Informatie lijnEmail: ugamedia@wirehub.nl
 

Advertenties 

Partner sites & media
 

leefbewust.gif (10756 bytes)

 

 

 

Dagje uit - Provincie Noord Brabant - Eindhoven


Eindhoven museum [Museum]
Boutenslaan 161 B
5644 TV - Eindhoven
Tel: 040-2522281
http://eindhovenmuseum.nl

Het Eindhoven Museum (EM) is een archeologisch openluchtmuseum met de ijzertijd en de middeleeuwen van Brabant als thema. Het ligt in Genneper Parken aan de zuidflank van de stad Eindhoven. In het museum staat het dagelijks leven van destijds centraal. Er wordt bijvoorbeeld regelmatig op open vuren gekookt, er zijn middeleeuwse spelletjes en schoolgroepen overnachten in de boerderijen. Het museum heeft een aantal duidelijke doelgroepen. Van oudsher zijn schoolgroepen erg belangrijk. In de weekeinden en de vakanties staan vooral de dagjesmensen centraal. Er wordt veel levende geschiedenis geboden, er zijn regelmatig "historische" evenementen en in de vakanties zijn er extra activiteiten, met name voor kinderen. Buiten normale openingstijden zijn er ook bedrijfs- of familieuitstapjes met een historisch tintje. Het museum werd in 2005 bezocht door ongeveer 60.000 mensen.


Philips museum [Museum]
Emmasingel 31
5611 AZ - Eindhoven
Tel: 040-2359030
http://www.philips-museum.com

Philips heeft een museum opgericht in hartje Eindhoven. Hier krijg je een mooi beeld te zien van hoe een kleine gloeilampen fabrikant is uitgegroeid tot een wereldbedrijf. Met kunst van verschillende reclame campagnes van vroeger. En video’s van dezelfde reclames zijn ook te bezichtigen. Er wordt ook een dichter kijkje genomen naar het oprichten van PSV (Philips sport vereniging) en alle zijtakken van het merk. Dit alles is natuurlijk ook interactief te volgen van een Ipad om zo de bezoekers helemaal mee te nemen in de wereld van Philips. Wat namelijk voor mensen niet bekend is, is dat het grootste deel van de inkomsten bij Philips komt van medische apparatuur. Wat ook niet zo gek is, want de meeste mensen hebben hier ook niet mee te maken. Philips staat bij het grote publiek bekend van de televisie en de Philips wake up light en uiteraard het sponsoren van PSV. Dus ben je een Philips aanhanger en stiekem fan van de voetbalclub. Breng dan een bezoekje aan het philipsmuseum.


Van Abbemuseum [Museum]
Bilderdijklaan 10
5611 NH - Eindhoven
Tel: 040-2381000
http://vanabbemuseum.nl

Het Van Abbemuseum is een museum voor moderne en hedendaagse kunst in het centrum van Eindhoven. Het museum werd in 1936 geopend. Het van Abbemuseum is vernoemd naar zijn oprichter Henri van Abbe. Van Abbe was een liefhebber van moderne kunst en wilde Eindhoven daar van mee laten genieten. De collectie van het museum herbergt anno 2010 ruim 2700 kunstwerken, waarvan ongeveer 1000 werken op papier, 700 schilderijen en 1000 sculpturen, installaties en videowerken. Het museum is in het bezit van één van de grootste collecties kunstwerken wereldwijd van de Rus El Lissitzky. Tevens beschikt het over werken van Pablo Picasso en Wassily Kandinsky.


De Fabriek [Expositie]
Baarstraat 38
5615 RG - Eindhoven
Tel: 040-2551530
http://defabriekeindhoven.nl

De Fabriek introductie: De Fabriek is een werkruimte voor kunstenaars en vormgevers, de ruimte wordt voor een werkperiode ter beschikking gesteld aan beroeps kunstenaars die zichzelf en hun werk willen ontplooien in de ruimte van De Fabriek. Aan elke werkperiode zitten een of meerdere publieke presentaties gekoppeld, deze presentaties worden bezocht door, vakgenoten, collega’s uit gelieerde vakgebieden en in kunst geïnteresseerd publiek. Kunstenaars/vormgevers worden geselecteerd op: het reeds gemaakte werk, het inhoudelijke plan wat zij indienen voorafgaande aan een werkperiode, de relevantie van hun werk binnen de hedendaagse kunst en hun beroepsmatigheid binnen het kunstvlak. Kunstenaars/vormgevers kunnen een projectplan indienen of worden uitgenodigd door De Fabriek om dit te doen. De Fabriek is een instelling die inhoudelijk gedraaid wordt door vrijwilligers, deze vrijwilligers zijn professionals uit het vakgebied kunst en design, dit doen zij vanuit idealisme naast hun eigen beroepspraktijk.


De ontdek fabriek [Museum]
Torenallee 22
5617 BD – Eindhoven
Tel: 040-7873506
http://www.deontdekfabriek.nl

De Ontdekfabriek is voor kinderen een spannende en uitdagende plek om te zijn. Hier beleef je fantastische avonturen binnen én buiten. Dus bij elk weertype is De Ontdekfabriek een leuke bestemming.Je ziet een gave speelfilm en daarna kun je volop spelen en uitvindingen bouwen. Stap in de dolfijn en ontdek wat voor schatten er op de bodem liggen en maak je eigen filmpje. Ook voor een kinderfeestje ben je bij de Ontdekfabriek op de goede plek.

 

 

Webdesign: Ron Fonteine
 

Disclaimer


View My Stats