Informatie lijnEmail: ugamedia@wirehub.nl
 

Advertenties 

Partner sites & media
 

leefbewust.gif (10756 bytes)

 

 

 

Dagje uit - Provincie Drenthe - Assen


Pinokkio Jungle [klimpark]
Lauwers 6
9405 BL - Assen
tel: 06-18785517
www.outdooratpinokkio.nu

Vrij spelen Als leuk uitstapje tijdens de vakantie of zomaar in het weekend. Iedereen is welkom! Ze ontdekken de Jungle of trotseren de hoogtes in het Klimpark. Ze kunnen wildwaterkanoën of verspringen bij het Cybersporten. In de bioscoop kunnen ze lekker bijkomen op de loungebanken. Tijdens het vrij spelen is er altijd professionele begeleiding aanwezig. Ouders zijn welkom om te blijven kijken, maar kunnen ook iets anders gaan doen. Ouders of begeleiders worden bij aankomst altijd gevraagd een validiteitverklaring in te vullen.Klimpark (leeftijd vanaf 7 jaar) De klimwand en het hoogteparcours dagen de kinderen uit. Hoe hoog durven ze te klimmen? Met klimgordels en onder begeleiding van een instructeur gaan ze op ontdekkingstocht.


Arboretum Assen [Natuurgebied]
Vreebergen 70
9403 ES - Assen
www.arboretum-assen.nl
Een arboretum is een verzameling van bijzondere struiken en bomen in een park. Tussen heuvels, vijvers en wandelpaden vindt u in het Asser Arboretum honderden wilde soorten uit de werelddelen Amerika, Azië en Europa in hun natuurlijke groeivormen.


Landgoed Valkenstijn [Park]
Valkenweg 7
9404 EJ - Assen
De fundamenten zijn weer te zien van het vroegere landhuis en natuurlijk de kleinste begraafplaats van Nederland, het graf van Valkenstijn. Daarnaast is er een speelweide en een dierenweide.


De Hofstede [kinderboerderij/ theeschenkerij]
Bosrand 3
9401 SL - Assen
Tel: 0592-357717 of 06 -10499983
www.stichtingdehofstede.nl

Kinderboerderij De Hofstede ligt in het Asserbos, Je vindt hier een vogeleiland, een speeltuin, een fraai aangelegd park. Het is ook mogelijk om een wandeling te maken door het park, waarna je uitkomt in de kinderboerderij. Je kunt allerlei beesten bekijken zoals kippen, geiten, varkens, schapen, paarden, ezels, konijnen, cavia’s, pauwen, eenden en nog veel meer! Direct naast de kinderboerderij bevindt zich De Theeschenkerij. Hier kun je uitstekend terecht voor een kopje koffie of thee, ranja, frisdrank, ijs, snacks en wat lekkers. Ben je tussen de 4 en 8 jaar? Dan ligt er voor jou een speurtocht klaar bij de Theeschenkerij.


Het aardscheveld [Galerie/beeldentuin]
Anreperstraat 184
9404 LK - Assen
Tel: 0592-316403
www.aardscheveld.nl

Beeldentuin en galerie 'Het Aardscheveld' is de beeldentuin van beeldhouwer Jaap Bos. Er worden een 30 tal eigen werken getoond. Gebruikte steensoorten zijn: Serpetijn,Nieuw-Zeelandse kalksteen,Albast en Speksteen. De beeldentuin en galerie zijn zaterdag en zondag geopend van 12.00 tot 17.00 in de periode van 7 mei tot en met 25 september.


De Bonte Wever [Bowlen]
Stadsbroek 17
9405 BK – Assen
Tel: 0592-303777
www.debontewever.nl

Bowlen; nog altijd het gezelligste uitje met collega’s, vrienden of familie. Jong of oud, sportief of niet; bowlen is voor iedereen! Iedereen is welkom op zes splinternieuwe, moderne bowlingbanen van officieel wedstrijdformaat. Compleet met lichteffecten, digitale puntentelling, kinderbumpers, glow in the dark en natuurlijk een gezellige bar.


Pand 17 [Bowlen]
Stelmakerstraat 17
9403 VB - Assen
Tel: 0592-344325
www.pand17.nl/bowling

Groepsuitje, kinderfeestje, familieuitje, bedrijfsfeestje? Kom bowlen bij Pand 17 op een van de 10 bowling banen. Discobowlen, moonlightbowlen en nog veel meer en super gezellig in combinatie met een van onze eet arrangementen.


Asser bowling centrum [Bowlen]
Groningerstraat 95
9402 LA - Assen
Tel: 0592-345611
www.bowleninassen.nl

Bowlen voor 4.95 p.p In het oude gezellige stadscentrum van Assen dat kan . Daar vindt u een sfeervolle en feestelijke bowlingcentrum aan de Groningerstraat. Het Asser Bowlingcentrum is al jaren een bekend adres in Assen en omstreken. Wees welkom en laat u gastvrij ontvangen door de medewerkers!


De Bonte Wever [Zwembad en Sauna]
Stadsbroek 17
9405 BK - Assen
Tel: 0592-356000
www.debontewever.nl/subtropischgenieten

In het subtropisch zwemparadijs kan iedereen, jong en oud, genieten van volop waterplezier. Trotseer de golven in het golfslagbad, laat u meevoeren in de wildwaterkreek of waag een afdaling van de glijbaan. Tijd voor ontspanning is er in de whirlpools, sauna’s (gekleed), de kruidenbaden en onder de zonnehemels. Het peuterbad biedt volop speelplezier aan onze jongste gasten. Een baantje trekt u in één van de 25-meter baden, binnen of buiten.


Drents Museum [Museum]
Brink 1
9401 HS - Assen
Tel: 0592-377773
www.drentsmuseum.nl

Het museum heeft in de afgelopen jaren grote tentoonstellingen naar Assen weten te halen. In 2008 was er de tentoonstelling 'Het Terracotta leger van Xian' die meer dan 350.000 bezoekers naar Assen heeft getrokken. Daarop volgend zijn er onder andere de volgende tentoonstellingen geweest: Goud uit Georgië, De Gouden Eeuw van China en Vikingen.


Stoottroepen Museum [Museum]
Balkenweg 3
9405 CC – Assen
Tel: 0592-358163
www.stoottroepers.nl

In het Stroottroepen museum leren bezoekers van alles over de historie van de militairen van de Koninklijke Landmacht, ook wel stoottroepen of 'Stoters' genoemd. De stoottroepen moesten niet alleen aan het werk tijdens de Tweede Wereldoorlog, maar ook later in Nederlands-Indië, Nieuw Guinea en voormalig Joegoslavië.


Smahk [Museum]
Venestraat 88
9402 GP - Assen
Tel: 0592-315316
www.smahk.nl

Stedelijk Museum Assen voor Hedendaagse Kunst, is in 2009 van start gegaan als pilotproject van DeFKa, het Departement voor Filosofie en Kunst in Assen. In april 2011 is SMAHK een zelfstandige Stichting geworden. SMAHK richt zich op presentaties van niet alleen kunstenaars uit Assen en omgeving, maar wil ook nationale en internationale ontwikkelingen in Assen laten zien, met name van werk wat uitnodigt tot reflectie en een eigenzinnige onderscheidenheid bezit die het bijzonder maakt. De kunstenaars kunnen als deelnemers aan tentoonstellingen of als curators/adviseurs worden benaderd.


De nieuwe kolk [Theater/Bioscoop]
Weiersstraat 1
9401 ET - Assen
Tel Theater : 088-0128550
Tel Bios: 088-0128560
www.dnk.nl/algemeen/home

De Nieuwe Kolk in Assen heeft iedere dag wel iets te bieden! Of het nu gaat om beeldende kunst, een goed boek, digitale media, film of theater: het is er te vinden! De Nieuwe Kolk biedt het Centrum Beeldende Kunst Drenthe, Bibliotheek Assen en Theater/Bioscoop De Nieuwe Kolk een prachtige plaats. Het gebouw is goed bereikbaar, er is volop parkeergelegenheid inpandig, een bewaakte fietsenstalling en er zijn volop aansprekende activiteiten te beleven. Ook om er simpelweg een krantje te lezen of een kop koffie te drinken in het café bent u er welkom!


CBK het Centrum Beeldende Kunst Drenthe [Galerie/workshops/expostitie]
Weiersstraat 1
9401 ET - Assen
Tel: 088-0128000
www.cbkdrenthe.nl

Het Centrum Beeldende Kunst Drenthe is het expertisecentrum op het gebied van hedendaagse beeldende kunst en vormgeving in en uit Drenthe. Het CBK informeert, adviseert en betrekt het publiek bij activiteiten als tentoonstellingen, lezingen, workshops en talentontwikkeling. Op deze manier biedt het CBK de mogelijkheid aan het publiek inzicht te krijgen in het fenomeen (toegepaste) kunst en te ontdekken welke waarde kunst in de (alledaagse) werkelijkheid kan hebben. Het CBK draagt hiermee bij aan de ontwikkeling van het kunstklimaat in Drenthe. Dat doet het bij voorkeur in samenwerking met andere instellingen.


Gouverneurstuin [Park]
Torenlaan 11
9401 HN - Assen

Dit park was ooit de tuin van de Gouverneur van Drenthe, Petrus Hofstede 1814 tot 1831. Jaarlijks vindt er tijdens de zomermaanden een beeldende kunst tentoonstelling plaats.


Asserbos [Natuurgebied]
Bosrand 1
9401 SL – Assen

Aan de rand van het centrum van Assen ligt het Asserbos. Het is een van de oudste bossen van ons land en beslaat een oppervlak van ruim 100 hectare. Ongeveer 10 hectare hiervan is altijd bos geweest. Dit is een van de laatste restanten van het Eiken-Hulst bos waar ooit een groot deel van Drenthe mee was bedekt. Lopend onder de eeuwenoude eiken waant u zich voor even in de middeleeuwen. Het klooster Maria in Campis was de eerst bekende eigenaar van het bos. De rest van het bos is op initiatief van Wolter Hendrik Hofstede aangeplant in 1760.


Recreatiegebied Baggelhuizen [Natuurgebied/Meer]
Baggelhuizen 1
9405 VD – Assen

Tussen de woonwijken Baggelhuizen en Kloosterveen ligt een groot recreatiegebied met bos, hei en water. Het is vrij toegankelijk en je kunt er van alles doen. En jaarlijks worden er diverse leuke evenementen georganiseerd. Die kun je vinden op de Evenementenkalender.


Verkeerspark Assen [Activiteit]
De Haar 1
9405 TE - Assen
Tel: 0592 350 005
www.verkeersparkassen.nl

De hele dag volop spelen en tegelijkertijd spelenderwijs iets leren over het verkeer. Een dagje uit naar Verkeerspark Assen is al jarenlang in alle opzichten een groot succes! Zelf achter het stuur in de trapauto, kapitein op de boot, piloot in de helikopters, op safari in de jeeps, coureur in de jeugdkarts, en nog véél meer! In de splinternieuwe monorail kunnen kinderen op 5 meter hoogte vliegen in helikopters of rijden in stoere auto’s.


Ballorig Assen [Speelparadijs]
Zuidenveld 133
9406 LK – Assen
0592-0406161
http://www.ballorig.nl/assen

Bij Ballorig Assen zijn er heel veel leuke dingen te doen! Je kunt er lekker crossen op het autocircuit, springen op de trampolines en klimmen op de spannende klimmuur. Voor de allerkleinsten is er een speciaal peutergedeelte, je kunt er buiten spelen en er is gratis WiFi voor de ouders! Door de ruime en overzichtelijke opzet is het leuk, maar vooral ook veilig.


 

Webdesign: Ron Fonteine
 

Disclaimer


View My Stats