Informatie lijnEmail: ugamedia@wirehub.nl
 

Advertenties 

Partner sites & media
 

leefbewust.gif (10756 bytes)

 

 

 

Dagje uit - Provincie Groningen - Winschoten


Museum voor Naaldkunst (Museum)

Sint Vitusholt 41
9674 AG Winschoten
Tel: 0597 – 56 26 14
Web: www.museumvoornaaldkunst.nl

Het Museum voor Naaldkunst, oorspronkelijk gevestigd in Wedde (Gr.), is in 1987 opgericht door Hennie Stevan-Bathoorn. In 2007 volgde de verhuizing naar Winschoten. De collectie bestaat uit fraaie handwerkrollen uit voormalige meisjesinternaten, merk- en stoplappen vanaf 1650, fraaie naald- en kloskanten vanaf begin 1600, proefstukken van kunstnaaldopleidingen en een uitgebreide verzameling naaigerei. Specialiteit: Groninger merklappen in gekleurde en zwarte zijde. Hennie en haar man Sjoerd schreven een boek over de geschiedenis van de Groninger merklappen: "Zwarte merklappen uit het Oldambt Gr.) 1800-1880"


Stichting Oud Brandweermateriaal Winschoten (Museum)

Grintweg 85
9675 HJ Winschoten
Web: www.sobwinschoten.nl

De brandweer van Winschoten heeft diverse Voertuigen in bezit gehad. Helaas zijn veel hiervan verdwenen, maar gelukkig zijn er toch nog een paar voertuigen bewaart gebleven. De collectie bestaat uit verschillende oud-brandweerauto’s en klein materiaal. De oude kazerne kan gehuurd worden voor feestjes, vergaderingen, of cursussen en de auto’s zijn ook te huur voor allerlei gelegenheden.


Museum Stoomgemaal Winschoten (Museum)

Oostereinde 4
9672 TC Winschoten
Tel: 0597 – 42 50 70
Web: www.stoom-groningen.nl

Op de plaats waar nu het Museum Stoomgemaal staat, is alles ooit begonnen met de bouw van een watermolen. Niet veel later volgde een tweede. Ruig weer hebben we door de eeuwen altijd gekend en het was een onweersbui met verwoestende uitwerking die beide molens te gronde richtte. Eén molen was nog te herstellen, maar de tweede werd vervangen door een stoominstallatie, ook om minder afhankelijk te zijn van het weer. De installatie is enige jaren later met een tweede uitgebreid. Het molentijdperk was op deze plaats daarmee ten einde. De vrijwilligers en het team van SMS Winschoten proberen om elke woensdagochtend en elke vrijdag bezoekers te verwelkomen, verhalen over het gemaal te vertellen en uiteraard een rondleiding verzorgen. Ook de innerlijke mens wordt niet vergeten: Koffie, thee en fris zijn tegen een kleine vergoeding te koop.


Cultuurhuis De Klinker (Theater/Bioscoop)
Mr. D.U. Stikkerlaan 251
9675 DG Winschoten
Tel: 0597 – 70 02 70
Web: www.indeklinker.nl

Cultuurhuis De Klinker is de opvolger van Zaal Dommering (concertzaal, schouwburg, en bioscoop) die in 1967 afbrandde. Met twee prachtige theaterzalen, smaakvol ingerichte foyers, en diverse kunst – en muziekloken biedt het Cultuurhuis het hele jaar verschillende voorstellingen in onder meer dans, cabaret, muziek, en toneel en er is een uiteenlopend aanbod aan films. Er is een theatercafé om tussen en na de voorstellingen te genieten van een hapje en drankje. Het hele jaar door een uiteenlopend aanbod aan cursussen die worden gegeven. Maar ook kunnen de ruimtes gehuurd worden voor congressen, conferenties, bedrijfsborrels, (bedrijfs)presentaties, cursussen, workshops, diners en feesten.


In Den Stallen (Activiteit/Hotel/Restaurant)
Oostereinde 10
9672 TC Winschoten
Tel: 0597 – 41 40 73
Web: www.indenstallen.nl

Bij In Den Stallen kunt u à la carte eten, maar ook deelnemen aan het buffet, koffietafelen of de brunch. Voor groepen is een arrangement ideaal. U combineert dan de maaltijd met een van onze activiteiten, zoals bowlen, kanovaren, fietsen of wandelen. Mooie momenten vier je In den Stallen. Groepen houden hun personeelsfeest, bruiloft of receptie in een van onze ruime zalen.


Boelie’s Pub (Club/Activiteit)
Venne 92
9671 EV Winschoten
Tel: 0597 – 43 20 51
Web: www.boeliespub.nl

Sinds 8 jaar is er naast Boelie’s Pub het sfeervolle Boelie’s Party Pub. Een grote bar, dansvloer en podium, allemaal in de stijl van een bruin café met her en der een modern tintje maakt deze zaal uniek in Oldambt. De ruimte is te huren voor verjaardagen, bruiloftsfeesten, personeelsfeesten, of bedrijfspresentaties en andere bijeenkomsten. Elke woensdag is er een pokertoernooi + cashgame vanaf 20:00 en op donderdag is er een huiscompetitie Pool voor beginners en gevorderden. Iedere maand is er een darttoernooi waar je mooie prijzen mee kunt winnen. Er zijn ook verschillende live muziek optredens door het jaar heen.


Harbour Jazzclub Winschoten (Theater/Restaurant/Bar)

Havenkade West 3
9672 BB Winschoten
Tel: 06 – 156 74 404
Web: www.harbourjazzclubwinschoten.com

De Harbour JazzClub is een mooie plek om met vrienden of collega’s af te spreken. Eerlijke koffie, een heerlijke lunch, rustig vergaderen of gezellig borrelen na het werk en in de weekeinden een plek om af te spreken met je vrienden en te luisteren naar live muziek. Er zijn verschillende mogelijkheden voor het organiseren van feesten en andere bijeenkomsten. Elke vrijdagavond wordt er gejamd, elke zondagmiddag heerlijke live jazz en elke maand op een zaterdagavond een grotere act in onze nachtclub! De concerten op zondagmiddag zijn gratis. Voor die op zaterdagavond is er een entreeprijs.

 

Webdesign: Ron Fonteine
 

Disclaimer


View My Stats