Contact


Email: 
ugamedia@wirehub.nl
 

Advertenties 

Partner sites & media
 

leefbewust.gif (10756 bytes)

 

 

 

Dagje uit - Provincie Noord Brabant - Breda


MOTI [Museum]
Boschstraat 22
4811 GH - BREDA
Tel: 076-5299900
www.motimuseum.nl

MOTI, Museum of the Image in Breda is hét museum voor beeldcultuur. We leven vandaag de dag in een wereld waarin we worden overspoeld met allerlei beelden. MOTI stelt zich daarom continue de vraag: wat doe jij met beeld en wat doet beeld met jou? Via tentoonstellingen, symposia, publicaties en de vaste collectie richt het museum zich op relevante ontwikkelingen binnen de beeldcultuur op regionaal, nationaal en internationaal niveau. Hierdoor is MOTI een creatieve ontmoetingsplek voor kunstenaars en beeldmakers van nu. MOTI hoopt in het museum jong en oud kennis te laten maken met het fenomeen beeldcultuur.


Begijnhofmuseum [Museum]
Catharinastraat 29
4811 DZ - Breda
Tel: 076-5222609
www.breda-museum.nl

Het Begijnhofmuseum is een zogenaamde buitenpost van het Breda's Museum en is gevestigd in huisje 29 op het hof. Het museum geeft inzicht in de leefwereld van de Bredase begijnen. Op de begane grond ziet u een woonkamer en keuken zoals een Begijn vroeger had. Boven worden in kleine opstellingen verschillende aspecten uit het begijnenleven belicht.
Ook draait er een audiovisueel programma onder de naam 'Bruiden van Christus’. Het museumpje heeft een speciale Hamers-IJsebrandkamer. In deze kamer wordt een kleine selectie van de reliekencollectie van Ger IJsebrand en Harrie Hamers getoond.


Bierreclame Museum [Museum]
Haagweg 375
4813 - XC Breda
Tel: 076-5220975
www.bierreclamemuseum.nl

Het Bierreclame Museum biedt een zeer ruime blik op het verleden van de reclame-uitingen op biergebied. De prachtige reclames zijn voornamelijk afkomstig uit natuurlijk Nederland en België, maar ook uit Engeland, Ierland, Noord- Frankrijk en Duitsland. In het Bierreclame Museum vindt u de grootste verzameling oude Bierreclames van de wijde omtrek (Europa). De vaak zeer mooi ontworpen reclames bestrijken de periode van ongeveer 1900 tot 1960. Er zijn dan ook verschillende stijlen te bewonderen, zoals Art Deco en Jugendstil.


Miniaturen en poppenhuis Museum [Museum]
Catharinastraat 23
4811 XD - Breda
Tel: 076-5154324
www.cultuurbehoudbreda.nl/miniaturen-en-poppenhuismuseum-breda

bezoek het poortgebouw op het Begijnhof, proef de sfeer en beleef de passie. Klein, kleiner, kleinst, U gelooft uw ogen niet! De fascinatie voor de wereld in het klein is van alle tijden. Welgestelde mensen spendeerden soms evenveel geld aan hun hobby als aan hun eigen woning. In onze verzameling miniaturen ziet u de maatschappij aan u voorbij trekken, alsook de rol die mensen hierin gespeeld hebben.


Museum Oorlog en Vrede [Museum]
Ginnekenweg 76
4818 JH - Breda
Tel: 076-5214156
http://members.ziggo.nl/wimmol

In Museum Oorlog en Vrede is een uitgebreide collectie te bewonderen. De collectie wordt voor en door bezoekers samengesteld. Er is een verzameling kranten, boeken en vele gebruiksvoorwerpen. De gebruiksvoorwerpen komen uit de periode van 1933 tot 1945. In het museum is speciale aandacht voor vervolgingen. Je komt in Museum Oorlog en Vrede veel te weten over de Tweede Wereldoorlog. Leerzaam voor jong en oud!


Princenhaags museum [Museum]
Haagweg 334b
4813XE - Breda
Tel: 076-5140121
www.princenhaagsmuseum.nl

De collectie van het Princenhaags Museum bestaat uit documenten, foto's en voorwerpen die betrekking hebben op de cultuur, leefgewoonten en historie van Princenhage. Uit die collectie wordt steeds een expositie samengesteld.


Koningin Wilhelminapaviljoen [Expositie]
Kasteelplein 10
4811 XC - Breda
Tel: 076-5273718
www.kasteelvanbreda.nl/kasteelvanbredanl/gebouwen/kon-wilhelmina-paviljoen

In deze expositie wordt de geschiedenis van het Kasteel van Breda en zijn bewoners door de tijden heen verbeeld door middel van prenten, foto’s, documenten, gebruiksvoorwerpen van de cadetten en historische wapens en uniformen. De expositieruimte is iedere dinsdag vrij toegankelijk voor het publiek tussen 11.00 en 16.00 uur.


NAC Museum [Museum]
Stadionstraat 23
4815 NC - Breda
Tel: 076-5214500
www.nacmuseum.nl

Het NAC Museum biedt haar bezoekers sinds de opening in 2002 een kijkje in de historie van NAC. Maar hoe is het eigenlijk allemaal ontstaan, hoe ziet de organisatie van het NAC Museum eruit en hoe kan ik donateur worden. Allemaal vragen die u hier terug kunt vinden.
Verder kunt u genieten van een virtuele rondleiding door het museum en is de contactinformatie overzichtelijk weergegeven.


Stadsarchief [Archief]
Parade 10
4811 DZ - Breda
Tel: 076-5294420
www.stadsarchief.breda.nl

Historisch documentatiecentrum dat beschikt over acht kilometer archiefbestanden, 1000 meter boeken en tijdschriften, meer dan 400.000 foto's, negatieven, tekeningen en prenten.
Ook worden er films, video's en geluidsopnamen bewaard, bijvoorbeeld 78-toerenplaten.


Klokkenmuseum [Museum]
Catharinastraat 40-42
4811 XJ - Breda
Tel: 076-5219024
www.schreursklokken.nl

In één van de oudste straten van Breda, de Catharinastraat, op 100 m. afstand van het Begijnhof, is sinds 60 jaar de winkel van Schreurs gevestigd. Schreurs is gespecialiseerd in antieke uurwerken, barometers en speeldozen. Met een kleine 500 verschillende uurwerken en klokken vanuit de hele wereld is deze winkel zeker ook een museum waar de liefhebber van antieke klokken zijn hart kan ophalen. U kunt hier ook terecht voor taxaties of reparaties aan een klok of barometer.


Kasteel Bouvigne [Kasteel en tuinen]
Bouvignelaan 5
4836 AA - Breda
Tel: 076-5641000
www.landgoedbouvigne.nl

Sinds 1973 is waterschap Brabantse Delta de trotse eigenaar van deze buitenplaats aan de zuidkant van Breda. Het landgoed dateert uit de vijftiende eeuw en bestaat uit een sprookjesachtig kasteel omgeven door drie bijzondere tuinen. In 1977 is het kasteel na een periode van restauratie heropend door wijlen prins Claus. Het wordt nu gebruikt als kantoor en is niet toegankelijk voor bezoekers. De drie kasteeltuinen (een Franse, Engelse en Duitse) zijn wel te bezoeken. De tuinen zijn aangelegd in de periode tussen ± 1913 en de jaren dertig van de vorige eeuw en geheel in overeenstemming met de toen heersende smaak. Opvallend zijn daarbij de vele soorten fuchsia's en de bijzondere beeldencollectie.


Zwembad Wolfslaar [Zwembad]
Wolfslaardreef 105
4834 SN - Breda
Tel: 076-5653710
www.optisport.nl/wolfslaar

Zwembad Wolflaar is een openluchtzwembad gelegen op een prachtige locatie, aan de rand van Breda. Het zwembad beschikt over een gezellige horeca en een uitgebreid activiteitenprogramma. Bijzonder aan Zwembad Wolfslaar is dat het een familiebad bij uitstek is.


Zwembad Sonsbeeck [Zwembad]
Pieter-Christiaanstraat 2
4811 PS - Breda
Tel: 076-5246507
www.optisport.nl/sonsbeeck

Zwembad Sonsbeeck is een overdekt zwembad met buitenbad en biedt de zwemmer volop mogelijkheden; een kreek die u via buiten weer naar binnen voert, twee glijbanen, een therapeutisch recreatie bad, een relaxbad en een 25 meter wedstrijdbad.


Zwembad De Wisselaar [Zwembad]
Terheijdenseweg 494
4826 AB - Breda
Tel: 076-5874597

Zwembad de Wisselaar is uitermate geschikt voor verenigingen, wedstrijden, schoolzwemmen en zwemlessen. Ook de recreatieve zwemmer kan hier echter uitstekend uit de voeten. Het zwembad heeft een beweegbare bodem zodat ook genoeg mogelijkheden tot aquasporten bestaan.


Pathé Breda [Bioscoop]
Chasséveld 15
4811 DH - Breda
Tel: 0900-1458
www.pathe.nl/bioscoop/breda

Pathé Breda, gelegen in hartje centrum, is een van de grootste bioscopen van Brabant met maar liefst 1500 zitplaatsen. Er zijn zeven zalen, diverse themavoorstellingen (o.a. ladiesnight en kleuterbioscoop) en een luxe clubgedeelte in iedere zaal.


Chassé [Bioscoop]
Claudius Prinsenlaan 8
4811 DK - Breda
Tel: 076-5303131
www.chasse.nl/cinema

Chassé Cinema is het filmtheater in het Chassé Theater met drie zalen waar een breed genre aan films wordt getoond.  U kunt hier kijken naar zwart-wit klassiekers, the moviezone speciaal voor jongeren, populaire films of arthouse. Op de website vindt u ook meer informatie over speciale evenementen zoals tigers on tour, kindermatinee, de filmclub, filmontbijt en de blinder muur. Kortom; voor ieder wat wils in Chassé Cinema!


Het Klooster Breda- Residentie Herberg
Schorsmolenstraat 13
4811 VN Breda
+31 (0)76 593 88 45
herberg@hetkloosterbreda.nl
www.hetkloosterbreda.nl

Op zoek naar een unieke overnachting in Breda? Reserveer dan een kamer in onze historische herberg!  Het Klooster Breda biedt een oase van rust in hartje centrum en is een perfect startpunt om de stad te verkennen. Je logeert in de voormalige verblijven van de paters van dit prachtige rijksmonument en begint de dag met een heerlijk ontbijt in de gezellige huiskamer. Verlaat het pand echter niet zonder een wandeling door de sfeervolle tuin!

Je verblijft in een één- of tweepersoonskamer op basis van logies & ontbijt. Indien gewenst, verzorgen we een lunchpakket. Op het kloosterterrein is het gratis parkeren.

Het Klooster Breda huisvest sinds 2015 een leef- en werkgemeenschap voor mensen vanuit dakloosheid. Deze bewoners werken aan hun reïntegratie door mee te draaien in de verschillende kleine bedrijven van Het Klooster Breda, waaronder de bakkerij, de herberg en circusresidentie, de zaalverhuur en het tassenatelier van LABÉ. Dit doen zij niet alleen, maar met hulp van professionals, vrijwilligers en bijzonder personeel.

 

Webdesign: Ron Fonteine
 

Disclaimer


View My Stats