Informatie lijnEmail: ugamedia@wirehub.nl
 

Steun ons werk


Onze webwinkel


 

Partner sites & media
 

leefbewust.gif (10756 bytes)

 

 

 

Dagje uit - Provincie Limburg - Venlo


Limburgs Museum [Museum]
Keulsepoort 5
5911 BX - Venlo
Tel: 077-3522112
www.limburgsmuseum.nl

Het Limburgs Museum is een dynamisch, cultuurhistorisch museum, dat verhalen van Limburgers vertelt en verbeeldt, met families als belangrijkste doelgroep. De collectie van het Limburgs Museum verbeeldt de verhalen en nodigt uit tot interactie. Het museum toont spraakmakende wisseltentoonstellingen over aansprekende en interessante onderwerpen met bekende merken en namen én organiseert aantrekkelijke evenementen die toegankelijk zijn voor het grote publiek en constant voor vernieuwing en sensatie zorgen. Het Limburgs Museum is een museum dat een uitje is voor het hele gezin, bij goed én bij slecht weer, zinvol ingevuld, voor iedereen, met veel interactie en er is of gebeurt altijd weer iets. Bezoekers komen voor (spraakmakende) en vernieuwende (wissel-) tentoonstellingen én voor afwisselende evenementen. Het gebouw van het Limburgs Museum heeft ook een verhaal en creëert door zijn historie, de plek en bijzondere architectuur een toegevoegde waarde.


van Bommel van Dam [Museum]
Deken van Oppensingel 6
5911 AD - Venlo
Tel: 077-3513457
www.vanbommelvandam.nl

Bij Museum van Bommel van Dam in hartje Venlo staan de deuren wagenwijd open. Het museum is dé plek waar je kennis maakt met moderne beeldende kunst. Tijdens wisseltentoonstellingen geniet je van tekeningen en schilderijen, artistieke foto’s en videokunst. Bovendien wordt er aandacht besteed aan presentaties op basis van de collectie. Mooi of lelijk, gek of gewoon, er is altijd wel een kunstwerk dat je prikkelt en boeit.
Naast tentoonstellingen vinden in Museum van Bommel van Dam concerten en evenementen plaats.


Van Wasrol tot DVD [Museum]
Egerbosweg 233
5927 NM - Venlo
Tel: 077-3821223
www.museumwasrol.nl

In dit nieuwe museum wordt de geschiedenis van beeld en geluid zichtbaar en hoorbaar gemaakt.  De collectie bevat vele bijzondere en zeldzame apparaten en is voor iedereen interessant. Tijdens een rondleiding worden vele van deze museumstukken gedemonstreerd. Uw ogen en oren zullen wijd opengaan!

Wie heeft er geen TV of radio? Ooit een LP, CD of DVD gekocht? Ooit een foto gezien? Beeld en Geluid, iedereen heeft ermee te maken. Toch is er bijzonder weinig aandacht voor de geschiedenis, voor het behoud van apparatuur.


De Maaspoort [Theater]
Oude Markt 30
5911 HH - Venlo
Tel: 077-3207222
www.maaspoort.nl

De Maaspoort is de grootste podiumkunstenvoorziening in Noord- en Midden-Limburg. Het huidige gebouw dateert uit 1984. Het complex omvatte vanaf de start een grote zaal met een lijsttoneel met een capaciteit van 764 stoelen, een kleine zaal met een capaciteit van 220 stoelen en een vijftal congresruimten. De Maaspoort presenteerde zich vanaf het begin met een breed palet aan podiumkunstvoorstellingen, vooral op het gebied van dans, visueel theater en muziek. In het programma was en is de professionele podiumkunst van groot belang, maar De Maaspoort initieerde en ondersteunde ook voorstellingen op semiprofessionele en amateurbasis en is een succesvolle eventlocatie. De Maaspoort werkt samen met culturele en maatschappelijke groeperingen uit de regio. Jaarlijks vinden er in De Maaspoort een kleine 300 activiteiten plaats, die 130.000 tot 150.000 bezoeken generen.


De Garage [Theater]
Saxenkampstraat 2
5912 EB Venlo
Tel: 077-3514252
www.theaterdegarage.nl

Theater De Garage stimuleert de ontwikkeling en de kwaliteit van het amateurtheater. Daarnaast zijn wij de ontmoetingsplek voor liefhebbers van theater, dans, muziek en andere amateurpodiumkunsten. De Garage biedt verenigingen, groepen en individuen mogelijkheden om te repeteren en voorstellingen en presentaties te tonen. Hierbij kan gebruik gemaakt worden van de aanwezige kennis, ervaring en faciliteiten van het theater.


CityCinema [Bioscoop]
Picardie 33
5911 BW - Venlo
Tel: 077-4741234
www.citycinema.nl

CityCinema bevat 4 prachtige zalen met perfect 7.1 Dolby geluid en 500 luxe fauteuils met veel beenruimte (zelfs als je langer dan 1.95 m bent).
Kom gerust wat eerder en geniet van een kop koffie of drink na afloop een cocktail in onze gezellige foyer met spectaculaire verlichting. Ook als u niet naar de film gaat bent u hier welkom.


Galerie de Hoeve [Feestzalen/catering]
Hakkesstraat 30
5900 AZ - Venlo
Tel: 077-3545560

Galerie de Hoeve is gevestigd in een meer dan 100 jaar oude kloosterhoeve, prachtig gelegen aan de rand van Venlo. De Hoeve is gezegend met een unieke binnenplaats. Als u door de grote oude toegangspoort deze binnenplaats betreedt, proeft u al meteen de sfeer van vroegere tijden. Onze sfeervolle zalen zijn te multifunctioneel te gebruiken als feestzaal voor uw feest, bruiloft of vergaderzaal. Aan de zijkant van De Hoeve is een ruim terras dat grenst aan de prachtige boomgaard van het nabij gelegen klooster. Deze boomgaard is bij mooi weer perfect te gebruiken voor een onvergetelijk feest receptie of diner om uw huwelijksfeest extra bijzonder te maken. Galerie de Hoeve is uitermate geschikt voor uw feest, bruiloft, huwelijk, of zelfs huwelijkssluiting. Ook willen wij uw aandacht vestigen op onze zakelijke mogelijkheden. Tevens kunnen wij u voor de verzorging van exclusieve catering bij u thuis of op kantoor van dienst zijn. Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden. Bij bijna elk feest hoort wel een buffet, hapje of diner.

 

 

Webdesign: Ron Fonteine
 

Disclaimer


View My Stats7