Informatie lijnEmail: ugamedia@wirehub.nl
 

Advertenties 

Partner sites & media
 

leefbewust.gif (10756 bytes)

 

 

 

Dagje uit - Provincie Drenthe - Emmen


Het Hondsruggebied [Natuurgebied]
www.geoparkdehondsrug.nl

Het Hondsruggebied is een groot gebied dat bijna geheel Oost en gedeeltelijk Noord-Drenthe beslaat. Vanaf september 2013 heeft het Hondsruggebied van UNESCO de status van Europees Geopark gekregen en is daarmee het eerste Geopark in Nederland. Het gebied heeft deze erkenning gekregen vanwege de combinatie van boeiende geologie, een bijzonder landschap en de opvallende invloed van de mens.

OP EXPEDITIE IN HET HONDSRUGGEBIED
Om de verhalen achter het ontstaan van het Hondsruggebied te leren kennen zijn er expedities ontwikkeld. Elke expeditie begint in een Expeditiepoort. Dat is bijv. een museum of een bezoekerscentrum, met een permanente Geoparkexpositie. Daarnaast bestaat de expeditie uit Hotspots in het Hondsruggebied. Hotspots zijn plaatsen waar een deel van het verhaal zichtbaar is. Het kunnen plekken in het landschap zijn maar ook bijvoorbeeld kleine musea of informatiecentra. In het veld kunt u de expeditie beleven met de app Annodrenthe/GeoparkDeHondsrug op de smartphone of tablet.


Sloepverhuur Emmen [Rondvaarten en boot verhuur]
Rigel 1
7891 VH - Klazienaveen
Tel:0591-312258
www.sloepverhuuremmen.nl

Over de sloep: Geschikt voor 6 volwassenen en twee kinderen. Onze sloepen varen op brandstof en deze is inbegrepen in de huurprijs. Er liggen kaarten en informatie in de boot met daarop de route en aanlegplaatsen. Haal een lekker ijsje bij de Trambrug of ontdek het Veenpark vanaf het water. Laat je verrassen door de Veenvaart.

Varen zonder vaarbewijs
Vaar zelf! Je hebt geen vaarbewijs nodig, dus iedereen kan varen. Vooraf geven we je nog een korte instructie, zo kunnen jullie goed het water op.

Ontdek de nieuwe Veenvaart
In en rondom de vaarverbinding tussen Erica en Ter Apel valt veel te ontdekken. Het gebied is bij uitstek geschikt om te fietsen of te wandelen. In de prachtige natuur kunt u uren rondzwerven zonder iemand tegen te komen. Maar er is meer dan alleen natuur. In en rondom de vaarverbinding liggen diverse bezienswaardigheden en andere leuke uitjes.


Kinopolis Emmen [Bioscoop]
Westeind 70
7811 ME - Emmen
Tel:0591-668250
kinopolis.nl

Utopolis Emmen draait altijd de nieuwste films. Daarbij wordt aan iedereen gedacht: er is een mannenavond, een vrouwenavond en een kidsclub. Ook zijn er premières en marathons, voor een heerlijk avondje of zelfs dagje uit!


Lasergamen Emmen [Lasergame]
Tel:06-51048311
www.lasergamenemmen.nl

Kinderfeestjes Lasergame op ons terrein Parc Sandur in Emmen (Drenthe).  Met een stoere cap op, legerjas aan en een lasergamegun ga je de strijd aan!  Verjaardagen en Kinderfeestjes Lasergamen vanaf 8 jaar. Erg lastig, een leuk uitje organiseren? Wij hebben de oplossing! Uw bedrijfsuitje `lasergamen`start op ons lasergame Terrein in Emmen, Locatie Parc Sandur, gevolgd door een hapje en een drankje.


Helderrood [Atelier]
Waanderweg 142
7812 HZ - Emmen
Tel:0591-634668
www.helderrood.nl

Atelier Helderrood is de creatieve onderneming van Ellen Kroeze en Dick Lubbersen. Zij combineren het beeldend kunstenaarschap met het geven van cursussen, workshops en teambuildingsactiviteiten en het geven van advies en input op het gebied van communicatie, concept en creativiteit. 'Ons atelier bruist van creativiteit, het is een werkplaats van ontdekken, verrassen en een andere kijk op dingen. Uitgedrukt in kleur, tekst, schilderijen en objecten. Dat delen we graag!'


Inspirit [Atelier]
Orvelterbrink 20
7812 MR - Emmen
Tel:0591-617142
www.atelierinspirit.nl

Cursussen schilderen. Workshops voor particulieren. Nieuw : Korte cursussen. Workshops voor organisaties en bedrijven. Schilderreis Marokko


Zus & Zo [Atelier]
Huizingsbrinkweg 43
7812 BK - Emmen
Tel:06-20961628
www.atelierzusenzo.nl

Wij zijn Atelier Zus & Zo, wij geven verschillende cursussen zoals beeldhouwen, papiermache , keramiek en workshops. Ons atelier is gevestigd in Noorbarge nabij het centrum van Emmen.


Bowl & Fun Emmen [Bowlen]
Wilhelminastraat 83
7811 JJ - Emmen
Tel: 0591-642244
www.bowl-fun.nl

Bowling Emmen beschikt over 10 volautomatische bowlingbanen voorzien van een modern computersysteem voor de puntentelling. Boven de banen hangen grootbeeld videoschermen en daar komen de nieuwste en gezelligste muziekclips voorbij. Onze bowlingbanen zijn voorzien van hekjes die automatisch omhoog gaan voor kinderen, zodat zij niet in de goot kunnen gooien. Zo is het niet alleen plezierig voor jullie maar ook voor de kinderen die nu eens van de volwassenen kunnen winnen. De bowling is voorzien van airconditioning. In ons restaurant is plaats voor groepen tot 80 personen om gezellig te steengrillen of te barbecueën. Ons bowlingcentrum is geschikt voor familiefeesten, bedrijfsfeesten, kinderfeesten, tienerfeesten, vrijgezellenfeesten en nog veel meer.

 

Webdesign: Ron Fonteine
 

Disclaimer


View My Stats