Informatie lijnEmail: ugamedia@wirehub.nl
 

Advertenties 

Partner sites & media
 

leefbewust.gif (10756 bytes)

 

 

 

Dagje uit - Provincie Flevoland - Lelystad


Batavia Haven [Haven]
Schoonzicht 404
8242 KH - Lelystad
Tel: 0320-841077 of 06-54373259
www.bataviahaven.nu

Bataviahaven beschikt over de modernste havenkantoor van Nederland, waarin uitstekende sanitaire voorzieningen voor gebruikers van de Bataviahaven zijn opgenomen. Het aantal bezoekers van de haven blijft elk jaar stijgen en er vinden diverse grote evenementen plaats. Zoals de Nationale Oldtimerdag en de Bataviahavendagen. Ook maakt een groeiend aantal verenigingen gebruik van de Bataviahaven. Zij komen met hun boten in grote aantallen een of meer dagen in de Bataviahaven afmeren. Zo meerden de Bavariazeilers, de Etapzeilers en de Nederlandse Vereniging van Kustzeilers af. Bataviahaven is vooral populair door de ruimte (alle boten kunnen bij elkaar liggen), de rust, de moderne faciliteiten en de mogelijkheden van het omliggende gebied met Batavia Stad Fashion Outlet en de musea.


Bezoekerscentrum Oostvaardersplassen [Bezoekerscentrum en natuurgebied]
Kitsweg 1
8218 AA – Lelystad
Tel: 0320-254585
www.staatsbosbeheer.nl/natuurgebieden/oostvaardersplassen

Unieke ontdekkingstocht
Grote grazers mengen zich met herten, wilde paarden en ijsvogels. Begin deze unieke ontdekkingstocht bij het buitencentrum Oostvaardersplassen. Dit multifunctionele gebouw heeft horecavoorzieningen, een terras, informatie- en winkelvoorzieningen en een filmzaal. Het is het startpunt van verschillende wandel- en fietsroutes, tal van excursies en andere activiteiten. Ontdek in de Oostvaardersplassen. Op een paar minuten lopen ligt een prachtig gebied vol met waterpartijen, grote grazers en de mooiste vogels. Om optimaal van het gebied te genieten liggen er ruim twintig uitkijkposten rond het hele gebied. Er zijn niet alleen observatiehutten, maar ook observatieheuvels en –schermen.


Laserdome [Lasergamen]
Badweg 17
8223 PA - Lelystad
Tel: 0320-214645
www.heerenvanstael.nl/bowling/laserdome.php

Betreed een wereld van Hi-Tech en beleef een uniek gevoel van sensatie. Zowel voor jong als oud zijn er verschillende arrangementen om de beleving compleet te maken. Boek bijvoorbeeld een kinderarrangement waarbij lasergamen gecombineerd kan worden met bowlen of spelen in Kinderspeelparadijs Ballorig. Voor volwassenen zijn er ook verschillende arrangementen zoals een uurtje lasergamen en daarna lekker steengrillen.


Bowling bij de De Heeren van Stael [Bowlen]
Badweg 17
8223 PA - Lelystad
Tel: 0320-214645
www.heerenvanstael.nl/bowling

De Heeren van Stael is het jongste, mooiste en meest uitgebreide bowling- en partycentrum van Lelystad en omstreken. Zij bieden verschillende bowlingarrangementen, maak bijvoorbeeld een combinatie met steengrillen of een mediteraans buffet. De Heeren van Stael is ook eigenaar van de Laserdome, waardoor er ook een combinatie kan gemaakt worden tussen bowlen en lasergamen.


De Heeren van Stael [Partycentrum / Restaurant]
Badweg 17
8223 PA - Lelystad
Tel: 0320-214645
www.heerenvanstael.nl

De Heeren van Stael is het jongste, mooiste en meest uitgebreide bowling- en partycentrum van Lelystad en omstreken! Wij bieden verschillende zalen voor alle soorten feesten, Trouwerijen of werkuitjes. Ook kunt u genieten in ons luxe restaurant en andere voorzieningen.


Ballorig Lelystad [Klimparadijs]
Badweg 17
8223 PA - Lelystad
Tel: 0320-230574
www.ballorig.nl/lelystad

Ballorig is een overdekt speelparadijs voor kinderen van 0 tot en met 12 jaar. Ze kunnen er naar hartelust klimmen, klauteren, glijden, springen, spelen in de ballenbak en nog veel meer. Voor de jongste kinderen tot 5 jaar is er een aparte speelruimte. Bij mooi weer kunnen de kinderen ook in de buitenspeeltuin spelen. Naast een gezellig dagje uit is Ballorig ook uitermate geschikt voor kinderfeestjes.


Educatieve Zorgboerderij De Huif [Zorgboerderij]
Uilenweg 2
8245 AB -Lelystad
Tel: 0320-254606
www.boerderijdehuif.nl

Op elke 1e woensdag van de maand is het open middag bij de Huif. Voor €1,- per persoon kan iedereen een kijkje nemen in de Zorgboerderij. Bij voldoende belangstelling en vrijwilligers is het mogelijk paarden te borstellen, een ritje in de huifkar te nemen en dieren te voeren. Buiten de Open Dagen is Zorgboerderij De Huif ook open maar alleen op afspraak.


ANWB Test- en Trainingscentrum Lelystad [Activiteit]
Talingweg 120
8218 NX - Lelystad
Tel: 088-2696468
www.anwb.nl/trainingscentrum

Een spectaculair én leerzaam uitje? Kom naar het ANWB Test- en Trainingscentrum voor een onvergetelijke ervaring. U kunt deelnemen aan onze Grip- en Sliptrainingen of het SUV terrein betreden met een 4X4 terreinwagen. Door middel van een mix van theorie- en praktijk leren wij u veilig en met veel plezier deel te nemen aan het verkeer. De ANWB met haar jarenlange trainingservaring staat als expert voor u kaar om uw rijvaardigheid, bewustwording en risicomijdend gedrag te verbeteren. Dit op de grootste en modernste baan van Nederland met alle faciliteiten aanwezig om u een spectaculaire ervaring te geven.


RVS tuinbeelden [Kunsttuin]
Moezelstraat 72
8226 LB LELYSTAD
Tel: 0320-218676
www.rvs-tuinbeelden.nl

Ieder kunstwerk is een exclusief (tuin)beeld; vaak in opdracht ontworpen en uitgevoerd. En van ieder sculptuur worden er hooguit maar paar gemaakt zodat je gegarandeerd een uniek kunstwerk hebt. Kunst voor in huis en beelden voor in de tuin maken je leefomgeving mooier en aangenamer. Kunst van rvs combineert uitstekend met ieder type tuin of interieur. Mooie beelden van rvs vormen mede door de aard van het materiaal een fraai accent. Je kunt een kunstwerk uit voorraad kopen, maar een beeld in opdracht voegt iets persoonlijks toe. Een beeld speciaal voor jou ontworpen en uitgevoerd. Voor mij als kunstenaar is het een uitdaging om de wensen van de opdrachtgever te vertalen in een mooi en aansprekend kunstwerk. Juist dat persoonlijke element spreekt extra aan.


Belevenissenbos [Speeltuin/Recreatiegebied]
Veldweg 98
8231 SB - Lelystad
www.belevenissenbos.nl

Met “Het Belevenissenbos” heeft Lelystad het grootste, avontuurlijkste en meest leerzame speelbos van Nederland binnen haar grenzen. Het uitgestrekte gebied is vooral geschikt voor de leeftijdsgroep van 6 tot 16 jaar. Dit is de leeftijd dat kinderen hun omgeving leren ontdekken, en vaardigheden ontwikkelen, hoe zich staande weten te houden in hun ´natuurlijke´ omgeving. In “Het Belevenissenbos” vinden zij een natuurlijke omgeving die bestaat uit bos, water en weide. De echte natuur dus. Het leerzame aspect is vormgegeven door de uitwerking van de speelplekken te baseren op een viertal thema’s: sport & beweging, waterbeheer, archeologie & prehistorie en natuureducatie.


Kartcentrum Lelystad [Karten]
Talingweg 89
8218 NX - Lelystad
0320-284021
www.kartcentrum-lelystad.nl

In 2014 is Kartcentrum Lelystad volledig verbouwd en sindsdien mag het zich oprecht het mooiste kartcircuit van Nederland noemen. Het is een kartbaan van 735 meter lang, zeven meter breed en veel uitdagende bochten. Iedere ronde is opnieuw een uitdaging. Beleef het echt en neem plaats in een van de supersnelle karts en beleef de snelheid op de buitenkartbaan.


Balls and Arrows [Paintball]
De Serpeling 210
8219 PZ - Lelystad
Tel: 06-40185781
www.ballsandarrows.nl

Met 5 hectare ingericht terrein is Balls and Arrows één van de grootste paintballterreinen van Nederland. Tevens is het ook een geweldige schietsportlocatie. Balls and Arrows biedt naast de paintballbanen een losse handboog- , een kruisboog- en een luchtdrukgeweerschietbaan. Krijg onder leiding van ervaren begeleiders en professioneel materiaal de beginselen van de schietsport onder de knie. Balls and Arrows is een unieke combinatie van twee ontzettend leuke vrijetijdsbestedingen.


Flashdome [Eventcenter]
De Meent 14
8224 BR - Lelystad
Tel: 0320-417327
www.flashdome.nl

Het Event Center voor Kinderfeesten, Tienerfeesten, Vrijgezellenfeesten, Familie uitjes en Bedrijfsfeesten in Lelystad! Ben je op zoek naar de juiste locatie, centraal gelegen in Lelystad? Dan is FlashDome dé locatie om naar toe te komen met je vrienden, familie, bedrijf of voor een leuk kinderfeest! En nieuw en gaaf aanbod aan activiteiten! Met o.a.: BungeeVoetbal, SumoWorstelen, Gladiatorspel en Glow in the dark midgetgolf!


Toms Creek Fishing Adventure [Forrelvijver]
Uilenweg 2
8245 AB - Lelystad
Tel: 06-57391850
www.tomscreek.nl

Omringd door het natuurgebied Oostvaardersplassen, bosgebied het Hollandse Hout en de recreatieplas 't Bovenwater liggen de forellenvisvijvers 'de Huif' naast de gelijknamige Educatieve Boerderij. Een plek midden in de natuur en omgeven door water om te genieten van de rust en tegelijkertijd de spanning die het vissen op de forel kan brengen. De forel is een vis die zowel voor de beginnende als voor de gevorderde visser een echte uitdaging biedt. Forellenvisvijvers De Huif heeft zich uit kunnen breiden tot een waar vispark; meer vijvers, andere vissoorten, een Fish Lodge met horecavoorziening én groot overkapt terras! En een naam die past bij de beleving van het sportvissen en het recreatiebedrijf; Toms Creek Fishing adventure!

 

Webdesign: Ron Fonteine
 

Disclaimer


View My Stats