Informatie lijnEmail: ugamedia@wirehub.nl
 

Steun ons werk


Onze webwinkel


 

Partner sites & media
 

leefbewust.gif (10756 bytes)

 

 

 

Dagje uit - Provincie Noord Holland - Volendam


Volendams Museum [Museum]
Zeestraat 41
1131 ZD - Volendam
Tel: 0299-369258
www.volendamsmuseum.nl

Waarom is Volendam verreweg het meest bekende dorp van Nederland?
Waarom bezoeken jaarlijks miljoenen bezoekers uit het buitenland maar ook uit Nederland dit dorp?

Hoe komt het dat Volendam zoveel beroemde artiesten en topsporters voortbrengt?  Hoe komt het dat 'de Volendammer' altijd wordt gebruikt voor Holland promotie? Waarom krijgt Volendam wekelijks media-aandacht op onze nationale tv en radio zenders? Bezoek het Volendams Museum en ontdek het!

Geniet van de levensechte en authentieke taferelen van het dagelijks leven van vroeger, met veel origineel filmmateriaal en met kunst van de vele kunstenaars die Volendam hebben bezocht. Én als klap op de vuurpijl het sigarenbandjeshuisje. Een verbazingwekkend stuk huisvlijt van een Volendammer uitgetreden monnik die 11-miljoen-sigarenbandjes in zijn huis heeft opgeplakt als prachtige mozaïeken.

Ons museum heeft voor zowel jong als oud veel te bieden. Jongeren zullen zich verwonderen bij de aanblik van het sigarenbandjeshuisje. Ouderen halen herinneringen op bij de aanblik van de klederdrachtvitrines.


Palingsound [Museum]
Slobbeland 19
1131 AA - Volendam
Tel: 0299-363373
www.smitbokkum.nl/palingsoundmuseum

100 jaar volendammer muziekontwikkeling in beeld gebracht. Volendammers houden zichzelf maar al te graag voor dat zij een nuchter volkje zijn: ‘doe maar gewoon, dan doe je gek genoeg’ is een populair gezegde, waarachter zij zich trachten te verschuilen. Maar hoe ‘gewoon’ kun je nog zijn wanneer je als dorp een eigen unieke sound ontwikkelt, waar 40 jaar lang internationale successen mee geboekt worden? Inderdaad, dat is best wel gek.

De meeste hits uit de top 40 blijken niet gescoord te zijn door de Beatles, de Rolling Stones, Abba, Madonna of Michael Jackson, maar door een aantal ‘gewone’ Volendammers! Het Palingsoundmuseum in Paviljoen Smit-Bokkum biedt een zoektocht naar 100 jaar muzikaal bloed in Volendam. Een zoektocht naar de oorsprong, de muzikale families, de specifieke palingsound, de bands, zangers en zangeressen die dit opmerkelijke dorp aan het IJsselmeer internationale allure verschafte met een eigen unieke succesvolle sound.


Experience Volendam [Attractie]
Haven 154
1131 EW - Volendam
Tel: 06-53288663 of Tel: 06-80070970
www.experiencevolendam.nl

Een toeristische parel? Een paradepaardje? Zegt u het maar… Midden aan de haven vindt u Experience Volendam. Een nieuwe, geweldige attractie waar je de roemrijke geschiedenis van Volendam op de meest moderne manier kunt ervaren. Geniet van o.a. holografische voorstellingen en trotseer met de Oculus Rift de woeste golven van de Zuiderzee uit het jaar 1916. En dat allemaal op een virtuele manier. Een belevenis van jewelste voor alle leeftijden. U bent van harte welkom.


Uniek Volendam [Museum]
Sportlaan 10
1130 AB - Volendam
Tel: 0299-809909
www.uniekvolendam.nl

Welkom bij Uniek Volendam een echte Volendamse Experience! Stap in de wereld van onder andere Jan Smit en oud-voetballer Arnold Mühren.
In het Kras Stadion is de multimediale inloopdocumentaire Uniek Volendam. Zanger Jan Smit is uw virtuele gastheer. Hij neemt je mee door zijn wereldberoemde dorp. Via humoristische ontmoetingen met bekende dorpsgenoten, unieke filmbeelden en vele muziekfragmenten krijg je een beeld van het bijzondere succes-dna van Volendam.

Kies beelden van de sportieve hoogtepunten van FC Volendam
Beluister de persoonlijke verhalen van de muzikale toppers
Hou ballen tegen van de voetbal- en handbalselectie
Lach mee bij een ‘verjaardagskoppie’ van een Volendams gezin
Beluister geluidsfragmenten van 105 gouden en platina platen
Doe het garnalenpel- en ZZP-spel

Hoor hoe straatventers multinationals werden
Leer alles over de Volendamse kermis en de vele bijnamen
Lees de hoogte- en dieptepunten uit Volendams verleden
Test aan het eind in een quiz je kennis over het dorp en zijn bekende inwoners


Foto De Boer [Activiteit]
Haven 82
1131 ET - Volendam
Tel: 0299-363607
www.fotoinvolendamkostuum.nl

Foto De Boer heeft in een kleine eeuw tijd meer dan honderdduizend bezoekers op de foto gezet in Volendams kostuum. Mensen uit de eigen regio, nationale en internationale toeristen en ook heel wat beroemdheden. Wat is het geheim? Wat maakt een foto in Volendams kostuum zo populair?

Een sterk punt is de verkleedactiviteit. Het passen van de kostuums en klompen is amusant en leidt vaak tot hilarische taferelen. Maar het belangrijkste is toch het resultaat. U krijgt met de foto in kostuum een bijzondere herinnering in handen, want de Volendamse Klederdracht is op sterven na dood. Al onze kostuums zijn authentiek, echt gedragen en meer dan 40 jaar oud. Bij ons maakt u voor even deel uit van een stukje geschiedenis en dat ziet u terug in een foto die u zelf nooit maken kan.


Cheese factory Volendam [Museum]
Haven 25
1131 EP – Volendam
Tel: 0299-350479
www.cheesefactoryvolendam.com/nl/museum

In de kelder van de Cheese Factory bevindt zich het museum. In dit museum komt u alles te weten over kaas. Dit bijzondere product werd 6.000 jaar geleden per toeval ontdekt door nomaden. Vandaag de dag staat Nederland bekend als één van de grootste kaasproducenten ter wereld. In het museum kunt u beleven hoe de boeren vroeger op ambachtelijke wijze kaas maakten. U maakt kennis met het productieproces, de ingrediënten en andere benodigdheden om kaas te maken. Maak een reis door de geschiedenis en kom alles te weten over dit geliefde product. Bewonder de unieke collectie van historische gebruiksvoorwerpen en bekijk prachtige foto's.
Naast alle historische informatie in het museum, is het gehele productieproces te bewonderen in onze eigen fabriek. De kaas die wij hier produceren wordt uiteraard ook in onze winkel verkocht. Na afloop van het bezoek aan de Cheese Factory en het museum bent u een kenner op het gebied van kaas!
 

 

Webdesign: Ron Fonteine
 

Disclaimer


View My Stats7