Informatie lijnEmail: ugamedia@wirehub.nl
 

Steun ons werk


Onze webwinkel


 

Partner sites & media
 

leefbewust.gif (10756 bytes)

 

 

 

Dagje uit - Provincie Gelderland - Apeldoorn


Kids Playground Apeldoorn [Attractie]
Schorpioenstraat 10
7323 AK - Apeldoorn
Tel: 055-3667911
http://www.kidsplayground.nl

Wat biedt Kids Playground? EEN OVERDEKT SPEELPARADIJS!!!!Lekker binnen spelen?De kleintjes spelen in gezelschap van hun ouders of begeleiders op speciaal voor hen ontwikkelde soft-playtoestellen, ballenbakken, glijbanen enz., of in het speelse maar niet minder spannende autocircuit, deels verscholen in de speelstructuren.De grotere kinderen kunnen zich naar hartelust uitleven in gigantische speelstructuren op diverse speelniveau's met honderden hindernissen, trampolines, glijbanen, tunnels, springkussens, touwladders enz.Een enorm springkussen aangebracht tussen de speelstructuren maakt het geheel wel heel erg uitnodigend. "Dit is pas echt plezier"!!!!!!!!!Uiteraard is er constant vakkundige leiding aanwezig, die een oogje in het zeil houdt.Wat is er nu leuker dan met je vriendjes en vriendinnetjes je partijtje te vieren bij Kidsplayground. Niks toch zeker !!!!!Het basis verjaardagsarrangement is hiervoor bij uitstek geschikt (voor € 8,50 per kind).Ontvangst door een feestelijk typetje, onbeperkt spelen, gereserveerde tafel, patat met mini-snacks, onbeperkt ranja en bij vertrek een klein kadootje voor de jarige en een ijsje voor elk kind.Desgewenst zijn er extra aanvullende mogelijkheden zoals schminken, taart versieren, snoepzakje enz.


Apenheul [Attractie]
J.C. Wilslaan 21-31
7313 HK - Apeldoorn
Tel: 055-3575757
http://www.apenheul.nl

Zoals u de dieren in Apenheul ziet, ziet u ze in geen enkele dierentuin ter wereld. Tal van soorten; van de reuzengrote gorilla tot het allerkleinste aapje ter wereld, bewonen hier hun eigen ruime bosgebieden. Een groot aantal apen klimt en klautert zelfs helemaal vrij tussen de bezoekers. En... wist u dat u tussen de apen ook nog een heleboel andere dieren op Apenheul tegenkomt?


Paleis Het Loo Nationaal Museum [Museum]
Koninklijk Park 1
7315 JA - Apeldoorn
Tel: 055-5772400
http://www.paleishetloo.nl

Paleis Het Loo, in de bossen bij Apeldoorn in het hart van Nederland, was van 1686 tot 1975 de favoriete zomerresidentie van de Nederlandse stadhouderlijke en koninklijke familie. Sinds 1984 functioneert het paleis als museum, nadat het op spectaculaire wijze samen met de tuinen in 17de-eeuwse staat werd teruggebracht. Het interieur van het paleis toont 300 jaar bewoning door de Oranjes van koning-stadhouder Willem III en koningin Mary II tot en met koningin Wilhelmina. De zijvleugels geven met vaste en wisselende exposities van historische voorwerpen, documenten, schilderijen, serviezen, zilver, koninklijke gewaden en hofkostuums een beeld van de historische band van het Huis Oranje-Nassau met de Nederlanden. Een van de grootste collecties nationale en internationale ordetekenen ter wereld is ondergebracht in de afdeling Museum van de Kanselarij der Nederlandse Orden.


Apeldoorns Museum [Museum]
Vosselmanstraat 299
7311 CL - Apeldoorn
Tel: 055-5268400
http://www.coda-apeldoorn.nl

CODA is meer dan een nieuw gebouw, het is een idee. Door de gezamenlijke huisvesting (van het Apeldoorns Museum, het Apeldoorns Archief en Bibliotheek Apeldoorn), ontstaat in Nederland een unieke combinatie van bibliotheek, museum en archief.Naast deze nieuwe centrale vestiging beschikt CODA over vier stadsdeelvestigingen en twee boekenbussen.In dit 'cultuurwarenhuis' is van alles te vinden tot 'lering en vermaak' op het gebied van cultuur, kunst en geschiedenis. Het nieuwe instituut wordt een kennis - en informatiecentrum in de meest brede zin van het woord. Waar u vroeger op drie plaatsen in de stad moest aankloppen voor informatie over een bepaald thema kunt u nu terecht op één locatie.De kerndoelstelling van CODA is om een veelzijdig cultureel, educatief en informatief aanbod te realiseren. Bij CODA zijn 170 medewerkers en 150 vrijwilligers werkzaam.


Nederlands Politie Museum [Museum]
Kanaal Noord 65
7311 PM - Apeldoorn
Tel: 055-5430691
http://www.politiemuseum.nl

Het Nederlands Politie Museum bevindt zich sinds 2004 in een voormalig garagebedrijf (Bakkenes) in het centrum van Apeldoorn. In de tentoonstelling staan voertuigen, uniformen en gebruiksmateriaal van de Nederlandse politie opgesteld.Voor kinderen zijn er uniformen op maat, die ze tijdens hun bezoek aan het museum mogen dragen. Ook kunnen kinderen een vingerafdruk laten maken en is er een speurtocht. Voor de allerjongste kinderen is een eigen hoekje ingericht.In de filmzaal draait een programma met fragmenten uit verschillende films over de politie. Museummedewerkers geven op gezette tijden een demonstratie met oud politiemateriaal en vertellen over het werk van de politie vroeger en nu.Achter het publieksgebouw bevindt zich het collectiedepot, dat normaal niet voor bezoekers toegankelijk is. Daar geven medewerkers regelmatig een rondleiding langs de voertuigenverzameling.


Veluwsche Stoomtrein Maatschappij [Museum]
Rijnstraat 68
7332 AX - Apeldoorn
Tel: 055-5402333
http://www.stoomtrein.org/nl/index.html

In het voorjaar van 1975 werd door een groep enthousiastelingen de eerste aanzet gegeven tot de oprichting van de Veluwsche Stoomtrein Maatschappij (VSM). In dat voorjaar werden de eerste wagons en de eerste stoomlocomotief opgeknapt. Sindsdien is er veel veranderd.De VSM rijdt tussen Apeldoorn en Dieren. De VSM beschikt momenteel over 18 stoomlocomotieven, waarvan op twee na allen uit Duitsland afkomstig zijn. De andere twee komen uit Polen. De VSM heeft verder nog 20 diesellocomotieven, een groot aantal historische personenrijtuigen, waaronder enkele Nederlands-historische blokkendozen, en goederenwagens.


 

 

Webdesign: Ron Fonteine
 

Disclaimer


View My Stats7