Informatie lijnEmail: ugamedia@wirehub.nl
 

Advertenties 

Partner sites & media
 

leefbewust.gif (10756 bytes)

 

 

 

Dagje uit - Provincie Noord Holland - Zaandam


Het Kunstcentrum [Expositie]
Vincent van Goghweg 40a
1506 JC - Zaandam
Tel: 075-6141210
www.kunstcentrum.nl

Het Kunstcentrum Zaanstreek heeft een goede naam opgebouwd als een van de mooiste en grootste van het land. Hier worden hedendaagse werken getoond die boeiend zijn voor veel verschillende doelgroepen. Je kunt er werk kopen of huren. Ze maken kunst heel toegankelijk. Iedere maand is er een nieuwe expositie. Neem ook eens een kijkje in de winkel waar je vaak een bijzonder cadeau vindt. Elk jaar organiseren ze een grote kunstmanifestatie op het Hembrugterrein. ART Zaanstad is uitgegroeid tot een aantrekkelijk evenement waar verschillende disciplines uit heel Nederland zijn te bewonderen en te ervaren.


Natuurmuseum [Museum]
Thijssestraat 1
1504 LB - Zaandam
Tel: 075-6312020
www.zaansnatuurmilieucentrum.nl/natuurmuseum

In het museum is de kindvriendelijke vaste expositie “Natuur in de stad” te zien. De tentoonstelling toont op een speelse en verrassende wijze welke natuur er in de Zaanse stedelijke omgeving te zien is. Tevens is er circa 3 keer per jaar een wisselexpositie over een aansprekend onderwerp, waaraan geregeld publieksactiviteiten zijn gekoppeld. Het is een echt ontdekmuseum. Er is zoveel te zien! Voor je het weet zie je iets over het hoofd. Je moet er niet alleen je ogen gebruiken, maar ook je handen! Voor schoolklassen worden vaak educatieve activiteiten verzorgd. Zie jaaraanbod biologisch lescentrum. Naast het natuurmuseum treft u de grootste kinderboerderij van Nederland aan. Met speeltuin.


Zaans Museum [Museum]
Schansend 7
1509 AW - Zaandam
Tel: 075-6810000
www.zaansmuseum.nl

In het Zaans Museum op de Zaanse Schans maak je kennis met een wereldberoemd stukje Nederland. Het Nederland van de molens, de industrie, de groene houten huizen, maar ook van de koopmansgeest, het harde werken en de kenmerkende no-nonsens mentaliteit. Het Zaans Museum staat middenin het fameuze Hollandse landschap: het zeventiende-eeuwse oneindige laagland, met aan de horizon de fabrieken en die typisch Hollandse wolkenluchten. De rijke collectie van het museum onthult verhalen van de bewoners, hun leven en werken, de vele innovaties en het industrieel erfgoed. Geniet van de schilderijen van Hollandse landschappen met molens, de prachtige Zaanse streekdracht, sjiek-burgerlijke gebruiksvoorwerpen en spannende sporen uit de verdwenen walvisvaart.


Zaanse Tijd [Museum]
Kalverringdijk 3
1509 BT - Zaandam
Tel: 075-6179769
www.mnuurwerk.nl/museum-zaanse-tijd

Een sfeervol museum, dat perfect past bij een bezoek aan de Zaanse Schans. Heel eigen in zijn aandacht voor het ambacht van de klokkenmaker, typisch Zaans met thema’s als bewegende molens en walvisvaart op klokken, trots Nederlands met zijn schatkamer vol rijkdommen uit de Nederlandse Gouden Eeuw. Wie dat wil, kan hier urenlang zijn ogen uitkijken. Maar het museum is ook perfect voor wie snel de oude Zaanse tijd wil opsnuiven. Een museum vol beweging. Slingers en mechanieken, molens en walvisvaart die bewegen op klokken, het geitje dat zich in een klok verstopt heeft en een leuke en educatieve speurtocht. Het museum houdt ouders en kinderen samen een uur lang geboeid bezig! Als beide ouders betalen, mogen de kinderen gratis naar binnen. Een uniek zicht op het verhaal van de tijdmeting.

Van Nederlandse torenuurwerken uit de 16e eeuw, via de vroegste Haagse klokken, de rijke Amsterdamse staande horloges tot en met precisieklokken uit de 19de en 20e eeuw. En klokken uit alle Nederlandse regio’s en Vlaanderen. Verder is er een uitgebreide collectie Nederlandse zakhorloges. En de tijdmeting heeft natuurlijk ook aan de wieg gestaan van de moderne wetenschap en technologie!


Bakkerij Museum Gecroonde Duyvekater [Museum]
Zeilenmakerspad 4
1509 BZ - Zaandam
Tel: 075-6173522

Stap terug in de tijd en bezoek bakkerijmuseum ‘In de Gecroonde Duyvekater’. Dit intieme museum dateert uit 1658. De originele bakkerswinkel staat vol lekker en heeft een prachtige gemarmerde vloer. In de bakkerij staat een authentieke broodoven. De naam van het museum komt van de duivekater, een bekend Zaans zoetbrood. Natuurlijk kunt u de duivekater in de bakkerswinkel proeven, samen met andere ou d-Hollandse bakkerijproducten en snoepgoed. De bakkerij is in 1970 aan de Zaanse Schans geschonken, door de Zaanse onderneming Koninklijke Wessanen NV. Oorspronkelijk stond het pand op het Hazepad in Zaandijk.


Zaantheater [Theater]
Nicolaasstraat 3
1506 BB - Zaandam
Tel: 0900-3344553
www.zaantheater.nl

Het Zaantheater is een regionaal theater vlak boven de rook van Amsterdam. Het theater biedt ca. 300 theatervoorstellingen per jaar, variërend van toneel, muziek, show en dans tot opera en kindervoorstellingen. Het Zaantheater is gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer en beschikt over een eigen parkeergarage. Kenmerkend voor het Zaantheater is de mooie ligging aan het water, de prachtige grote zaal met plaats voor 900 bezoekers en de Rabobankfoyer die ruimte biedt aan 1100 bezoekers met een prachtig uitzicht over de Zaan. In 2014 is het Zaantheater verkozen tot Beste Theater van Nederland. 

Webdesign: Ron Fonteine
 

Disclaimer


View My Stats7