Informatie lijnEmail: ugamedia@wirehub.nl
 

Steun ons werk


Onze webwinkel


 

Partner sites & media
 

leefbewust.gif (10756 bytes)

 

 

 

Dagje uit - Provincie Gelderland - Enschede


Rijksmuseum Twenthe [Museum]
Lasondersingel 129-131
7514 BP - Enschede
Tel: 053-4358675
www.rijksmuseumtwenthe.nl

Rijksmuseum Twenthe is het museum van de verbeelding, een museum waarbij elke tentoonstelling ons iets verteld over de cultuur in heden of verleden, waarvan de kunstvoorwerpen deel uitmaken. Met een grote en uiterst rijke kunstcollectie, bruiklenen en schenkingen worden jaarlijks tot wel 10 tentoonstellingen geprogrammeerd, verschillende naast elkaar. Geniet van Breitner, Breughel, Ruisdael en Redon,Jongkind en Monet en de vele andere meesters in de 36 zalen. In het museumcafé en aangrenzende binnentuin kun je genieten van koffie, maar ook van een heerlijke lunch.


TwenseWelle [Museum]
Het Rozendaal 11
7523 XG - Enschede
Tel: 053-4807680
www.twentsewelle.nl

In museum TwentseWelle kun je zomaar oog in oog staan met een mammoet of een wolharige neushoorn. Deze grote grazers leefden in de laatste IJstijd in Twente. Ook vind je in het museum een compleet Lös Hoes, een typerende oude woonvorm in Oost-Nederland, waar mens en dier samen in een ruimte woonden. Een werkende stoommachine, die de weefgetouwen aandrijft staat symbool voor de industriële revolutie en de textielindustrie, waar Twente bekend om is geworden. Het Jacquard weefgetouw wordt nog altijd ingezet om prachtige tafelkleden en theedoeken voor in de museumwinkel te produceren.


Atak [Poppodium]
Willem Wilminkplein 2
7511 PG - Enschede
Tel: 053-4847450
www.atak.nl

Atak is een poppodium dat zich voornamelijk bezig houdt met het organiseren van activiteiten voor een zo breed mogelijk publiek. De Grolsch Zaal is de grootste zaal van Atak en heeft een capaciteit van 800 bezoekers, verdeeld over zaal (600) en balkon (200). De zaal is donker, enigszins neutraal maar toch ruig, door een combinatie van geperforeerde corten-stalen beplating en prefab betonpanelen met een zwarte kunststof vloer. De technische installatie en inrichting van de Grolsch Zaal zorgen ervoor dat deze snel kan worden omgetoverd van concertzaal tot uitgaanscentrum voor danceparty's met DJ's.

De Saxion Zaal biedt met een capaciteit van 300 bezoekers, waarvan 100 op het balkon, ruimte voor de kleinere bands uit het popcircuit, maar is ook de perfecte locatie voor sfeervolle danceparty's. De kleine zaal heeft een intieme en warme clubsfeer, met een houten vloer, die overloopt in het podium en donkerblauw linnen wandbekleding in combinatie met geprofileerde prefab betonpanelen.


De Tor [jazzpodium]
Walstraat 21
7511 GE - Enschede
Tel: 053-4318060
www.jazzpodiumdetor.nl

Misschien wel het leukste Jazzpodium van Nederland! Al bijna vijfenveertig jaar is Jazzpodium de Tor gevestigd in het karakteristieke pandje aan de Walstraat in Enschede. In die veertig jaar hebben zo’n beetje alle jazz coryfeeën van de wereld op het kleine maar gezellige podium van De Tor gestaan. En allemaal roemen ze de prachtige akoestiek en vooral de geweldige sfeer van dit pareltje van Twente.

Jazzpodium de Tor in Enschede bestaat dit jaar 45 jaar en is daarmee één van de oudste jazzclubs van Nederland. En al die tijd zijn ze gevestigd aan het karakteristieke pand aan de Walstraat in Enschede. Een bijzonder pandje, daar is iedereen het over eens. Binnen heerst nog een beetje de sfeer van een jeugdhonk uit de tachtiger jaren. Niet dat de tijd er heeft stilgestaan, nee, het is meer dat de tijd er geen vat op krijgt. Dat zit ‘m vooral in de sfeer in De Tor.


Wilmink [Theater]
Noorderhagen 27
7511EK Enschede
Tel: 053-4858585
www.wilminktheater.nl

Het veelzijdige theater- en muziekaanbod in het Wilminktheater, de toonaangevende concerten in het Muziekcentrum en de sfeervolle voorstellingen en concerten in de Grote Kerk, bepalen het culturele gezicht van Enschede. In het hart van de gezellige Enschedese binnenstad kan het publiek genieten van een zeer veelzijdig aanbod: musicals, cabaret, dans, toneel, jeugdtheater, wereldmuziek, opera, internationale orkesten, kamermuziek, popmuziek enz. Alle genres zijn te zien, dus er is voor ieder wat wils.


Nederlandse Reisopera [Theater]
Perikweg 97
7512 DP - Enschede
Tel:088-0285000
www.reisopera.nl

De Nederlandse Reisopera (voorheen Nationale Reisopera), in het buitenland bekend als Dutch Touring Opera, is een productiehuis gevestigd in Enschede dat langs theaters in binnen- en buitenland reist met grote en klein operaproducties. Het gezelschap is onderdeel van het Nationaal Muziekkwartier in Enschede en verzorgt jaarlijks minimaal drie grote-zaalproducties in de grote theaters in heel Nederland. De Nederlandse Reisopera heeft een eigen Talentenprogramma met daarin onder meer het Zangersensemble met nationaal en internationaal jong operatalent. Van 1994 tot 2012 had de Reisopera ook een eigen huiskoor.


Openluchttheater Twente [Theater]
Drienerlolaan 5
7522 NB - Enschede
www.openluchttheater.utwente.nl

Dit knusse, uit steen opgetrokken theater maakt deel uit van de campus van de Universiteit Twente. Het Openluchttheater Universiteit Twente (OUT) werd gebouwd in 1965 en maakt onderdeel uit van de Vrijhof. Dit prachtige theater ligt te midden van de natuur op de campus. Het biedt plaats aan 600 bezoekers. In 2014 is het openluchttheater volledig gerenoveerd. Op loopafstand (max. 5 minuten) is er voldoende parkeergelegenheid en het theater is dan ook een prachtige locatie voor een evenement of voorstelling. Er is van alles mogelijk. Het ronde podium is heel ruim met 9 meter doorsnede. Hierdoor is er veel ruimte voor decor, band of andere zaken. Bij (milde) regen blijft het podium droog door de overkapping. De ruimte achter het podium kan worden afgeschermd door middel van een achterdoek. Is er slecht weer voorspeld? De bezoekers kunnen voordelig een poncho kopen.


Wolff Cineast [Bioscoop]
Bolwerkstraat 4
7511 GP - Enschede
Tel: 053-8527550
www.wolff.nl

Ambiance, gezelligheid en films die je raken! Wolff Cineast deelt het pand met Fellini. Met het openbaar vervoer kun je met de trein naar Enschede. Vanaf station Enschede is het ongeveer 5 á 10 minuten lopen naar Wolff Cineast. Het actuele programma kan je raadplegen op de website van Wolff Cineast: www.wolff.nl. Wolff Cineast heeft 3 zalen en 439 stoelen. In Enschede heeft Wolff ook een andere vestiging: Wolff Cinestar. Deze bioscoop is gelegen naast de Grolsch Veste, buiten het centrum.


Concordia [Filmtheater]
Oude Markt 15
7511 GA - Enschede
Tel: 053 -4300999
www.concordia.nl

Centrum voor de kunsten in de binnenstad van Enschede. Concordia biedt eenieder die interesse heeft de mogelijkheid om deel te nemen aan kunst- en cultuuruitingen. Ook haalt Concordia landelijke evenementen in huis zoals Cinekid, het landelijk filmfestival voor de jeugd en Tigers on Tour van het Rotterdam Filmfestival. Daarnaast organiseert het filmtheater lezingen en filmcursussen en biedt het een Open Doek voor amateurfilmers. De filmzalen zijn, met of zonder film, te huur. Concordia Kunst & Cultuur heeft naast een cinema ook een theater en centrum voor beeldende kunst met een galerie en kunstuitleen. De theaterwerkplaats en de kunstwerkplaats organiseren cursussen, workshops, atelierdagen, lezingen, kunstreizen op het gebied van theater en beeldende kunst.


Rijksmusuem Twenthe [Museum]
Lasondersingel 129-131
7514 BP - Enschede
Tel: 053-4358675
www.rijksmuseumtwenthe.nl

Het Rijksmuseum Twenthe heeft de rijkste en de mooiste kunstcollectie van Oost Nederland. Geniet van de wisselende tentoonstellingen van hedendaagse-, moderne- en klassieke kunst.

Rijksmuseum Twenthe is het museum van de verbeelding, een museum waarbij elke tentoonstelling ons iets verteld over de cultuur in heden of verleden, waarvan de kunstvoorwerpen deel uitmaken. Met een grote en uiterst rijke kunstcollectie, bruiklenen en schenkingen worden jaarlijks tot wel 10 tentoonstellingen geprogrammeerd, verschillende naast elkaar. Geniet van Breitner, Breughel, Ruisdael en Redon, Jongkind en Monet en de vele andere meesters in de 36 zalen. In het museumcafé en aangrenzende binnentuin kun je genieten van koffie, maar ook van een heerlijke lunch.


TwentseWelle [Museum]
Het Rozendaal 11
7523 XG - Enschede
Tel: 053-4807680
www.twentsewelle.nl

Ooit al eens oog in oog willen staan met een mammoet? Of willen zien hoe een oude stoommachine werkt? Of wil je juist weten hoe het Jacquard weefgetouw werkt? In museum TwentseWelle ontdek je het allemaal. Tijdens een van onze vele activiteiten kun je natuurlijk ook zelf aan de slag.

Het museum is gevestigd in de oude textielfabriek 'Het Rozendaal. Binnen word je verrast met verhalen over de mens in Twente. Van jagers en verzamelaars tot de maatschappij van nu met de vele innovaties die tegenwoordig in de kennisregio Twente ontstaan.

Je vindt er een heuse stoommachine met de weefgetouwen die hij aandrijft en een compleet lös hoes. Maar ook zie je de grote grazers die in de IJstijd in Twente leefden, zoals de mammoet en de wolharige neushoorn. In de interactieve woonkamer 'Thuis' ga je op bezoek bij inwoners van Twente uit alle hoeken van de wereld. Zij vertellen over hun roots en hun leven in Twente. Meer spannende films, verrassende spelvormen en boeiende objecten vertellen samen Het Grote Verhaal voor jong en oud.

Gedurende het hele jaar worden er heel veel activiteiten georganiseerd in het museum. TwentseWelle wil een platform en podium zijn voor deze hightech maakindustrie in Twente. In TwentseWelle worden vernieuwingen getoond en vindt uitwisseling van kennis plaats. Samen met de kennisinstellingen uit de regio worden programma’s en activiteiten als lezingen, productpresentaties, experimenten en kleine festivals georganiseerd. In werkplaatsen en labs kan geëxperimenteerd worden met nieuwe technieken.


HartWare [Galerie]
Haverstraatpassage 64
7511 EX - Enschede
Tel: 053-2030500
www.galerie-hartware.nl

Wij zijn een toegankelijke kunstgalerie, waar op een originele wijze hoogwaardige kunst en een unieke mix van curiosa, antiek, woonaccessoires wordt gepresenteerd. Ook is er een prachtige collectie zilveren design sieraden verkrijgbaar. Het initiatief voor deze originele formule komt van eigenaresse Geesje Ottens, die op deze manier kunst voor een breder publiek bereikbaar wil maken.
Kunst behoort namelijk aan iedereen.


Eerst! [Galerie]
Lipperkerkstraat 87
7511 CV - Enschede
www.eerst.org

eerst! is een plek waar beginnende kunstenaars een podium vinden voor hun werk. Experimentele mode, mooie sieraden, grappige accessoires, inspirerende kunstenaarsboeken en nog veel meer kun je vinden in onze winkel. Het aanbod in de winkel wordt regelmatig aangevuld of ververst.


Aquadrome [Zwembad]
J.J. van Deinselaan 2
7541 BR - Enschede
Telefoon: 053-4888900
www.enschedesezwembaden.nl/aquadrome

Bij Zwemparadijs Aquadrome is altijd iets te beleven. Het recreatiebad heeft veel leuke attracties om je de hele dag te vermaken, zoals de golfslag, onze woeste wildwaterbaan en de razendsnelle buisglijbanen. Daarnaast beschikt Aquadrome over een peuterbad, bubbelbaden, stoombaden en een kreek met draaikolk en in de zomer is het buitenbad geopend. Tussendoor kun je terecht bij ons Aqua Cafe voor een ijsje, patat of verfrissend drankje. In het sportbad vinden diverse activiteiten plaats waaronder baanzwemmen, aquajogging en zwemles. Zwemparadijs Aquadrome is ook zeer geschikt voor eenspetterend kinderfeestje.


Het Slagman [Zwembad]
Park de Kotten 325
7522 EN - Enschede
Tel: 053-4888900

Het Slagman is een schitterend gelegen zwembad in Enschede-Noord en bestaat uit een sportbad van 25 meter (28 graden Celsius) en een apart sta-diep instructiebad met glijbaan (30 graden Celsius). Er is dagelijks de mogelijkheid om banen te zwemmen en daarnaast geven we ABC-zwemlessen en zwemvaardigheid. Zwemmen, spelen en oefenen voor het diploma kan natuurlijk ook in ons gezellige bad. Tot slot wordt Het Slagman vrijwel dagelijks gebruikt door diverse zwemverenigingen.


Concordia [Film/Theater]
Oude Markt 15
7500 AK - Enschede
Tel: 053-4300999
www.concordia.nl

Centrum voor de kunsten in de binnenstad van Enschede. Concordia biedt eenieder die interesse heeft de mogelijkheid om deel te nemen aan kunst- en cultuuruitingen.
Ook haalt Concordia landelijke evenementen in huis zoals Cinekid, het landelijk filmfestival voor de jeugd en Tigers on Tour van het Rotterdam Filmfestival. Daarnaast organiseert het filmtheater lezingen en filmcursussen en biedt het een Open Doek voor amateurfilmers. De filmzalen zijn, met of zonder film, te huur. Concordia Kunst & Cultuur heeft naast een cinema ook een theater en centrum voor beeldende kunst met een galerie en kunstuitleen. De theaterwerkplaats en de kunstwerkplaats organiseren cursussen, workshops, atelierdagen, lezingen, kunstreizen op het gebied van theater en beeldende kunst.


Wolff Cineast, Centrum [fIlm/theater]
Bolwerkstraat 4
7511 GP - Enschede
Tel: 053-8527550
www.wolff.nl/bioscopen/cineast

Ambiance, gezelligheid en films die je raken! Wolff Cineast deelt het pand met Fellini. Met het openbaar vervoer kun je met de trein naar Enschede. Vanaf station Enschede is het ongeveer 5 á 10 minuten lopen naar Wolff Cineast. Het actuele programma kan je raadplegen op de website van Wolff Cineast: www.wolff.nl. Wolff Cineast heeft 3 zalen en 439 stoelen. In Enschede heeft Wolff ook een andere vestiging: Wolff Cinestar. Deze bioscoop is gelegen naast de Grolsch Veste, buiten het centrum.


Kinepolis Enschede [Film]
Colosseum 60
7521 PT - Enschede
Tel: 053-8504724
www.kinepolis.nl

Kinepolis Enschede is met tien zalen de grootste bioscoop van Oost-Nederland. Reusachtige projectieschermen en overdonderende Digital Surround geluidseffecten plaatsen je midden tussen de actie. Superscherp beeld door de modernste projectie-technieken • Tien zalen met projectiescherm van wand tot wand • Optimale beenruimte: 1,2 meter ruimte tussen de rijen • Super comfortabele luxe fauteuils uit Frankrijk; 60cm breed • 20% van de fauteuils zijn Love Seats, zonder armleuning in het midden. Voor verliefden, of zij die het willen worden. Voor of na de film even lekker wat eten of drinken? Onder de zalen bevinden zich voldoende restaurants. Vanzelfsprekend is het mogelijk om de zalen exclusief af te huren voor bijvoorbeeld bedrijfs- en productpresentaties, studentenfeesten of speciale voorpremières.


Starworld [Laser gamen/Paintball]
J.J. van Deinselaan 28
7541 BR - Enschede
www.star-world.nl

Tel: 053-4340000

Starworld biedt de mogelijkheid voor indoor paintball en lasergame, maar dit is niet alles. Je kan bij ons ook terecht voor bijvoorbeeld een step- of solextoer. Wij bieden een ruim aanbod aan arrangementen.

Zoek je invulling voor een bedrijfsfeest of kinderfeestje? Geen probleem, onze arrangementen zijn veelzijdig en voor elke gelegenheid hebben wij de oplossing. Of het nu gaat om een vrijgezellenfeest, ja het beruchte bunny pak behoort tot de mogelijkheden, of een familie-uitje, de activiteiten van Starworld maken van elk feest een gebeurtenis die iedereen nog lang zal heugen.


 

 


 

Webdesign: Ron Fonteine
 

Disclaimer


View My Stats7