Informatie lijnEmail: ugamedia@wirehub.nl
 

Advertenties 

Partner sites & media
 

leefbewust.gif (10756 bytes)

 

 

 

Dagje uit - Provincie Groningen - Groningen


Martinitoren en Martinikerk [Bezienswaardigheid/Atractie]
Martinikerkhof 1
9712 JG – Groningen
Tel: 050-3135713
http://toerisme.groningen.nl/zien-doen-beleven/bezienswaardigheden-attracties/martinitoren

Deze 97 meter hoge toren is ook te beklimmen. Vanaf de toren heb je een prachtig uitzicht over de stad. Beklimmen van de toren kan tot de eerste trans. Hier kan men vanaf de zuidzijde over de stad uitkijken. Men kan nog verder naar boven tot achter de klokken. Hier heeft men vrij zicht over de hele stad. Een toegangskaartje is te verkrijgen bij de VVV op de Grote Markt.

De Martinikerk is een bezoek meer dan waard. Het is een kerkgebouw met een rijk verleden dat al begint in het jaar 1220. Sporen hiervan zijn nog volop terug te vinden. Binnen herken je bouwstijlen uit verschillende eeuwen en er zijn prachtige muur- en gewelfschilderingen. Het orgel, uit 1480, behoort tot de mooiste en bekendste barokorgels ter wereld.
Als de kerk open is zijn er rondleidingen. Speciaal voor kinderen is er een zoektocht naar de schat van Sint Maarten en je kunt de kerk beleven met het vergeten verhaal over de arm van Johannes de Doper. Een spannende ontdekkingstocht door het gebouw waarin film en werkelijkheid met elkaar verweven worden.


Stripmuseum [Museum]
Westerhaven 71
9718 AC - Groningen
Tel: 050-3178470
http://www.stripmuseum.nl

Ontmoet dé Nederlandse striphelden in Het Nederlands Stripmuseum Groningen: Eric de Noorman, Suske en Wiske, Agent 327, Donald Duck en Ollie B. Bommel. Jan, Jans en de Kinderen ontvangen je zelfs hartelijk in hun eigen huiskamer. Voor zowel kinderen, volwassen als echte stripkenners is er veel te beleven. De kids stappen bijvoorbeeld in giraffenwereld van Dip & Dap. Regelmatig vinden er wisseltentoonstellingen plaats en organiseert het museum workshops striptekenen. Deze workshops kunnen ook op-maat-gemaakt worden voor bijvoorbeeld kinderfeestjes, personeelsuitjes en vrijgezellendagen.


Centrum beeldende kunst Groningen [Museum]
Trompsingel 27
9724 DA Groningen
Tel: 050-3680160
http://www.cbkgroningen.nl

Het Centrum Beeldende Kunst Groningen (CBK Groningen) brengt kunst, kunstenaars en publiek met elkaar in contact door middel van een breed scala aan activiteiten. Wij lenen kunstwerken uit, adviseren bij aankopen en begeleiden beeldende kunstopdrachten in de openbare ruimte en bij bedrijven. Ter ondersteuning van deze taken organiseren we educatieve activiteiten, tentoonstellingen en beschikken we over uitvoerige digitale documentatie van professionele kunstenaars en vormgevers uit de stad- en provincie Groningen. Zowel particulieren als bedrijven, kunstinstellingen en kunstenaars en scholen kunnen bij ons terecht.
 


Noordelijk Scheepvaartmuseum [Museum]
Brugstraat 24/26
9711 HZ - Groningen
Tel: 050-3122202
www.noordelijkscheepvaartmuseum.nl

Vaar door de geschiedenis in het Noorderlijk Scheepvaartmuseum. Twee historische vijftiende-eeuwse panden aan de Brugstraat, het Gotische huis en het Canterhuis, vormen een schitterend decor voor de collectie van het Noordelijk Scheepvaartmuseum. De geschiedenis van de Noord-Nederlandse scheepsbouw en scheepvaart vanaf de Middeleeuwen tot op de dag van vandaag komt er tot leven. Daarnaast zijn er jaarlijks diverse tentoonstellingen waarin afzonderlijke thema's uit de maritieme geschiedenis worden belicht.Universiteitsmuseum Groningen [Museum]
Oude Kijk in 't Jatstraat 7a
9712 EA - Groningen
Tel: 050-3635083
http://www.rug.nl/science-and-society/university-museum

Het Universiteitsmuseum is sinds 1934 een wetenschapsmuseum in het academische hart van de studentenstad Groningen. Het museum heeft een veelzijdige collectie, waarin natuur, cultuur en wetenschap in elkaar over lopen. In het moderne entreepaviljoen zijn actuele wisseltentoonstellingen te zien. Op de bovenverdieping staat de tijd even stil in de klassieke museumzaal waar vitrines gevuld zijn met medische modellen, gesteenten, volkenkundige voorwerpen, natuurkundige instrumenten en anatomische preparaten op sterk water.


Groninger Museum [Museum]
Museumeiland 1
9711 ME - Groningen
Tel: 050-3666555
http://www.groningermuseum.nl

Het Groninger Museum staat bekend om haar bijzondere gebouw dat ontworpen is door Alessandro Mendini, Philippe Starck, Michele de Lucchi en Coop Himmelb(l)au. In 2010 is het museum gerevitaliseerd en zijn er prachtige nieuwe ruimten ontstaan, ontworpen door Jaime Hayon, Maarten Baas en Studio Job. Het museum bezit een historische collectie die o.a. bestaat uit archeologische vondsten, kostuums, en in-en export porselein. Op het gebied van moderne-en hedendaagse kunst kenmerkt het museum zich o.a. door een grote collectie Ploeg schilderijen en verzamelingen post modern Italiaans design, installatiekunst, geënsceneerde fotografie en mode.


GR-ID, museum voor grafische ideeën [Museum]
Rabenhauptstraat 65
9725 CC - Groningen
Tel: 050-5256497
www.grafischmuseum.nl

Stap binnen in de grafische wereld waar u een overzicht krijgt van 550 jaar boekdrukkunst vanaf het oude handzetten tot en met de eerste schreden op het gebied van het hedendaagse tekstverwerken. In het Werkmanatelier ziet u de persen en typografische materialen die de Groninger drukker/kunstenaar H.N. Werkman gebruikte. Hier worden regelmatig workshops in de "Werkmantechnieken" gegeven. Ook is er een boekbinderij, een lithografieafdeling en een nagebouwde clichfabriek. Kinderen mogen onder begeleiding zelf afdrukken maken.


Klimcentrum Bjoeks [Activiteit]
Bieskemaar 3
9735 AE - Groningen
Tel: 050-5491230
www.bjoeks.nl

Het beklimmen van steile wanden is fysiek en mentaal zó intensief dat elke klimroute een belevenis is. Klimcentrum Bjoeks heeft een veelzijdig aanbod aan klimmogelijk zowel binnen (tot 18 meter hoog) als buiten op de 37 meter hoge klimtoren en op ‘échte’ rotsblokken. Bjoeks is een klimcentrum zoals je op de hele wereld geen tweede zult vinden. Kennis maken met de sport dat kan met de introductieles bestaande uit 1,5 uur klimmen onder leiding van een instructeur. Omdat iedereen op zijn eigen niveau kan klimmen en toch intensief met elkaar bezig is omdat je elkaar beveiligt is het óók een leuke groepsactiviteit. Na afloop is er gelegenheid om iets te drinken.


Sportcentrum Kardinge [Activiteit]
Kardingerplein 1
9735 AA - Groningen
Tel: 050-5448666
www.kardinge.nl

Maar liefst een half miljoen bezoekers per jaar weten de weg naar onze zwembaden, ijsbanen en tennis- en squashbanen te vinden. Het sportcentrum bestaat onder andere uit een subtropisch zwembad waar je je in een tropisch land waant met palmbomen en heerlijk warm water. Het bad heeft een spectaculaire zestig meter lange glijbaan, een golfslaginstallatie, een draaikolk, een wildwaterkreek en nog veel meer. Daarnaast beschikt het sportcentrum over een geheel overdekte 400-meter schaatsbaan en ijshockeyhal waar van begin oktober tot eind maart lekker geschaatst kan worden.


SUP Experience [Activiteit]
Tegenover Café Peter Pan
Voor ‘t Voormalig Klein Poortje 10-11
9711 RR - Groningen
Tel: 06-83982056
http://supexperience.nl

Wil jij bruisend Groningen van dichtbij meemaken en de sfeer van de stad proeven? Dan is het mogelijk om aan de grachten in hartje Groningen op te stappen en een gezellige tocht te maken. Liever de wijde natuur in? Huur je plank bij het Paterswoldse of Hoornse Meer, peddel een klein stukje en geniet, alleen óf met je vrienden, van de wonderschone natuur net buiten de stad. SUP experience biedt ook complete arrangementen aan. Dit kan varieren van een gezellige picknick in het Noorderplatsoen tot aan tapas eten op de loungeboot of zelfs een geheel verzorgde barbeque op het Paterswoldemeer. Het is ook mogelijk om eigen eten en drinken mee te nemen.


The Escape Hunt Experience Groningen [Activiteit]
Het Hout 1
9723 LA - Groningen
Tel: 050-8517800
www.escapehunt.com

The Escape Hunt Experience is onvoorspelbaar, uitdagend, educatief en vooral super spannend! Spelers worden opgesloten in een kamer met objecten, waarbij ze het gevoel hebben in een computerspel terecht te zijn gekomen. Al zoekend naar aanwijzingen en raadsels moet je binnen 60 minuten een mysterie oplossen. Wat je nodig hebt is een scherpe geest, out of the box denken en teamwork. Lukt het je niet, dan zit je voor altijd opgesloten…Escape Hunt Groningen heeft zes kamers met drie verschillende thema’s. In elke kamer kunnen twee tot vijf personen spelen. In totaal kunnen er 30 mensen tegelijk Escape Hunt spelen.


Euro Kartracing & Bowling Groningen [Activiteit]
Kardingerweg 50
9735 AH - Groningen
Tel: 050-5474747
www.kartbaangroningen.nl

Euro Kartracing & Bowling Groningen, dé plaats voor (race)plezier voor jong en oud. Wij bieden u sensationeel kart en bowl plezier met de nieuwste materialen in een sfeervolle ambiance. Kom eens binnen voor een drankje, een hapje of een ronde karten. U zult verrast zijn! Wilt u een volledig beeld van ons bedrijf? Maak een afspraak met één van onze receptionistes voor een rondleiding en u zult verbaasd staan over de unieke inrichting met 3D-decors en de lichtshows.


Pathe bioscoop [bioscoop]
Gedempte Zuiderdiep 78
9711 HL - Groningen
Tel: 0900-1458
www.pathe.nl

Optimale filmbeleving: Wegdromen in een wereld vol romantiek, huiveren bij een bloedstollende thriller of lachen bij een komisch verhaal. In de Pathé bioscoop beleef je de film in een royale, luxe stoel met veel beenruimte en optimaal zicht op het doek. Alle nieuwe en belangrijke films worden er gedraaid. Niet alleen volwassenen, maar ook kinderen vinden altijd wel een film die hun aanspreekt. Om lang in de rij staan te voorkomen, is het aan te raden je kaartje on line te reserveren. En neem zo'n lekkere, grote bak popcorn mee de zaal in, want er is geen pauze. Zo geniet je optimaal van de film!


Target Lasergame [Activiteit]
Oosterkade 6
9711 RS - Groningen
Tel: 050-3144120
www.targetlasergame.nl

In een kwartier tijd wordt bij Target Lasergame met een lasergun een oorlog uitgevochten! In een team of alleen spelen? Bij allebei de spellen geldt: kijk met eksterogen naar alles wat beweegt. In de arena hangen verschillende mijnen, die kunnen werken als boobytraps. Maar er kan ook kracht mee worden gewonnen! Lasergame is ook mogelijk op locatie.


Wolff Groningen [bioscoop]
Boumaboulevard 53
Groningen
Tel: 050-7504200
www.wolff.nl/bioscopen/groningen

Wolff Bioscoop Groningen is de grootste en leukste bioscoop van Noord-Nederland! Het theater heeft bijna 1900 stoelen verdeeld over tien zalen. Naast uitstekende beeld- en geluidstechniek beschikken de zalen over comfortabele stoelen met veel beenruimte.


RKZ Bios [Bioscoop]
Emmastraat 15
9722 EW – Groningen
www.rkzbios.nl

De RKZbios onderscheidt zich al ruim 30 jaar lang met een eigenzinnige, gevarieerde programmering. De kleinste bioscoop van de stad Groningen wordt gerund door vrijwilligers - allen woonachtig in het Oude RKZ - en staat bekend om zijn ongedwongen sfeer, goedzittende stoelen, scherpgeprijsde drankjes en uitstekende projectie. Elke maand verschijnt onze flyer met daarop ons filmprogramma. We proberen een zo breed mogelijk filmaanbod aan onze bezoekers te presenteren met elke maand minimaal één titel die nog niet eerder in Groningen heeft gedraaid (de 'Groninger première'). We vertonen voornamelijk arthouse, klassiekers en interessante Hollywood-films. Neem een kijkje op ons filmarchief als je wilt weten wat wij in het verleden hebben vertoond.


Ballorig Groningen [Atractie]
Bieskemaar 1
9735 AE - Groningen
Tel: 050-5496715
http://www.ballorig.nl/groningen

Indoor speelparadijs Ballorig Groningen is het leukste dagje uit met kinderen t/m 12 jaar! Regen of zonneschijn? Bij Ballorig Groningen kun je altijd lekker binnen spelen. Ook hebben we een groot buitenterrein, heerlijk als het zonnetje schijnt! Voor de allerkleinsten is er bij onze overdekte speeltuin een speciaal peutergedeelte en voor de ouders hebben we gratis Wi-Fi. Bij binnenspeeltuin Ballorig Groningen kun je ook terecht voor de leukste kinderfeestjes! Kom je ook spelen?

 

Webdesign: Ron Fonteine
 

Disclaimer


View My Stats