Informatie lijnEmail: ugamedia@wirehub.nl
 

Advertenties 

Partner sites & media
 

leefbewust.gif (10756 bytes)

 

 

 

Dagje uit - Provincie Flevoland - Almere


De speelwildernis [Openluchttheater]
Kemphaanpad 4
1358 AC - Almere
Tel: 06-24581998
www.speelwildernis.nl

De Speelwildernis is een klein natuurgebied waar je grootse dingen kunt beleven. Het is een bos van ongeveer 14 voetbalvelden groot waar dieren leven en waar je de meest uiteenlopende planten kunt vinden. Sommige kun je zelfs eten! Er groeien ook kersenbomen, walnotenbomen, beukenbomen en dat in de polder!


Bowling Almere Buiten [Bowlen]
Trekweg 31
1338 GA – Almere
Tel: 036-5491091
www.bowlingalmere.nl

Bowling Almere is één van de grootste, modernste en bovenal gezelligste bowlingcentra van Nederland. Bowling Almere heeft 24 bowlingbanen met daarbij een ruime horecagelegenheid waaronder een grandcafé, lounge, restaurant en een buitenterras. De 24 volautomatische bowlingbanen van het merk Brunswick maken Bowling Almere zeer geschikt voor competitiebowling en wedstrijden op internationaal niveau.


Kinderboerderij en Manege de Stek [Kinderboerderij en Manege]
Rie Mastenbroeksportpark 8
1314 AZ - Almere
Tel: 036- 5343539
www.kinderboerderij-destek.nl

Kinderboerderij en Manege de Stek zijn een onderdeel van stichting Triade die woongelegenheid en dagbesteding biedt aan mensen met een beperking in de breedste zin van het woord. De Stek is dan ook een dagbesteding voor deze mensen met een beperking en worden medewerkers van de Stek genoemd. Zij helpen mee met het verzorgen van dieren maar helpen ook mee met het geven van paardrijlessen voor kinderen en het terreinonderhoud. Kinderboerderij en Manege de Stek is op alle werkdagen en de zondag vrij toegankelijk voor publiek.


Fun Forest Almere [Klimbos]
Kemphaanpad
1358 AC – Almere
Tel: 088-3697000
www.funforest.nl

Het Klimpark Fun Forest Almere heeft vier verschillende parcoursen met lange tokkelbanen. Sommigen hebben een lengte van wel meer dan 150 meter! Door de opbouw in moeilijkheidsgraad, is het klimpark interessant voor zowel jong en oud. Kinderen kunnen er al vanaf 8 jaar (vanaf een lengte van 1.30 meter) komen klimmen, in dat geval wel onder begeleiding van een volwassene. Het klimmen bij Klimpark Fun Forest duurt circa 3 uur. Honger gekregen na het klimmen? Bij pannenkoekrestaurant Dubbel-Op op de Kemphaan kun je zeven dagen per week terecht voor je zelfbedachte pannenkoek!


Golfbaan Almeerderhout [Golf]
Watersnipweg 19-21
1341 AA - Almere
Tel: 036-5219130
www.almeerderhout.nl

Golfclub Almeerderhout ligt in een prachtig bosgebied. Uitdagend vanwege vele doglegs, de waterpartijen, de meer dan 80 bunkers en de onvoorspelbare wind. De baan heeft een A-status en is geschikt voor zowel de geoefende als de beginnende golfer. In het clubhuis kunt u terecht voor een hapje en drankje, maar ook voor een uitgebreide lunch, diner of buffet.


Piraten Midgetgolf Almere [Minigolf]
Beatrixpromenade 4
1312 AW - Almere
Tel: 06-52691031
www.midgetgolfalmere.nl

Midden in het Beatrixpark in Almere ligt de thema midgetgolfbaan de Beatrixboekaniers. Piraten en zeelieden uit de VOC tijd voeren hier de boventoon. Onze 18-holes zijn allemaal voorzien van hindernissen en obstakels, uitdagend voor jong en oud. De biljartgolf is een leuk alternatief op het poolen geinspireerd door het minigolfen, ‘best of both worlds’. Na alle inspanning kunt u even genieten op het terras. Kom eens langs en ervaar de relaxte sfeer. 18 holes biljartgolf midden in Almere Een verrasend leuk en uitdagend spel, ook, misschien wel juist voor volwassenen. Onze 18-holes biljarttafels, in de vorm van originele minigolfbanen vereisen een stabiele hand en een tactisch inzicht conform het echte biljart. Ook deze banen zijn voorzien van allerlei verschillende soorten hindernissen en obstakels.


Zwembad Almere Haven [Zwembad]
Parkweg 137
1354 EB - Almere
Tel: 036-5310864
www.optisport.nl/almerehaven

Tijdens het recreatief zwemmen is het mogelijk om naast het plonsen en ravotten in het water met de kinderen te oefenen of heerlijk te spelen met de loopmatten, banden, of springen van de duikplank.


Vrijetijdscentrum De Vrijbuiter [Zwembad]
Globeplein 1
1334 BT - Almere
Tel: 036-5371135
www.optisport.nl/vrijbuiter

Er is altijd wel een goede reden om te komen zwemmen in De Vrijbuiter. Hetzij om lekker te spelen, te glijden in de groene glijbaan, mee te stromen in de stroomversnelling of om te spetteren en te springen. Uiteraard kan er heerlijk ontspannen worden in de stoom- of kruidenbaden. Een patatje of ijsje is altijd heerlijk te nuttigen in de horeca van de Vrijbuiter. Tevens bevindt zich op de eerste verdieping van de Vrijbuiter bevindt zich fitnesscentrum Sportstudio Buiten.

Op de vrijdagavond is er voor jongeren Aqua Disco zwemmen compleet met lichtshow en muziek én de juiste toezichthouders op de juiste plekken. Deze avond is alleen toegankelijk met een legitimatiebewijs. Ook voor kinderfeestjes bent u bij Vrijetijdscentrum de Vrijbuiter aan het juiste adres. Uit het kinderarrangement kan gekozen worden tussen zwemmen of zaalvoetballen.


Zwembad Almere Stad [Zwembad]
J.S. Bachweg 3
1323 BA - Almere
Tel: 036-5302314
www.optisport.nl/almerestad

Heerlijk spelen in het water, een sprong van de duikplank te maken, maar ook voor banen zwemmen ben je bij Zwembad Almere Stad aan het juiste adres! Naast recreatief zwemmen, zwemlessen en banenzwemmen kun je hier ook terecht voor diverse cursussen.


Zwembad Het Mineraal [Zwembad]
Radioweg 33
1324 KW - Almere
Tel: 0294-416017
www.hetmineraal.nl

Bij Zwembad het Mineraal is van alles te doen voor jong en oud. Van banen zwemmen tot zwemles van zwangerschapszwemmen tot aquafitness en alles ertussenin. Entree kost € 3,50 en een 10 rittenkaart kost € 30.
Het gevitaliseerde zwemwater van Het Mineraal is zacht en heilzaam, zodat jij zorgeloos kunt genieten van een paar uurtjes zwemplezier.


Outdoorpark SEC Survivals [Survival]
Verlaatweg 2
1358 AJ - Almere
Tel: 036-5384855
www.sec-survivals.nl

Bij SEC Survival Almere hou je een lekker actief kinderfeestje in de buitenlucht, met uitdagende activiteiten en vooral: heel veel plezier! Met je eigen groepje vrienden en/of vriendinnen (vanaf 8 jaar) en een enthousiaste begeleider ga je de uitdaging aan met spannende onderdelen in het outdoorpark van SEC survivals. De survival wordt aangepast aan hoe oud en sportief de deelnemers zijn, zodat iedereen kan meedoen. Het is geen wedstrijd; plezier staat voorop! Er is zoveel te doen! je kan boogschieten, klimmen, op de apenswing of junglebrug. Doe de brancardrace ga de kundabaan op of de camotunnels in! De survival is goed te combineren met andere activiteiten, zoals boogschieten, levend stratego, boerengolf of kanovaren. De survival word een nog echter verjaardagsfeest met eten en drinken in het bos. Afsluiten met een barbecue is ook een leuke optie! Trek kleren aan die niet schoon of heel hoeven te blijven, want bij SEC survivals word je vies, heel vies! De survivaltochten worden afgelegd onder toezicht van ervaren outdoorbegeleiders van SEC Survivals; ouders gaan dus niet mee.


VVC Adventure [Vrijgezellen feesten en Terreinreiden]
Bolderweg 42
1332 AW ALMERE
Tel: 036-5323580
www.vvc-adventure.nl

VVC Adventure heeft als slogan: gezonde spanning om natuurlijk te ontstressen. Daartoe hebben groepen de keuze uit een zeer gevarieerd aanbod: verkeersveiligheid of evenementen zijn de hoofdthema's. Onder deskundige leiding kan men er terreinwagens, trialmotorfietsen en squads uitproberen op ruig terrein. En wat te denken van grottentochten of helikopterdropping? Het centrum organsieert ook adventuretochten. Ook voor team-uitjes (met bijvoorbeeld familie, vrienden of collega's) ben je hier aan het juiste adres. Na afloop een hapje/drankje nuttigen of genieten van een heerlijk buffet. Alles is mogelijk.

 

Webdesign: Ron Fonteine
 

Disclaimer


View My Stats