Informatie lijnEmail: ugamedia@wirehub.nl
 

Advertenties 

Partner sites & media
 

leefbewust.gif (10756 bytes)

 

 

 

Dagje uit - Provincie Noord Brabant - Tilburg


Tilburgtewater [boten huren en rondvaarten]
Havendijk 7
5017 AL - Tilburg
Tel:06-25515556
www.tilburgtewater.nl

Varen in de Piushaven...het geeft een hele andere dimensie aan Tilburg. Het is mogelijk om in de Piushaven een roeiboot, kano of zeilboot te huren.
Verder kunt u een rondvaart maken op de Tilia. Tilburg te Water verzorgt hiermee rondvaarten in het Piushavengebied en op het Wilhelminakanaal.
De Waterlander is het kleinere zusje van de Tilia en is geschikt voor groepen t/m 12 personen.


Recreatiebad Stappegoor [Zwembad]
Stappegoorweg 1
5022 DA - Tilburg
Tel:013-5325900
www.sportintilburg.nl/zwemmen

Met zijn binnenbad en buitenbad met een grote ligweide is recreatiebad Stappegoor het hele jaar door een aanrader. Een deel van het buitenbad is overdekt, wat weer aantrekkelijk is voor baantjeszwemmers. Daarnaast is Stappegoor dé plek om recreatief te zwemmen en daarmee is het de perfecte locatie voor een kinderfeestje. De glijbanen, stroomversnellingen en vele speelattributen zorgen voor veel waterplezier. U kunt deelnemen aan lessen en bijzondere activiteiten en gebruik maken van bubbelbaden, jetstreams en Turkse stoombaden. Het zwembad is goed bereikbaar met de fiets, auto en bus.


Sportcentrum Reeshof [Zwembad]
Heerenveldendreef 8-10
5043 EX - Tilburg
Tel:013-5325858
www.sportintilburg.nl/zwemmen

Met twee 25-meterbaden, een peuter- en kleuterbad, een glijbaan en een duikplank biedt Sportcentrum Reeshof plezier voor het hele gezin. U kunt in het sportcentrum vrij zwemmen, maar ook deelnemen aan lessen en bijzondere activiteiten. Ook zijn er Turkse stoombaden, kruidenbaden, een zonnebank, een ligweide en een Grand Caf aan het water. Naast het zwembad ligt een sporthal, die ruimte biedt aan verschillende verenigingen maar ook wordt verhuurd aan particulieren. Dus ook in sportcentrum Reeshof kunt u terecht voor uw kinderfeestjes.


TextielMuseum [Museum]
Goirkestraat 96
5046 GN - Tilburg
Tel:013-5367475
www.textielmuseum.nl

Het TextielMuseum is de enige in zijn soort. Het museum heeft namelijk niet alleen een uitgebreide collectie, maar is tevens een bedrijf; de textielmachines draaien en produceren. In het textiellab laten ontwerpers hun prototypen maken. Er zijn vier deelcollecties: textieltechniek, industriële cultuur, beeldende kunst en textielvormgeving.


De Pont [Museum]
Wilhelminapark 1
5041 EA - Tilburg
Tel:013-5438300
www.depont.nl

Het in 1992 opgerichte museum De Pont toont hedendaagse beeldende kunst uit binnen- en buitenland. Het museum is gehuisvest in een voormalige wolspinnerij. Deze is verbouwd tot een ruimte waar hedendaagse kunst optimaal tot haar recht komt. Naast een permanente opstelling van werk uit de eigen collectie, zijn er jaarlijks drie grote en enkele kleinere tentoonstellingen. Museum De Pont scoort hoog bij liefhebbers van hedendaagse kunst.


Natuurmuseum Brabant [Museum]
Spoorlaan 434
5038 CH - Tilburg
Tel:013-5353935
www.natuurmuseumbrabant.nl

In Natuurmuseum Brabant zit je midden in de natuur. Leuk voor de hele familie, of je nou 3 bent of 83! Alles over dier, mens en plant is te zien in eigenzinnige tentoonstellingen met een frisse kijk op het leven en de natuur. Kijken mag, maar zelf doen en beleven is natuurlijk nog leuker. Dat kan bijvoorbeeld in de OO-zone, waar je als een echte onderzoeker aan de slag kunt. Spannend, ook voor de ouders. Natuurmuseum Brabant is in 2014 verkozen tot het beste Kidsproof museum van Noord Brabant. Het museum is gevestigd in een monumentaal pand, tegenover Station Tilburg.


Vincents Tekenlokaal [Museum]
Stadhuisplein 128
5038 TC - Tilburg
Tel:013-5429197
www.vincentstekenlokaal.nl

Vincent van Gogh kreeg in Tilburg tekenles op de Rijks Hoogere Burgerschool, gevestigd in het oude paleis van koning Willem II. In Vincents Tekenlokaal kun je zien waar en hoe de jonge Van Gogh les kreeg. Ook kun je hier jouw eigen tekentalent ontwikkelen, gebruikmakend van hedendaagse technieken. Vincents Tekenlokaal is onderdeel van het Stadsmuseum.


Peerke Donderspaviljoen [Museum]
Peerke Donderspark 3
5011 XL - Tilburg
Tel:013-4557245
www.peerkedonders.nl

Op 27 oktober 2009 opende het Stadsmuseum het Peerke Donderspaviljoen, ter gelegenheid van de 200-ste geboortedag van Peerke Donders. Het Peerke Donderspaviljoen is een museum voor Naastenliefde en is zowel gewijd aan Peerke Donders als aan hedendaagse vormen van naastenliefde.


Cinecitta [Bioscoop]
Willem II straat 29
5038 BA - Tilburg
Tel:085-9022996
www.cinecitta.nl

Cinecitta wijkt af van de gangbare paden en het standaard Hollywood aanbod en brengt ook juweeltjes uit diverse minder bekende filmlanden onder de aandacht. Op dit moment wordt Cinecitta verbouwd en vertoont het theater zijn films aan de Schouwburgring.


Euroscoop [Bioscoop]
Olympiaplein 2
5022 DW - Tilburg
Tel:013-5812820
www.euroscoop.nl/nl/tilburg

In het nieuw ontwikkelde gebied Stappegoor, vlakbij de A58, vind je Euroscoop. Euroscoop is met 12 zalen een van de grootste bioscopen van Nederland. Iedere week gaan de nieuwste films bij Euroscoop in première.


Pathé [Bioscoop]
Pieter Vreedeplein 174
5038 BW - Tilburg
www.pathe.nl/bioscoop/tilburg

In hartje Tilburg, direct aan de Heuvel, vind je het moderne complex Pathé met een ruime foyer waar alle zeven bioscoopzalen op uitkomen. De zalen zijn ingericht in heldere kleuren, waar je kunt genieten van de topfilms van dit moment.

 

Webdesign: Ron Fonteine
 

Disclaimer


View My Stats