraat 2
7607 JB - Almelo
Tel: 0546-816071
www.stadsmuseumalmelo.nl

Midden in het gezellige stadscentrum van Almelo staat een opvallend rijksmonument. Geniet van historie in een mum van tijd. In het Stadsmuseum krijgt u een levendig beeld van de geschiedenis van Almelo. Het Stadsmuseum Almelo wordt beheerd door de Stichting Museum voor Heemkunde Almelo. Deze stichting werd op 8 januari 1975 opgericht en kwam voort uit het Genootschap Stad en Ambt Almelo. Tot eind 1986 bevond het museum zich op de bovenverdieping van het Waaggebouw aan het Marktplein. Vanaf maart 1987 is de collectie ondergebracht in het Rectorshuis waarin destijds ook de Latijnse School gevestigd was. Op dezelfde plek stond in de 16e eeuw het Richtershuys. Naast de bijzondere exposities dus ook een unieke kans om een kijkje te nemen in een monument met een opvallende geschiedenis.


Stichting Indigo Almelo [Tentoonstellingen]
Elisabethhof 6
7607 ZD - Almelo
www.indigoalmelo.nl

De Stichting Indigo Almelo stelt zich ten doel om in de Kunsthal kwalitatief hoogwaardige tentoonstellingen te organiseren van hedendaagse kunst. De tentoongestelde kunst moet niet alleen hoogwaardig, maar tegelijk ook inspirerend en spannend zijn. De tentoonstellingen variëren van schilderijen en beeldhouwwerken tot sculpturen, keramiek en sieraden. Maar ook van fotografie, video, objecten en installaties.
Jaarlijks wordt een vijftal tentoonstellingen georganiseerd. Indigo Almelo streeft ernaar om dit aantal uit te breiden tot het oorspronkelijke aantal van zeven.


Hertenkamp [Bezienswaardigheid]
Hofstraat
Almelo

Het hertenkamp in de Aalderinkshoek is een kenmerkend punt voor Almelo. Het park biedt plaats aan tientallen herten. In het hertenkamp in de Aalderinkshoek werd begin 2010 een vijver aangelegd. De tweedelige vijver zorgt ervoor dat het regenwater dat op trottoirs, daken en wegen valt niet direct wordt afgevoerd naar de riolering. De bergingsvijver zorgt op die manier ook voor voldoende drinkwater voor de herten, voor 2010 moest in perioden van droogte elders water gehaald worden.


Het Rechthuys Almelo [Bezienswaardigheid]
Wierdensestraat 4
7607 GH – Almelo

In de herontwikkelingslocatie rond het voormalige Paleis van Justitie in Almelo neemt Het Rechthuys een centrale positie in. De vroegere rechtbank is omgevormd tot een appartementencomplex met daarin elf luxe appartementen. Op het binnenplein is door sloop-nieuwbouw een economische drager gevonden om het tekort op de restauratie en renovatie te bekostigen. De Almelose Rechtbank vormde een architectonisch hoogtepunt aan de zuidzijde van de Wierdensestraat in Almelo. De Rechtbank behoort tot de beeldbepalende gebouwen van die stad. De middenpartij dateert uit 1850. In 1956 kreeg het pand zijn huidige omvang door toevoeging van twee vleugels.


Preston Palace [Activiteiten Hotel]
Laan van Iserlohn 1
7607 PT – Almelo
Tel: 0546 - 542121
www.prestonpalace.nl

Hét all-in hotel en uitgaanscentrum van Nederland. Optimaal, onbeperkt en onbezorgd genieten! Dat kan in Preston Palace, een gezellig, gastvrij hotel en uitgaanscentrum in het hart van Twente. Een unieke belevenis voor jong en oud. En dat voor een overzichtelijk all-in tarief. Voor volledige ontspanning gaat u naar het subtropisch zwemparadijs met stoombad, sauna’s en zonnehemels. Hebt u meer behoefte aan snelheid en dynamiek? Daarvoor hebben wij de spectaculaire indoor-kermis. Voor een uitdagend spel of live-entertainment, gaat u naar het uitgaanscentrum. U kunt er dansen, bowlen, snookeren, biljarten en midgetgolfen.
Voor kinderen is er de spelotheek met springkussen, klim- en klauterattributen en een grote zandbak. Ook zijn er diverse restaurants, barretjes en een koffiecorner, waar een ruim aanbod aan culinaire heerlijkheden geserveerd wordt.


Dolle Pret [Speelparadijs]
Noordbroek 2
7604 BL – Almelo
Tel: 0546-633399
www.dollepret.nl

Bij Dolle Pret staan we garant voor de leukste dag uit voor het hele gezin. Met alle speelfaciliteiten is er voor groot en klein genoeg te ontdekken en doen. Kinderspeelparadijs Dolle Pret biedt verschillende mogelijkheden. Zo kun je bij ons kiezen om alleen de entreeprijs te nemen, waardoor jullie de hele dag in ons kinderspeelparadijs mogen blijven. Of je kunt ook kiezen voor een arrangement. Een arrangement wil zeggen dat eten en drinken inbegrepen zijn bij de prijs. Speciaal voor de allerkleinsten hebben wij een pamperzone, deze is bestemd voor kinderen van 0 tot 3 jaar.

 

Webdesign: Ron Fonteine
 

Disclaimer


View My Stats