Informatie lijnEmail: ugamedia@wirehub.nl
 

Steun ons werk


Onze webwinkel


 

Partner sites & media
 

leefbewust.gif (10756 bytes)

 

 

 

Dagje uit - Provincie Gelderland - Arnhem


Burgers Zoo bv [Dierentuin]
Antoon van Hooffplein 1
6816 SH - Arnhem
Tel: 026-4424534
http://www.burgerszoo.nl

In 2005 kunt u opnieuw deelnemen aan de cursus dierentekenen onder leiding van kunstenaar Daan van Loenhout. In deze cursus komen zowel de anatomie en de houdingen van dieren aan bod als het werken met verschillende tekenmaterialen. Deze cursus is interessant voor iedereen die zijn of haar vaardigheden op het gebied van dierentekenen (verder) wil ontwikkelen. Tot 14 jaar is begeleiding vereist en om iedere cursist op zijn of haar eigen niveau te kunnen begeleiden is de maximumgroepsgrootte beperkt tot 12 deelnemers.


Bronbeek Museum [Museum]
Velperweg 147
6824 MB - Arnhem
Tel: 026-3763555
http://www.bronbeek.nl

Het koloniale verleden van Nederland met name in Nederlands-IndiŽ is het hoofdthema van Museum Bronbeek. Hierbij ligt de nadruk op het militaire aspect. De geschiedenis van het Koninklijk Nederlands- Indisch Leger (KNIL) ťn van de gekoloniseerde tegenstanders staan centraal.


Watermuseum Nederlands [Museum]
Zijpendaalseweg 26/28
6814 CL - Arnhem
Tel: 026-4452548
http://www.watermuseum.nl

Het Nederlands Watermuseum is een eigentijds en interactief museum over alle aspecten rond zoet water in Nederland, maar ook in de rest van de wereld.Zoet water wordt steeds schaarser in de wereld. Er worden zelfs oorlogen gevoerd om zoet water en de verwachting is dat water net zo kostbaar wordt als olie. Niet voor niets dus is deze eeuw door de VN uitgeroepen tot eeuw van het zoete water.Het Nederlands Watermuseum vindt het daarom van groot belang dat iedereen zich bewust wordt van de problematiek rond deze kostbare vloeistof. Want naast plezier geeft water ook problemen, want er is of te veel, of te weinig of het is te vies. Ook in Nederland is dit merkbaar. Denk maar aan de dreigende overstromingen in de winter en het te kort aan water van de afgelopen zomer.


Historisch Museum Arnhem [Museum]
Bovenbeekstraat 21
6811 CV - Arnhem
Tel: 026-4426900
http://www.hmarnhem.nl

In juni 1996 ging het Historisch museum arnhem open voor het publiek. Het museum is gevestigd in een prachtig gerestaureerd, achttiende-eeuws patriciŽrshuis met authentieke, beschilderde kamerbehangsels. Behalve het poppenhuis van Lizzy Ansingh is er beeldende kunst en een uitgebreide kunstnijverheidscollectie van voor 1900 te zien met onder meer Gelders (gilde)zilver, drinkglazen, Oosters porselein en Delfts en Arnhems aardewerk. Daarnaast is er met behulp van audiovisuele presentaties en computercompilaties een boeiende opstelling archeologie gerealiseerd. Jaarlijks zijn er vier wisselende exposities. Helaas geniet het museum nog geen grote bekendheid. Maar de mensen die de weg naar dit museum hebben weten te vinden zijn doorgaans zeer enthousiast. Ik hoop van harte dat deze site ook u uiteindelijk tot een bezoek weet te verleiden aan dit charmante en boeiende museum.


Arnhems Oorlogsmuseum 40-45 [Museum]
Kemperbergerweg 780
6816 RX - Arnhem
Tel: 026-4420958

In mei 1994 opende het Arnhems Oorlogsmuseum 40-45 voor het eerst haar deuren voor het grote publiek. Een gedurende tientallen jaren verzamelde collectie wapens, uniformen en vele voorwerpen die een beeld geven van het dagelijkse leven in die tijd, vonden onderdak in de voormalige dorpsschool van Schaarsbergen. Het Arnmhems Oorlogsmuseum 40-45 geeft behalve een algemeen overzicht, vooral een zo nauwkeurig mogelijk beeld van wat er zich allemaal in Arnhem en omgeving tijdens de oorlogsjaren heeft afgespeeld. Het doel van dit particuliere museum is om de herinnering aan deze belangrijke episode in de geschiedenis levend te houden en een unieke collecdtie te bewaren voor het nageslacht.


Museum voor Moderne Kunst [Museum]
Utrechtseweg 87
6812 AA - Arnhem
Tel: 026 3512431
http://www.mmkarnhem.nl

Hoog boven de Rijn, op de oude stuwwal aan de rand van Arnhem, lag ooit de Theetuin van Reh. Architect Cornelis Outshoorn bouwde in 1873 op deze unieke plek een herensociŽteit voor uit IndiŽ gerepatrieerde suikerplanters. De sociŽteit was geen lang leven beschoren en in 1920 werd deze de locatie voor het Gemeentemuseum Arnhem. In de loop der jaren is er een hoop veranderd aan het gebouw. De twee grootste vernieuwingen waren de toevoeging in 1956 van een nieuwe vleugel, gebouwd door Eschauzier, en de recente aanbouw van Hubert Jan Henket. Deze schakelde een aantal pre-fab units aan elkaar, plaatste hierover een losstaande overkapping en creŽerde een ruimte voor winkel, entree en museumcafť met optimaal zicht op de beeldentuin en de Rijn.


Nederlands Openluchtmuseum [Museum]
Schelmseweg 89
6816 SJ - Arnhem
Tel: 026-3576111
http://www.openluchtmuseum.nl

In 1912 richtten een aantal 'bezorgde' particulieren in Arnhem een openluchtmuseum op. Ze vonden dat door de toenemende industrialisatie en verstedelijking een grote rijkdom aan Nederlandse tradities en regionale verscheidenheid verloren dreigde te gaan. De stichters pachtten het landgoed De Waterberg van de gemeente Arnhem. Een zestal gebouwen werd naar het terrein overgebracht en zo opende het Nederlands Openluchtmuseum op 13 juli 1918 zijn poorten.


Nederlands Wijnmuseum Arnhem [Museum]
Velperweg 23
6824 BC - Arnhem
Tel: 026-4424042
http://www.wijnmuseum.nl

Voor allen die geÔnteresseerd zijn in de wereld van wijn ligt in Arnhem een uniek museum, ondergebracht in oude wijnkelders, waar de geur en sfeer van wijn de bezoeker tegemoet komt. In dit museum komen de wijncultuur en de wijnhistorie van vele eeuwen opnieuw tot leven en krijgt men een volledig beeld van de rijke wijntraditie.


 

 

Webdesign: Ron Fonteine
 

Disclaimer


View My Stats7