Informatie lijnEmail: ugamedia@wirehub.nl
 

Steun ons werk


Onze webwinkel


 

Partner sites & media
 

leefbewust.gif (10756 bytes)

 

 

 

Dagje uit - Provincie Noord Holland - Den Helder


Fort Kijkduin [Attractie]
Postbus 502
1780 AM - Den Helder
Tel: 0223-618171
http://www.fortkijkduin.nl

De Franse keizer Napoleon heeft bij een bezoek aan Huisduinen opdracht gegeven tot de bouw van fort Kijkduin. Waarom hij dat deed en wat er voor en na Napoleon allemaal op deze historische plek is gebeurd, komt u allemaal te weten in fort Kijkduin. Naast de rondleidingen is er een permanente expositie die alles over de geschiedenis van het fort en zijn omgeving vertelt. In 1996 opende Prins Willem Alexander officieel het schitterende gerestaureerde fort en het Noordzee aquarium, dat in de onderaardse beuken van het fort is gebouwd. U vindt hier een 14-tal schitterende aquaria, met ieder een eigen thema. Sensationeel is de vele meters lange glastunnel en de zeezoogdieren expositie met het skelet van Chris de potvis.


Lichtschip Texel Museum [Museum]
Weststraat 1
1781 BW - Den Helder
Tel: 022- 623829
http://www.texel-no10.de/index-ndl.htm

Het lichtschip No.10 "Texel" vierde op 30 september 2002 haar vijftigste verjaardag. Anja Gloger, Karl R. Spitzer en mijn persoontje Dirk Kirchmann, waren naar het kleine feestje op het schip en hebben dit heugelijke feit mit beide beheerders Lyda van der Steen en Nanne Voska gevierd. Deze beiden werken met een klein aantal vrijwilligers aan de restauratie van het lichtschip. Dat de restauratie langzaam vordert komt omdat alle onderdelen in eigen beheer met de vrijwilligers, volgens oude tekeningen, gemaakt wordt. Dat dit niet zonder gevolgen blijft kunt u hier zien, wat wij als een beetje hulp voor de "Texel" bedacht hebben.


Marinemuseum [Museum]
Hoofdgracht 3
1781 AA - Den Helder
Tel: 0223-657534
http://www.marinemuseum.nl

In het Marinemuseum in Den Helder wordt de geschiedenis van de marine in beeld gebracht. Voorname onderdelen van het museum zijn de onderzeeboot 'Tonijn', het ramschip 'Schorpioen' en de mijnenveger 'Abraham Crijnssen' die ook voor het publiek zijn geopend.


Reddingmuseum Dorus Rijkers [Museum]
Willemsoord 60/G
1781 AS - Den Helder
Tel: 0223-618320
http://www.reddingmuseum.nl

Het Reddingmuseum geeft een goed beeld van het Nederlandse zeereddingwezen en veiligheid op het water. In het spannende museum is voor jong en oud is er van alles te beleven en uit te proberen. Zoals het ondergaan van een aanvaring in de mist, het meevaren op een reddingbootsimulator, het bedienen van een seinsleutel en telexapparaat en het spelen van een speciaal Heldenspel. Neem plaats in de windtunnel en voel hoe windkracht 10 aanvoelt. Staat u nog met beide benen op de grond? Een museum saai? Echt niet!


 

 

Webdesign: Ron Fonteine
 

Disclaimer


View My Stats7