Informatie lijnEmail: ugamedia@wirehub.nl
 

Steun ons werk


Onze webwinkel


 

Partner sites & media
 

leefbewust.gif (10756 bytes)

 

 

 

Dagje uit - Provincie Noord Holland - Amstelveen


Het Cobra Museum [Museum]
Sandbergplein 1
1181 ZX - Amstelveen
Tel: 020-5475050
http://www.cobra-museum.nl

Het Cobra Museum, een ontwerp van de bekende Nederlandse architect Wim Quist, behoort tot de mooiste musea van Nederland. Andere hoogtepunten uit het architectonisch oeuvre van Quist zijn de uitbreiding van het Kröller Muller Museum in Otterlo, de Zuidvleugel van het Rijksmuseum Amsterdam, Museum Beelden aan Zee in Scheveningen en het Maritiem Museum in Rotterdam.Een bezoek aan het Cobra Museum wordt ingeleid door de unieke bronzen fonteinsculptuur van Karel Appel op het Sandbergplein. Binnen verrassen de prachtige open ruimten van de expositiezalen, waar door het daglicht en de zichtbare nabijheid van de natuur, een aangename op de kunst gerichte sfeer heerst.
 


Tassenmuseum Hendrikje [Museum]
Zonnestein 1
1181 LR - Amstelveen
Tel: 020-6478681
http://www.tassenmuseum.nl

Tassenmuseum Hendrikje is een uniek museum dat de geschiedenis van de westerse damestas laat zien: Vanaf de late Middeleeuwen tot in deze eeuw.De collectie omvat meer dan twee duizend voorwerpen - tassen en accessoires - waarvan een groot deel is uitgestald in vijftig vitrines. Ze geven een fascinerend beeld van de grote variatie in vorm, in materiaal en in versiering die de tas door de eeuwen heen heeft ondergaan.Naast de historische collectie zijn er in het museum regelmatig exposities van tassen van hedendaagse tassenontwerpers.De museumwinkel biedt altijd een grote sortering aan aparte tassen van goede Nederlandse ontwerpers en is daarom het ideale adres voor de vrouw die echt iets anders wil dan doorsnee.


Togt Museum Jan vd [Museum]
Dorpsstraat 50
1182 JE - Amstelveen
Tel: 020-6415754
http://www.jvdtogt.nl

Museum Jan van der Togt hecht er veel waarde aan om Vrienden te hebben; vrienden staan dicht bij het museum en tonen door hun lidmaatschap hun verbondenheid met de collectie en de activiteiten die er plaatsvinden.Door hun financiële bijdrage maken de Vrienden het mogelijk dat het museum activiteiten ontplooit die zonder hun bijdrage niet mogelijk zouden zijn. Het museum biedt de Vrienden een aantal tegenprestaties die u in staat stelt de activiteiten op de voet te volgen.
 

 

Webdesign: Ron Fonteine
 

Disclaimer


View My Stats7