Informatie lijnEmail: ugamedia@wirehub.nl
 

Advertenties 

Partner sites & media
 

leefbewust.gif (10756 bytes)

 

 

 

Dagje uit - Provincie Noord Brabant - Den Bosch


Het Noordbrabants Museum [Museum]
Verwersstraat 41
5211 HT - s-Hertogenbosch
Tel: 073-6877877
www.hetnoordbrabantsmuseum.nl

Het Noordbrabants Museum is een museum in de Verwersstraat, een straat in de binnenstad van 's-Hertogenbosch. Het is een museum over de kunst, cultuur en geschiedenis van Noord-Brabant. Historisch en tevens actueel, het verleden bindend met het heden en de toekomst, wil het museum karakteristiek zijn voor Zuid-Nederland. Naast de vaste collectie worden er diverse wisseltentoonstellingen in de tuingalerij en zijvleugel van het Noordbrabants Museum gehouden.


Stedelijk Museum s-Hertogenbosch [Museum]
De Mortel 4
5211 HV - s-Hertogenbosch
Tel: 073-6273680
www.sm-s.nl

De kern van de collectie wordt gevormd door sieraden en keramiek van kunstenaars en designers uit de 20e en 21e eeuw. In wisselende presentaties ziet u kunstwerken van onder anderen Pablo Picasso en Lucio Fontana, design van Gijs Bakker en Hella Jongerius, maar ook werk van veelbelovend jong talent. Met een zaal van maar liefst 700m2 is er veel ruimte voor tentoonstellingen van actuele beeldende kunst en design. Bij presentaties organiseert het museum een programma met lezingen, discussies en workshops. In de weekenden kunt u rondleidingen, concerten of een familieworkshop bijwonen.


Museum Slager [Museum]
Choorstraat 8
5211 KZ - s-Hertogenbosch
Tel: 073-6133216
www.museumslager.com

Achter de statige gevels van Museum Slager maakt u kennis met ruim een eeuw schilderkunst van de Bossche familie Slager: grondlegger Petrus Marinus Slager, zijn zonen Piet en Frans, dochters Jeannette en Corry, schoondochters Suze en Marie en kleinzoon Tom. Acht schilders in drie generaties van n familie. Van de familie Slager wordt een groot aantal olieverven, aquarellen, tekeningen en etsen getoond. U ziet hier stadsgezichten van s-Hertogenbosch uit vroeger jaren, landschappen, waaronder vele uit Brabant, de Belgische Kempen en Zuid Europa alsmede dorpsgezichten, stillevens, bloemstillevens en portretten. Naast de expositie van werken uit de eigen collectie biedt Museum Slager ook wisseltentoonstellingen van andere kunstenaars.


VUE [Bioscoop]
Jan Heinsstraat 4b
5211 TD - s-Hertogenbosch
Tel: 073-6147755
www.vuecinemas.nl/bioscopen/den-bosch

VUE Den Bosch is de bioscoop met de meeste filmzalen. In totaal kan VUE Den Bosch ongeveer 1100 bezoekers kwijt, bovendien zijn ze zeven dagen per week geopend. De bioscoop draait voornamelijk populaire films die geliefd zijn door een groot publiek. Daarbij heeft de bioscoop diverse acties, waaronder ladies night.


Verkade fabriek [Theather]
Boschdijkstraat 45
5211 VD - s-Hertogenbosch
Tel: 073-6818160
www.verkadefabriek.nl

De Verkadefabriek is d culturele ontmoetingsplek van Den Bosch, het culturele hart van de stad. Met jaarlijks zon 6.000 activiteiten: theater, cabaret, film, dans, muziek, debat, eten en drinken. De Verkadefabriek is iedere dag open, vanaf elf uur s ochtends. In de twee theaterzalen, vijf filmzalen, een Clubzaal en een prachtig caf-restaurant is hier bijna altijd wat te zien en te beleven. Daarbij kiezen we voor kwaliteit; onze programmeurs zoeken het hele jaar naar juist die voorstellingen, concerten en films die je bijblijven en er toe doen.


Sportiom [Lasergamen]
Victorialaan 10
5213 JE - s-Hertogenbosch
Tel: 073-6464646
www.sportiom.nl/lasergamen

Beleef een unieke lasergame in de gethematiseerde omgeving van Sportiom Lasergame. Ga de onderlinge strijd aan in donkere, rokerige grotten, verschuil je achter een legerwagen en probeer je vijanden uit te schakelen terwijl er een helikopter over je hoofd vliegt!


AquaFun [Zwemmen]
Victorialaan 10
5213 JE - s-Hertogenbosch
Tel: 073-6464646
Beleef een compleet dagje uit in subtropisch zwemparadijs AquaFun Sportiom in s-Hertogenbosch! Roetsj van de snelle glijbanen, spring met een luchtband in de wildwater rivier of trotseer de golven in het golfslagbad. Tussen al het plezier door kun je even bijkomen in de snackcorner of op het terras. De allerkleinsten kunnen zich heerlijk vermaken in kinderbadje Turtle Bay.


IceFun [Schaatsen]
Victorialaan 10
5213 JE - s-Hertogenbosch
Tel: 073-6464646
www.sportiom.nl/schaatsen

Bij IceFun Sportiom (geopend van oktober t/m maart) schaats je bergopwaarts, door grotten en via een schaatshelling terug naar de kade. Af en toe gaat het zelfs echt sneeuwen!


  

 

Webdesign: Ron Fonteine
 

Disclaimer


View My Stats