Informatie lijnEmail: ugamedia@wirehub.nl
 

Steun ons werk


Onze webwinkel


 

Partner sites & media
 

leefbewust.gif (10756 bytes)

 

 

 

Dagje uit - Provincie Noord Holland - Hoofddorp


Stichting Haarlemmermeermuseum De Cruquius (Museum)
Bosweg 17
2131 LX Hoofddorp
Tel: 023 – 56 204 37
Web: www.haarlemmermeermuseum.nl

Dit museum bestaat uit drie onderdelen: Cruquius Museum, Historisch Museum en Meer-Historie. De musea sluiten in hun verhaal op elkaar aan. De museumstaf van 6 medewerkers wordt ondersteund in uitvoering en kennis door 250 vrijwilligers.

Door middel van een interactieve tentoonstelling kan je in dit museum alles te weten komen over de 160 jaar oude polder. Je kan wandelen door het -op schaal nagebouwde- dorp. Hier kom je meer te weten over de eerste droogmakingsplannen, de droogmaking en wat daarop volgde. Tijdens je bezoek ontmoet je de vroegste pioniers die het verhaal over de moeilijke start en verdere ontwikkeling van de voor de polder zo belangrijke landbouw vertellen. Op het 'marktplein' kan je een kijkje nemen in het café, de kerk, het bankgebouw of de school. Er zijn ook wisselende exposities in de twee aparte zalen.


De Cruquius Museum
Cruquiusdijk 27
2142 ER Cruquius
Tel: 023 – 52 857 04
Web: www.haarlemmermeermuseum.nl/cruquius-concerten

Dit muziek museum is deel van het Haarlemmermeermuseum. Het hele jaar door zijn er verschillende klassiek muziek concerten in De Waterschapszaal. Het Cruquius Museum is tevens te huur als trouwlocatie.


De Heimanshof (Bezienswaardigheid)
Wieger Bruinlaan 1 – 7
2132 AW Hoofddorp
Tel: 023 – 56 291 24
Web: www.deheimanshof.nl

De Heimanshof bestaat uit een verzameling van heemtuinen waar je het hele jaar kan genieten van de wilde flora en fauna. Er zijn verschillende cursussen over het maken van je eigen natuurtuin en over tuinieren zelf. Ook worden er regelmatig festivals, oogstfeesten, jeugdactiviteiten, en lezingen georganiseerd.


CineMeerse (Bioscoop)

Raadhuisplein 12
2132 TZ Hoofddorp
Tel: 023 - 30 310 30
Web: www.cinemeerse.nl

CineMeerse is een moderne bioscoop met 8 zalen en in totaal maar liefst 1117 stoelen. Er zijn twee bars/lounges om voor en in de pauze jezelf te voorzien van versnaperingen. De zalen zijn ruim opgezet en beschikken allemaal over een wall-to-wall scherm, digitaal beeld, en een 7.1 Dolby geluidssysteem. Naast de films, vertoont CineMeerse ook Live Opera, ballet, en diverse live-concerten.


Bijbelse Tuin (Bezienswaardigheid)
Kruisweg 1067a
2131 CT Hoofddorp
Tel: 023 – 56 173 92
Web: www.bijbelsetuininhoofddorp.nl

Achter de kerk van Joannes de Doper ligt een grote tuin vol met kruiden, planten, en bomen die ook in de Bijbel genoemd worden. Naast de planten, staan er ruim 40 beelden (gemaakt door Karel Gomes) van inspirerende personen die genoemd worden in de Bijbel. Er kunnen zowel voor kinderen als volwassenen rondleidingen georganiseerd worden.


Claus Bowling (Activiteit)
Bosweg 19
2131 LX Hoofddorp
Tel: 023 – 55 600 65
Web: www.clausbowling.nl

Claus is met 20 bowlingbanen het grootste bowlingcentrum van de regio Haarlem, Haarlemmermeer en Amsterdam. De bowling heeft een American 50’s-style bar en bovendien kan je kiezen uit verschillende bowling- en dinerarrangementen voor een gezellige avond uit met vrienden, familie of collega’s. Maak het bowlen nog spannender en ga Cosmic Bowlen! Bowlen in het donker, met lekkere muziek, veel licht- en rookeffecten.


SkiCentrum Hoofddorp (Activiteit)
Arnolduspark 10
2132 CR Hoofddorp
Tel: 023 – 56 347 46
Web: www.skicentrumhoofddorp.nl

Leer skiën of snowboarden in Hoofddorp op de outdoor borstelbaan of indoor rolpiste! Er zijn verschillende vormen van lessen mogelijk. Kies uit een van de algemene arrangementen, of voor een feest of kinderfeestje. Er is een warme bar aanwezig waar je iets te drinken en eten kan bestellen. Voor de kinderen is er een leuke speelhoek.

De bar kan in de weekenden worden omgetoverd tot restaurant, vergaderzaal, bioscoop, partytent, of Disco-club. Deze ruimte kan gehuurd worden voor feesten tot circa 150 personen.
 

 

Webdesign: Ron Fonteine
 

Disclaimer


View My Stats7